ΜΟΥΣΙΚΗ

Πίσω από τους νέους σκοτεινούς στίχους των Shawn Mendes και Justin Bieber

Οι δύο Καναδοί τραγουδιστές ένωσαν για πρώτη φορά τις φωνές τους στο νέο κομμάτι 'Monster' και οι στίχοι τους έχουν ιδιαίτερο νόημα.

Σίγουρα το να γίνεις παγκόσμιο αστέρι σε εφηβική ηλικία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Μπορεί ως παιδιά κάποιοι να το θέλαμε ή να το ονειρευόμασταν, αλλά για κάποιον που το ζει όλο αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Δεν είμαι ο ειδικός για να αναλύσω περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, τόσο ο Shawn Mendes, όσο και ο Justin Bieber έχουν να πουν πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Και φρόντισαν να το κάνουν με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα. Με ένα τραγούδι.

Το νέο κομμάτι του Καναδού τραγουδιστή και υποψήφιου με Grammy βραβείο, Shawn Mendes, έχει τίτλο ‘Monster’ και αποτελεί την πρώτη του συνεργασία με τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο σταρ, Justin Bieber. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το δεύτερο single του Shawn Mendes από το τέταρτο studio album του ‘Wonder’, που θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου από τη Minos EMI.

Τι το κάνει, όμως, να ξεχωρίζει; Οι στίχοι του. Κι αυτό γιατί οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά για την σκοτεινή πλευρά της επιτυχίας τους. Για το πώς ένιωσαν όταν σε νεαρή ηλικία βγήκαν στην επιφάνεια και όλος ο κόσμος παρατηρούσε με κάθε λεπτομέρεια όλη τους την καθημερινότητα.

Στο ρεφρέν αναρωτιούνται “και τι πειράζει αν αμαρτήσω, τι πειράζει αν πέσω, γίνομαι το τέρας;”. Ένας στίχος αληθινός που σίγουρα κάθε καλλιτέχνης εκεί έξω που έχει ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις θα μπορούσε να ταυτιστεί. Αλλά κι εμείς, που δεν το έχουμε βιώσει όλο αυτό, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί ουσιαστικά να στερείται όλες τις μικρές ή μεγάλες απολαύσεις των συνομήλικών του.

Όλα έχουν κάποιο τίμημα. Ο Shawn Mendes και ο Justin Bieber το αποδέχονται στο ‘Monster’ και στο ‘σκοτεινό’ video clip που σκηνοθέτησε ο μοναδικός Colin Tilley.