ΒΙΒΛΙΟ

Όταν το γυμνό συναντά την τέχνη στις σελίδες των βιβλίων

Το ONEMAN σού προτείνει μερικά αισθησιακά coffee table books για να βάλεις στη βιβλιοθήκη και το σαλόνι σου.

Μας αρέσουν τα coffee table books εδώ στο ONEMAN. Ειδικά αν πρόκειται για μεγάλα χορταστικά βιβλία που ξεκινάς να τα ξεφυλλίζεις το απόγευμα γυρνώντας από τη δουλειά και σε πιάνει το βράδυ χαζεύοντας ξανά και ξανά τις ίδιες εικόνες και τα ίδια κείμενα.

Και σου έχουμε προτείνει κατά καιρούς μερικές αρκετά καλές εκδόσεις για να βάλεις στο σαλόνι σου. Από καθαρά ανδρικά βιβλία για να βάλεις στο σαλόνι σου μέχρι βιβλία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στην κουζίνα σου.

Σήμερα έχουμε ένα κράμα σεξουαλικότητας και φωτογραφίας σε κάποια books που βρήκαμε στο Complex και ξεπερνούν λίγο το όριο του απλού γυμνού. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Διάλεξε μόνος σου ποιο θες να κοσμήσει το σαλόνι σου…

Diamonds & Pearls

 

Για τους παλαιότερους, αυτός ο τίτλος είναι απλά μια ανάμνηση ενός strip club της παραλιακής. Στον κόσμο της φωτογραφίας ο τίτλος αυτός ανήκει δικαιωματικά στον Marc Lagrange και το βιβλίο αυτό που δημιούργησε φωτογραφίζοντας γυμνές γυναίκες με πολύ εντυπωσιακά κοσμήματα και props.

Απόκτησέ το

Wild Lolitas

 

Μία λέξη που παραπέμπει πάντα σε κάτι το απαγορευμένο, σε κάτι το οποίο μπορεί να ιντριγκάρει άμεσα τον ανδρικό εγκέφαλο. Σύγχρονες και παλαιότερες λολίτες αυτού του κόσμου, φωτογραφημένες από τον Mikhail Paramonov.

Απόκτησέ το

New Erotic Photography Vol. 1

 

Μία πολύ ωραία συλλογή φωτογραφιών από πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους δημιουργούς και φωτογράφους. Η έκδοση αυτή της Taschen περιλαμβάνει φωτογραφίες των Ralph Gibson, Jan Saudek, Terry Richardson, Natacha Merritt, Petter Hegre, Richard Kern και πολλών νέων φωτογράφων του χώρου. Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε και η δεύτερη έκδοση με άλλους φωτογράφους αλλά δεν έφτασε τα standards της πρώτης. Το βιβλίο αυτό είναι από την Dian Hanson και τον Eric Kroll.

Απόκτησέ το

Bunny Yeager’s Darkroom: Pin-up Photography’s Golden Era

 

Η Bunny Yeager είναι η πρώτη γυναίκα φωτογράφος που τόλμησε να παίξει με το ανδρικό μυαλό όταν το 1955 φωτογράφισε την Bettie Page και έστειλε τις φωτογραφίες στο Playboy. Σε αυτό το βιβλίο θα δεις διάφορες φωτογραφίες της Bunny Yeager από εκείνα τα χρόνια με πολλά κορίτσια που ζήλεψαν τη δόξα της Page.

Απόκτησέ το

Alvarado’s Pin-up Nudes

 

Η έννοια του pin-up προϋπάρχει όλων αυτών των κοριτσιών που θα δεις σε αυτό το βιβλίο. Η νέα εποχή του pin-up θέλει τα κορίτσια με τατουάζ, με πολύχρωμα μαλλιά, με σκουλαρίκια, σε περίεργα location και όχι απλά σε παραλίες και δρόμους με roller και ολόσωμα μαγιό. Από τον Robert Alvarado.

Απόκτησέ το

Strictly Bondage

 

Οι εκδόσεις Goliath το περιγράφουν ως μια εισαγωγή στην τέχνη του bondage. Για τον μυστήριο κύριο Victor Lightworship είναι το έργο μιας ζωής αποτυπώνοντας σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες τις πιο απλές (για εκείνον τουλάχιστον) φαντασιώσεις του με σκοινί.

Απόκτησέ το

Nudity Today

 

Ο πρώην διευθυντής του Vice, Jesse Pearson, δημιούργησε ένα βιβλίο για το γυμνό. Διάλεξε 10 φωτογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια και τους ζήτησε να αποτυπώσουν τι σημαίνει να φωτογραφίζεις γυμνό στην ψηφιακή εποχή. Το πώς έχει αλλάξει η διαδικασία και η νοοτροπία. Οι φωτογραφίες πάντως μας βγάζουν μια νοσταλγία για την παλιά εποχή παρά ένα βλέμμα στο μέλλον.

Απόκτησέ το

Shot by Kern

 

Το έργο ενός φωτογράφου, του Richard Kern, ο οποίος γύρισε την υφήλιο φωτογραφίζοντας γυναίκες που τολμούσαν και ήθελαν να είναι στο γυμνό φωτογραφικό του project. Τόσο απλά και υπέροχα.

Απόκτησέ το