ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ/EUROKINISSI/2004
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όταν ο Πάνος Μεταξόπουλος τα έβαζε με νεαρό που χόρεψε οριεντάλ

«Δεν παραξενεύτηκε ο πατέρας σου με αυτό που κάνεις; Δεν μπορώ να βλέπω έναν άντρα να κάνει αυτό το πράγμα» ήταν μόνο μερικά από τα λόγια του χορογράφου.

Ο Πάνος Μεταξόπουλος βρέθηκε χθες καλεσμένος στο Πρωινό και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τα παιδιά του. Όπως είπε, οι γιοι του είναι 18 και 20 χρονών και δεν γνωρίζουν ακόμα τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους.

Ο χορός δεν είναι πάντως ένα από αυτά. Είχαν δοκιμάσει για ένα διάστημα break dance που είναι πιο «ματσό» -χρησιμοποιούμε εδώ τη λέξη που το χαρακτήρισε ο Πάνος Μεταξόπουλος- αλλά πολύ γρήγορα το παράτησαν.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα παιδιά του κορόιδευαν το επάγγελμά του και τον αποκαλούσαν «μπαλαρίνο». Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας παραξενεύτηκαν, αφού χορευτής ήταν και ο παππούς, Φώτης Μεταξόπουλος. Θεώρησαν λοιπόν λογικό στην εποχή του Φώτη Μεταξόπουλου να αντιμετωπιζόταν έτσι ο χορός, αλλά απόρησαν που δύο νέα παιδιά το βλέπουν έτσι.

«Σε αυτή την κοινωνία ζούμε και δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτή την εποχή», σχολίασε ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Όλο αυτό μας θύμισε την εποχή που ο Πάνος Μεταξόπουλος ήταν κριτής στο πρώτο So You Think You Can Dance το 2007, μαζί με την Εβελίνα Παπούλια και τον Μιχάλη Ναλμπάντη.

Ένας 22χρονος χορευτής οριεντάλ πήγε να διαγωνιστεί και ήταν όπως ομολόγησαν όλοι οι κριτές πολύ καλός.

Η ομοφοβική επίθεση του Πάνου Μεταξόπουλου στο So You Think You Can Dance

Αυτό όμως δεν τους σταμάτησε από το να του επιτεθούν χρησιμοποιώντας ομοφοβική γλώσσα. «Εγώ νιώθω περίεργα βλέποντας έναν άντρα να χορεύει οριεντάλ. Νόμιζα πως είναι χορός γυναικείος» ξεκίνησε λέγοντας ο Μιχάλης Ναλμπάντης.

«Μέσα σε αυτά τα ρούχα νιώθεις καλά; Οικεία;» είπε η Εβελίνα Παπούλια.

Ο Πάνος Μεταξόπουλος γελούσε σε όλη τη διάρκεια, μέχρι που σοβάρεψε λέγοντας «γιατί οριεντάλ και όχι ζεϊμπέκικο»;

«Οι γονείς σου σε έχουν δει να χορεύεις έτσι; Δεν παραξενεύτηκε ο πατέρας σου με αυτό που κάνεις; Με έφερες σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν μπορώ να βλέπω έναν άντρα να κάνει αυτό το πράγμα» συνέχισε.

«Παρόλα αυτά περνάς στην επόμενη φάση» τον διακόπτει η Εβελίνα Παπούλια. Ο 22χρονος χορευτής βγήκε από το δωμάτιο ακροάσεων φανερά ενοχλημένος.

Ο Πάνος Μεταξόπουλος είπε χθές στο Πρωινό ότι η αυτή είναι η κοινωνία μας και δεν έχει αλλάξει, αναφερόμενος στο ότι τα παιδιά του τον έλεγαν κοροϊδευτικά μπαλαρίνο. Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει είναι ότι και εκείνος έχει συμβάλλει με τα λόγια του στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

Τουλάχιστον βλέποντας το κλιπ από το So You Think You Can Dance το 2022, αυτό που μας ενοχλεί και μας φέρνει σε δύσκολη θέση είναι η κριτική του και όχι κάποιο είδος χορού.