ΜΟΥΣΙΚΗ

Όσο κι αν δεν τον νοιάζει, ο ΛΕΞ είναι ξανά στην κορυφή

Καμιά φορά είναι ωραίο να είναι στην κορυφή των τάσεων του Youtube κάποια ευχάριστη έκπληξη

Toν τελευταίο καιρό το βλέπω όλο και πιο έντονα. Οι άνθρωποι ασχολούνται πολύ, πραγματικά πολύ, με τις τάσεις του youtube. Ρε παιδί μου, συνέχεια λέμε πόσο το ίντερνετ τα άλλαξε όλα αλλά η φάση είναι λίγο σαν τα πάλαι ποτέ ‘μηχανάκια της ΑGB’, τα  οποία περίμενε κάθε πρωί με κομμένη την ανάσα το τηλεοπτικό κοινό. Όχι πολύ όμορφες εποχές.

Αυτές τις μέρες άρχισα λίγο να παρακολουθώ αυτές τις τάσεις. Και αυτό προέκυψε όταν αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μια κόντρα μεταξύ του SNIK και του Αργυρού (βασικά των οπαδών τους) για το ποιος είναι πρώτος στις τάσεις. Ο πρώτος είχε βγάλει νέο άλμπουμ και ο δεύτερος το ζεϊμπέκικο για το οποίο σας είχαμε πρώτοι μιλήσει. Και η κόντρα αυτή εμφανιζόταν σε σχόλια στο youtube ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι και κόντρα του στιλ πρώην και νυν της Ηλιάννας Παπαγεωργίου. Όσο πήγαινε γινόταν και πιο κουτσομπολίστικο.

Και κάπου εκεί, έρχεται και σκάει από το πουθένα το ‘Varane’ του ΛΕΞ. Μου θύμισε λίγο την κατάσταση με την απότομη άνοδο των Tool την κορυφή. Δεν είναι βέβαια ότι δεν το ξέραμε ότι ο ΛΕΞ έχει πολύ μεγάλο κοινό κυρίως γιατί απευθύνεται σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

Το συγκεκριμένο κομμάτι προέκυψε μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον project του παραγωγού Dof Twogee ο οποίος ανεβάζει στο κανάλι του συνεργασίες με διάφορους ράπερ. Ο ΛΕΞ ήταν ο 11ος από αυτούς. Και έτσι, χωρίς πολλά, πολλά. Με μια πόλο μπλούζα και σε ένα μαύρο φόντο προσπέρασε τους πάντες μετρώντας κοντά 3 μέρες στην κορυφή των τάσεων.

Έχει οποιαδήποτε σημασία αυτό; Όχι φυσικά. Αλλά καμιά φορά είναι ευτυχές να είναι στην κορυφή -έστω και για λίγο- ένας άνθρωπος που πιστεύεις ότι μοιράζεται μαζί σου αυτή την άποψη. Με άλλα λόγια, είναι ωραίο να είναι πρώτος στο youtube κάποιος που δεν νοιάζεται και πάρα πολύ να είναι πρώτος σε αυτό. Ειδικά αν είναι ο ΛΕΞ.