ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πες μου πού είσαι να σου πω τι ταινία να δεις

Δεν είναι, κύριοι, απλή υπόθεση το τι ταινία θα επιλέξεις να δεις, μόνος ή με παρέα. Το ONEMAN έχει τις απαντήσεις που ζητάς.

Το “τι ταινία θα δούμε” είναι ίσως το μεγαλύτερο ερώτημα ιστορικά μετά τα “τι θα φάμε”, “τι έχεις;” και “ωρέ πού πάμε ρε;”. Κι όπως στο πρώτο από τα άλλα ερωτήματα η απάντηση είναι συνήθως συνάρτηση του τι τραβάει η όρεξή σας έτσι και στις ταινίες υπάρχει μία δεδομένη συνάρτηση. Το τι ταινία τραβάει η όρεξή σας. Ε εμείς είμαστε εδώ για να προσθέσουμε άλλη μία παράμετρο.

Δεν γίνεται να δεις την ίδια ταινία στο κρεβάτι σου, τον καναπέ σου, το γραφείο ακόμα και στο ταξί που σε πάει σπίτι σου. Τι εννοείς πώς θα δεις ταινίες σε όλα αυτά τα μέρη; Με την υπηρεσία Nova Go, τα κανάλια Novacinema είναι διαθέσιμα όπου πιάνει wi-fi. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μας σε λίγους μήνες θα πιάνεις σε όλη την Ελλάδα. Αλλά ας μείνουμε προς το παρόν σε εκείνα τα μέρη που έχεις καλό wi-fi και μπορείς πράγματι να δεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες.

Το ONEMAN έχει λοιπόν μερικές προτάσεις για εσένα, αναλόγως του πού βρίσκεσαι με το laptop ή το κινητό σου για να παρακολουθήσεις μια ταινία. Σε κάποιες περιπτώσεις θα προτείνουμε συγκεκριμένες ταινίες, σε κάποιες άλλες θα μείνουμε στο είδος.

Βλέποντας ταινία στο Πανεπιστήμιο

 

Τι ταινία θα δεις: Έχεις πάει για να παρακολουθήσεις. Αλλά δεν. Ακουστικά στα αυτιά και πάμε να δούμε μια ταινία να το χαρούμε λίγο. Σηκωθήκαμε που σηκωθήκαμε από το κρεβάτι. Από την ταινία θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα παρακολουθήσεις τελικά την παράδοση. Αν πετύχεις το Will Hunting ή το A Beautiful Mind μπορεί και να ψηθείς λίγο να παρακολουθήσεις. Αν δεις το Nerds ή κανένα American Pie, σε βλέπω να φεύγεις στο μισάωρο.

Ποιον θα έχεις παρέα: Έναν συμφοιτητή σου που βαριέται την παράδοση εξίσου με εσένα. Ντροπή σας.

Βλέποντας ταινία στο κρεβάτι

 

Τι ταινία θα δεις: Α, όλα κι όλα. Το κρεβάτι θέλει χουχούλιασμα, αγκαλιές και μία ρομαντική ταινία. Άσε που σίγουρα εις εκ των δύο ή και οι δύο θα έχετε κοιμηθεί στους τίτλους αρχής. Η αιώνια επιλογή μου θα είναι το Notting Hill και ορκίζομαι ότι θα έμενα ξύπνιος μέχρι το “I’m just a girl standing in front of a boy, asking him to love her”. Αλλά αυτή την περίοδο έχω μείνει πίσω και σε πολλά άλλα. Γιατί όχι το Before Midnight ή το Blue Jasmine;

Ποιον θα έχεις παρέα: Την κοπέλα σου εννοείται. Αν δεν έχεις και είσαι μόνος σου να ελπίζεις να πετύχεις κανένα Entourage να παραμυθιαστείς.

Βλέποντας ταινία στο γραφείο

 

Τι ταινία θα δεις: Οπωσδήποτε όχι κωμωδία. Εδώ εγώ γελάω δυνατά με κάτι μηνύματα στο Facebook και με κοιτάνε οι τριγύρω. θα δεις κάτι ωραίο Οσκαρικό. Κάποια ταινία που δεν πρόλαβες να δεις στον κινηματογράφο και περίμενες πώς και πώς την πρεμιέρα της στην τηλεόραση. Δες βασικά το Σαββατοκύριακο στο Hyde Park. Καποια μέρα μπορεί να δουλεύεις κι εσύ εκεί κοντά και να κάνεις lunch break στο γρασίδι με χαρωπούς ξυπόλητους Άγγλους.

Ποιον θα έχεις παρέα: Κανέναν. Η θέαση αυτή απαιτεί είτε να έχεις το δικό σου γραφείο είτε η οθόνη σου να μην είναι σε κοινή θέα. Τι το κάναμε εδώ μέσα; Έχουμε και δουλειές. Α και προσοχή στο αφεντικό. Μια άλλη μέρα θα σας πω την ιστορία που έβλεπα σειρά στη σκοπιά και με πέτυχε στο καλύτερο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Βλέποντας ταινία στο αεροδρόμιο

 

Τι ταινία θα δεις: Μπορούμε να ξεκινήσουμε καλύτερα με τις ταινίες που δεν πρέπει να δεις. Γιατί και ο πλέον ατρόμητος να είσαι σε θέματα πτήσεων, μια ιδέα θα σου καρφωθεί στο μυαλό, δεν μπορεί. Άσε που οι διπλανοί σου στην αίθουσα αναμονής θα υπερφρικάρουν. Δες κάτι ανάλαφρο κι εσύ, μια κωμωδία να σου φτιάξει το κέφι πριν την πτήση. Ειδικά αν είναι πτήση επιστροφής.

Ποιον θα έχεις παρέα: Αναγκαστικά τους συνταξιδιώτες σου. να σε δω αν είναι κανένας βαρετός συνάδελφος από το γραφείο τι θα κάνεις για να αποφύγεις την κουβέντα και να δεις ταινία.

Wi-fi να έχουμε κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί από ταινίες είμαστε κομπλέ. Έχουμε τα κανάλια Novacinema.