ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Peaky Blinders αισίως τελειώνει. Τι έχει πει ο δημιουργός στο Oneman για το φινάλε του;

Η 6η σεζόν του Peaky Blinders θα είναι η τελευταία της σειράς. Ποιο είναι το όραμα του Steven Knight για το τέλος της;

Ο Steven Knight, δημιουργός και παραγωγός του Peaky Blinders, είχε πει το 2019 στο Entertainment Weekly ότι η σειρά θα έβλεπε μία έβδομη σεζόν.

Από τότε φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν, ίσως όχι ανεξάρτητα από την πανδημία που έχει πιέσει τους συντελεστές να κλείσουν όσο γίνεται γρηγορότερα τα γυρίσματα της 6ης σεζόν, που πλέον ξέρουμε και επισήμως ότι θα είναι και η τελευταία του Peaky Blinders.

Ο Knight υποσχέθηκε ότι η ιστορία «θα συνεχίσει σε άλλη μορφή» σε ανακοίνωσή του, και συμπλήρωσε ότι «θα βρούμε την οικογένεια σε ακραίο κίνδυνο και το ρίσκο δεν υπήρξε ποτέ υψηλότερο. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν μας από όλες και οι απίστευτοι φαν μας θα την αγαπήσουν».

Σε παλαιότερη συνέντευξή μας με τον Knight, ο δημιουργός μάς είχε μιλήσει ανοιχτά για το όραμά του σχετικά με το τέλος της σειράς. Για εκείνον οι Peaky Blinders αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, την εργατική τάξη που παλεύει για την επιβίωση και την ανέλιξή της σε μία αυστηρά οριοθετημένη ταξική κοινωνία του 20ου αιώνα. Θα δικαιωθούν μέχρι το τέλος;

«Νομίζω, πάντως, ότι στο τέλος η απάντηση θα είναι όχι», μας είχε πει. «Οι Shelby δεν θα τα καταφέρουν. Θα μάθουν τα κόλπα και θα αντιγράψουν τους τρόπους της ελίτ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να γίνεις αποδεκτός σε κάποιους κύκλους».

Η 6η και τελευταία σεζόν του Peaky Blinders θα προβληθεί κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του 2021, ή το αργότερο στις αρχές του 2022.