2023, Susan Walsh/AP Photo
PROFILE

Patrick Dempsey, ο πιο σέξι άντρας για το 2023

Ο “McDreamy” του Grey’s Anatomy κέρδισε τον τίτλο του φετινού Sexiest Man Alive και το περιοδικό People έκανε ένα ακόμα throwback, δύο χρόνια μετά τη νίκη του Paul Rudd.

«Επιτέλους, είναι λες και ήμουν πάντα ο παράνυμφος και ποτέ ο γαμπρός». Ο Patrick Dempsey δεν μπορεί να μην κάνει πλάκα με τον τιμητικό τίτλο που μόλις του ανακοινώθηκε ότι κέρδισε: είναι ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο για το 2023 και το περιοδικό People είναι σαν να βούτηξε σε ένα καζάνι νοσταλγίας ή τέλος πάντων να προσπαθεί να διορθώσει παραλείψεις τους παρελθόντος. 

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ίδιος να δηλώνει «χαρούμενος» που συμβαίνει σε αυτό το σημείο της ζωής του, αλλά ο συγκεκριμένος τίτλος είναι σαν να άργησε κάτι παραπάνω από μία δεκαετία για τον “McDreamy” του Grey’s Anatomy. Από το 2005 έως και το 2015 μεσουράνησε στη μικρή οθόνη και στη θρυλική σειρά των 00s (που παίζεται ακόμα!), υποδυόμενος τον ονειρεμένο γιατρό κάθε γυναίκας στον πλανήτη – όχι μόνο της “Meredith” Elle Pompeo.

Βέβαια, το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και στην περίπτωση του Paul Rudd πριν δύο χρόνια. Ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι άντρας για το 2021, τρεις δεκαετίες δηλαδή από τότε που έπαιζε τον καρδιοκατακτητή στις ρομαντικές κωμωδίες των 90s και βρισκόταν στο προσκήνιο της βιομηχανίας του θεάματος. 

Δικαιολογημένα ο Patrick Dempsey σοκαρίστηκε και γέλασε με τη νίκη του. «Νόμιζα ότι ήταν αστείο», εξομολογήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό. «Ξέρω ότι τα παιδιά μου (σ.σ. μία 21χρονη κόρη και δύο δίδυμα 16χρονα αγόρια) θα με τρολάρουν και θα μου πουν όλους τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να πάρω τον τίτλο, αλλά δεν πειράζει. Είναι όλοι αυτοί οι λόγοι που με κρατάνε νέο», πρόσθεσε και συνέχισε: 

«Είναι ωραίο να έχω την αναγνώριση έστω και τώρα και σίγουρα φουσκώνει λίγο ο εγωισμός μου, αλλά μου δίνει το πάτημα να το χρησιμοποιήσω για κάτι καλό». Όπως το να μάθουν όλοι όσοι δεν το γνώριζαν μέχρι σήμερα ότι έχει ιδρύσει το Dempsey Center (προς τιμήν της αείμνηστης μαμάς του, για να υποστηρίξει τους ασθενείς με καρκίνο και τα αγαπημένα τους πρόσωπα) και εκείνοι που μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο του. 

Με μία καριέρα στο Χόλιγουντ που μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες -για την ακρίβεια, 38 χρόνια-, ο Dempsey βρίσκεται και πάλι φέτος μετά από αρκετό καιρό στα φώτα της δημοσιότητας. 

Συμπρωταγωνιστεί με τον Adam Driver στο Ferrari του Michael Mann, (θα το δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου), με τον ίδιο να κρατά τον ρόλο του Piero Taruffi, Ιταλού οδηγού της F1 και τον Driver του Enzo Ferrari. Ρόλος που του ταιριάζει γάντι μιας και έχει υπάρξει στο παρελθόν οδηγός αγώνων ταχύτητας. 

«Όταν έμαθα ότι ο Michael ετοίμαζε ταινία για τη Formula, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “πρέπει να μιλήσουμε, θέλω να γίνω κι εγώ κομμάτι της ταινίας” Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι αν θέλεις κάτι πραγματικά πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου».

Τι συνειδητοποιεί τώρα με τη νίκη του ως ο Sexiest Man Alive 2023; «Ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Υπάρχουν κάποια καλά πράγματα που δεν είναι συνήθως στο χέρι μας να τα διεκδικήσουμε και τελικά συμβαίνουν σε εκείνους που έχουν την υπομονή και την επιμονή να περιμένουν». 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο θεσμός του People έχει τιμήσει μεταξύ άλλων μες στα χρόνια τους Brad Pitt, George Clooney, David Beckham και πιο πρόσφατα τους John Legend, Michael B. Jordan και πέρυσι τον Chris Evans

Ο πρώτος που ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι άντρας εν ζωή στον κόσμο ήταν ο 29χρονος Mel Gibson τον Φεβρουάριο του 1985.