© Alpha TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ουίσκι, μπουζούκια και μυστήριο: Η πρεμιέρα του Αυτή η Νύχτα μένει τα είχε όλα

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Alpha έγινε viral από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ και μεγάλο μέρους του τηλεοπτικού κοινού βρισκόταν καρφωμένο στις οθόνες για την πρεμιέρα του Αυτή η Νύχτα μένει. Τότε έπεσε η ατάκα: «Όταν μία γυναίκα σου λέει όχι, σημαίνει όχι! Το κατάλαβες;». Ο Βασίλης Μπισμπίκης κατάφερε μέσα σε λίγες λέξεις να προκαλέσει κανονικό σεισμό στο Twitter – τo hashtag #nyxta έζησε και ακόμη ζει μεγάλες δόξες- καθώς έσπρωχνε βίαια έξω από το σκυλάδικο το «Όνειρο» έναν θαμώνα που ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια.

Ο κόσμος χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα ήδη από τα πρώτα λεπτά: όσοι είναι με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Στρατή (Βασίλης Μπισμπίκης) και όσοι είναι με τον Χρήστο (Γιάννης Στάνκογλου), έναν ισχυρό παράγοντα της πόλης του Αγρινίου στα 80s.

Μεταξύ τους, άλλωστε, θα παιχτεί όλο το δράμα μέχρι την κορύφωσή του. Στη μέση υπάρχει μία γυναίκα και γύρω-γύρω όλη εκείνη η γοητευτική ατμόσφαιρα από τη νυχτερινή ζωή της επαρχίας τη δεκαετία του 1980· πολύ ουίσκι, πολύ καημός, πολλά γαρίφαλα, πολύ λάθος ήχος από τα ηχεία, πολλά λεφτά και όνειρα πεταμένα πάνω στις πίστες.

Κάπως έτσι, μία από τις πιο πολυναναμενόμενες σειρές της σεζόν έγινε viral από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ίσως, θα αρκούσε για αυτό ένα ζεϊμπέκικο του Βασίλη Μπισμπίκη ή μία σκηνή όπου ο Γιάννης Στάνκογλου χάνει τον έλεγχο – από αυτές, δηλαδή, που μας έχει συνηθίσει να ερμηνεύει εξαιρετικά.

Ίσως, η παρουσία της πολλά υποσχόμενης και ταχύτατα ανερχόμενης Ηλιάνας Μαυρομάτη να ήταν και εκείνη περισσότερο από αρκετή. Θα μπορούσαν άλλωστε  από μόνοι τους οι χοροί της Νικολέττας Καρρά θα δώσουν τα απαραίτητα κλικ την επόμενη μέρα. Τελικά, όμως, ήταν αυτές οι 10 λέξεις που έκλεψαν την παράσταση

Τι άλλο είδαμε στην πρεμιέρα του Αυτή η Νύχτα μένει; Την Άννα Μάσχα και την Κόρα Καρβούνη να μεταφέρουν τον απόλυτα φυσικό τρόπο παιξίματος από το θεατρικό σανίδι στις τηλεοπτικές οθόνες, όσο ο «οικονομιδικός» Γιάννης Τσορτέκης έμοιαζε να βρίσκεται στον φυσικό χώρου και ο Γιάννος Περλέγκας έπειθε απόλυτα ως αστυνομικός διοικητής επαρχιακής πόλης.

Υπάρχει έντονο love story, υπάρχουν πάθη και ένοχα μυστικά, υπάρχει μία μυστηριώδης δολοφονία που πρέπει να διαλευκανθεί, υπάρχουν οικογενειακές και προσωπικές τραγωδίες που δεν έχουν βρει τη λύση (ή τη λύτρωσή τους), υπάρχουν ρόλοι που έχουν όλα τα φόντα για να εξελιχθούν σε χαρακτήρες που θα γράψουν τηλεοπτική ιστορία.

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και τόνοι αγνής, ανόθευτης νοσταλγίας. Απλά ήταν μόλις το πρώτο επεισόδιο – το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να μην πέσει το οικοδόμημα.

Όσο για τις στιγμές που η σειρά ακροβάτησε με το μελό αλλά και την τελική -εντυπωσιακή ομολογουμένως- σκηνή με τον Βασίλη Μπισμπίκη να χάνεται στον ορίζοντα καβαλώντας μηχανής, ως άλλος Maverick, καθώς τα ροζ φλαμίνγκο πετούν δίπλα του πάνω από μία λίμνη; Εντάξει, λίγη υπερβολή δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Αρκεί να δίνεται με μέτρο και να μην κυριαρχήσει σε κάθε δευτερόλεπτο του «Αυτή η Νύχτα μένει».