ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πάνω που το είχαμε ανάγκη, το Euphoria επιστρέφει για να μας σώσει

Ένα Special Episode του teen drama ήταν ό,τι χρειαζόμασταν αυτά τα Χριστούγεννα.

Με όλα αυτά που έχουν γίνει το 2020, νιώθω σαν να έχουν περάσει χρόνια από τότε που είδα το «Euphoria», αν και στην πραγματικότητα έχει περάσει μόλις λίγο περισσότερο από ένας χρόνος, από το συγκλονιστικά υπέροχο φινάλε του πρώτου κύκλου.

Μια σειρά εξαιρετικά καλογυρισμένη, με φανταστική μουσική, χαρακτήρες αρκετά δουλεμένους και όχι καρικατούρες, που έθιξε αυτά που όντως -φαντάζομαι ότι- απασχολούν τον 17χρονο Αμερικανό και όχι μόνο.

Η σειρά του Sam Levinson (σε παραγωγή -και- του Drake) είναι μια απότομη βουτιά στο σεξ, τα ναρκωτικά, το bullying και τις προβληματικές οικογένειες. Στο «Euphoria», εκτός από την πρωταγωνίστρια Rue, για την οποία θα πούμε σε λίγο, έχουμε και την υπέροχη transgender Hunter Schafer στο ρόλο της Jules, επίσης transgender που βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασης, και έχουμε την Kat, ίσως έναν από τους καλύτερους body conscious ρόλους στην τηλεόραση.

Και βέβαια έχουμε και την πρωταγωνίστρια Rue, που παλεύει με τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη και προσπαθεί να βρει μέσα από αυτή τη διαδικασία την ταυτότητά της. Ρόλους που μπορούν να μιλήσουν σε ανθρώπους που πνίγονται μέσα στο ίδιο τους το σώμα, που έχουν μάθει να ντρέπονται για το κορμί τους ή που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Προφανώς, εκτός από χαρακτήρες που μπορούν να προσφέρουν στήριγμα σε αντίστοιχους νέους που βλέπουν τη σειρά, το Euphoria έχει και μπόλικα παραδείγματα προς αποφυγή, με αποκορύφωμα τον επικίνδυνο Nate. Έχει όμως ενδιαφέρον να δεις πώς ο Nate έφτασε να είναι αυτός που είναι, όπως και οι υπόλοιποι ‘προβληματικοί’ ήρωες μιας σειράς που έχει κερδίσει δικαιότατα την αγάπη του κοινού.

Σε κάθε ένα από τα οκτώ επεισόδια της πρώτης σεζόν της σειράς της HBO, ανακαλύπτουμε το background ενός διαφορετικού χαρακτήρα και τον τρόπο που η οικογένειά του και οι συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε, επηρέασαν αυτό που είναι σήμερα.

Κεντρικός χαρακτήρας και αφηγήτρια είναι βέβαια η Rue, τον ρόλο της οποίας ενσαρκώνει άψογα η 24χρονη ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια Zendaya, ενώ ρόλο στη σειρά έχει και η μεγάλη κόρη του Judd Appatow, Maude. Η Zendaya έφτασε να είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, μια αποκάλυψη που λάμπει πλέον σε όλους τους χώρους.

Ειδική μνεία φυσικά πρέπει να γίνει στο συγκλονιστικό φινάλε, που θυμίζει μιούζικαλ, αγγίζει όλα σου τα συναισθήματα και μιλάει απευθείας στην καρδιά σου. Δεν πρόκειται να το προδώσω σε περίπτωση που δεν το έχεις δει ακόμα, αλλά σίγουρα μπαίνει στο πάνθεον των καλύτερων φινάλε που έχουμε δει σε σεζόν.

Και πάνω που πιστεύαμε ότι η νέα σεζόν θα αργήσει να έρθει, ένα special episode έρχεται για να σώσει κάπως τα φετινά Χριστούγεννα. Ναι, καλά διαβάζεις, η HBO ακολουθώντας το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς που λάτρεψαν εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως φέρνει πριν τα Χριστούγεννα ένα επεισόδιο έκπληξη.

Μπορείς να δεις αποκλειστικά το special επεισόδιο Euphoria «Part1:Rue» από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, όποια στιγμή θες, καθώς και όλα τα προηγούμενα επεισόδια στο Vodafone TV, στην κατηγορία Home of HBO.

Zendaya to the rescue για τα φετινά Χριστούγεννα!