ΣΙΝΕΜΑ

Όταν λένε σίκουελ για το ‘Passion of the Christ’, τι εννοούν;

Όταν νομίζεις πως έχει δει ό,τι σίκουελ θα μπορούσε να σκαρφιστεί νους της βιομηχανίας, το Χόλιγουντ καταφέρνει να σε εκπλήσσει.

Μπορεί να γκρινιάζουμε πολλές φορές για την ανικανότητα του Χόλιγουντ να ρισκάρει με ορίτζιναλ κόνσεπτ τα τελευταία αρκετά χρόνια, αλλά δε θα μας ακούσετε ποτέ να λέμε ότι ένα σίκουελ είναι κακό, απλά γιατί είναι σίκουελ. Η νέα σικουελο-ανακοίνωση όμως μας βρήκε από απροετοίμαστους μέχρι κυριολεκτικά απορημένους.

Μετά την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ταινία του Mel Gibson για τα μαρτύρια του Χριστού ‘Passion of the Christ’, ο σκηνοθέτης ετοιμάζεται για τη συνέχεια της ιστορίας του Θεανθρώπου. Και ποια είναι η συνέχεια της Σταύρωσης; Η Ανάσταση. ‘The Resurrection of the Christ’ λοιπόν, δια χειρός Randall Wallace, του σεναριογράφου των ‘Braveheart’ και ‘Pearl Harbor’.

“Πάντα ήθελα να πω αυτή την ιστορία. Το ‘Passion’ είναι μόνο η αρχή, υπάρχουν πολλά ακόμα να πεις στην ιστορία”, δήλωσε ο Wallace, αλλά δεν ήταν το μόνο που είπε. Κάποια στιγμή θα έμπαιναν και τα χρήματα στην κουβέντα.

Η ευαγγελική κοινότητα θεωρεί το ‘Passion’ τη μεγαλύτερη ταινία που έχει βγάλει ποτέ το Χόλιγουντ και μας έλεγαν συνέχεια ότι πιστεύουν πως ένα σίκουελ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για χρήματα. Είναι ένα τεράστιο και ιερό πρότζεκτ.

Αγνά ακούγονται τα συναισθήματα του Wallace, αλλά όταν η πρώτη ταινία κόστισε 30 εκατομμύρια κι έφερε πίσω 612 παγκοσμίως, δε γίνεται να μην πέσουν ερωτήσεις περί εσόδων στο τραπέζι.

Απορία δική μας είναι εάν θα επιστρέψει ο Jim Caviezel στον ρόλο του Ιησού, πιο πολύ γιατί πριν ορθοποδήσει, είχε μιλήσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του μετά τη συμμετοχή του στην πρώτη ταινία που είχε θεωρηθεί αντισημιτική και ανακριβής.

Να υποθέσουμε ότι μετά την Ανάσταση δε θα έχουμε άλλο σίκουελ, ε;