ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν δε θες να έχει πρόγραμμα η τηλεόρασή σου

Μια συντάκτρια του PopCode κατέγραψε μία εβδομάδα της με το Nova on Demand και αποκαλύπτει.

Στη μετά-Ίντερνετ εποχή δεν μπορείς να επιστρέψεις στα προκαθορισμένα ωράρια της τηλεόρασης. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ταινία ή σειρά χωρίς να πατήσεις έστω και μία φορά pause. Από το να δεις το μήνυμα που σου ήρθε μέχρι να βγεις για καφέ, οι πιθανότητες λένε ότι θα χρειαστεί να δεις τη συνέχεια μετά. Είμαστε σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό.

Γι’ αυτό χρησιμοποιώντας Nova on Demand κάνεις εσύ τη διεύθυνση προγράμματος στο σαλόνι σου και βλέπεις από μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Ό,τι θες και ό,τι ώρα θες.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ

Το πρωί πριν τη δουλειά ξεκινώ πάντα ένα επεισόδιο (τελευταίο κόλλημα το ‘Leftovers’) ή μια ανάλαφρη ταινία. Τα μαλλιά τα φτιάχνω πάντα μπροστά στην τηλεόραση γιατί αλλιώς βαριέμαι, και συνήθως είναι πιο σιδερωμένα από τα ρούχα μου. Αφήνω το επεισόδιο (ή την ανάλαφρη ταινία) στη μέση, γιατί πρέπει να φύγω και έτσι χάρη στο Nova on Demand έχω κάποιον να με περιμένει στο σπίτι το μεσημέρι.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΡΙΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Αν ένα πράγμα έχει μείνει σταθερό στη ζωή μου, είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φάω αν εκείνη την ώρα δεν βλέπω κάτι. Τα χρόνια πρακτικής αυτής της μεθόδου μου έχουν διδάξει ότι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι να ψάχνεις να δεις ταινία όταν πεινάς. Καταλήγεις στο τέλος να βάλεις απελπισμένος ό,τι να ‘ναι, και στην καλύτερη των περιπτώσεων που θα βρεις κάτι καλό, να έχεις τελειώσει το φαγητό  μέχρι να πέσουν όλοι οι τίτλοι αρχής. Επίσης το να βρεις στην μέση της μια τυχαία ταινία ή σειρά που δεν ξέρεις τι γίνεται και να προσπαθείς να καταλάβεις, είναι ακόμη χειρότερο. Έτσι η χρυσή λύση είναι να συνεχίσεις το επεισόδιο ή την ταινία που έχεις αφήσει εσύ στη μέση το ίδιο πρωί (ή την προηγούμενη νύχτα) με το Nova on Demand. Δεν τρως το μισό φαγητό στο ψάξιμο και δεν αγχώνεσαι να καταλάβεις πού είσαι ήδη μέσα στην υπόθεση έτσι και να χάσεις ένα πλάνο κοιτώντας το πιάτο σου.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ – DEAD ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Για ανταμοιβή μετά τον αγώνα απόκτησης σώμα JLo και μέχρι να γίνει το νερό για το μπάνιο, ξεκινώ μια ταινία. Γίνεται το νερό, σταματώ την ταινία, μπαίνω για μπάνιο, και συνεχίζω με όρεξη. Και για ταινία και για φαΐ.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

Ο πιο ωραίος τρόπος να κλείσεις τη νυχτερινή έξοδο είναι να δεις ένα επεισόδιο πριν κοιμηθείς. Για την ακρίβεια για να κοιμηθείς. Για την ακριβέστερη ακρίβεια, ο ύπνος σε παίρνει στα πρώτα πέντε λεπτά και θα σε ξυπνήσει το τραγούδι στα credits. Γυρνάς πίσω το επεισόδιο,. το βλέπεις από την αρχή, κοιμάσαι σχεδόν στο ίδιο σημείο που κοιμήθηκες την πρώτη φορά. Ξημερώνει κι άλλο. Επαναλαμβάνεις το ίδιο από την αρχή και ξανακοιμάσαι πάλι στο ίδιο σχεδόν σημείο, αλλά αυτή τη φορά κοιμάσαι κανονικά. Η γνώση ίσως σε έχει κάνει να πατήσεις και ένα stop για να μην σε ξυπνήσουν ξανά οι τίτλοι τέλους. Ξυπνάς κανονικά 12 η ώρα και βλέπεις τη συνέχεια.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ CHILL OUT ΜΕ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ

Οι πιο άκυρες ιδέες για άρθρα μου έρχονται σε χαλαρό κυριακάτικο μεσημέρι την ώρα που βλέπω μία -για τα δεδομένα μου- καλή ταινία ή ξεκινώ μια καινούρια σειρά. Πατώ pause (ή δεν πατώ και μετά αναγκάζομαι να κάνω rewind), παίρνω ό,τι χαρτί βρω μπροστά μου, γράφω την ιδέα, συνεχίζω την ταινία και 9 στις 10 περιπτώσεις χάνω αυτό το χαρτί. Γι’ αυτό έχω αποφασίσει να φωτογραφίζω το χαρτί ή να γράφω στις σημειώσεις του κινητού. Συνήθως ούτε αυτό δουλεύει, γιατί δεν βγαίνει καθαρή η φώτο ή τα ‘χω γράψει τόσο κωδικοποιημένα που δεν θυμάμαι τι εννοούσα. Τουλάχιστον είδα μια καλή ταινία.

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ NOVA ON DEMAND;

Για την ακρίβεια τίποτα επιπλέον. Αν είσαι συνδρομητής Nova 3 play (εκτος από το Nova3play Family), η υπηρεσία Nova on Demand παρέχεται δωρεάν χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός

***

Sponsored by Nova