© Netflix
REVIEWS

Ποια ταινία να δεις στο Netflix σήμερα (και κάθε μέρα): Hustle

Προτείνουμε ένα καινούριο sports movie του Netflix με μερικά τέλεια NBA cameos, που συμπληρώνει το πρόσφατο σερί του Adam Sandler.

Πόσο δύσκολο έχει γίνει να ξετρυπώνεις περιεχόμενο στο Netflix. Γι’ αυτό κάθε μήνα ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις 50 καλύτερες ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, όπως και αυτή με τις 30 χαμηλότερου προφίλ παραγωγές που δε θα σπρώξει ο αλγόριθμος.

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε ένα καινούριο sports movie του Netflix που συμπληρώνει το πρόσφατο σερί του Adam Sandler.

Netflix Pick of the Week:

O Jeremiah Zagar του τιμημένου από τους κριτικούς We The Animals, σκηνοθετεί τον Adam Sandler στον πρώτο του δραματικό ρόλο μετά το Uncut Gems, σε μία αθλητική ταινία με κάμποσους πολύχρωμους χαρακτήρες και NBA cameos όπου την παράσταση όμως κλέβει ο Sandler.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον Stanley Sugerman (Adam Sandler), έναν scout για τους Philadelphia 76ers που λατρεύει ακόμα το μπάσκετ αλλά έχει κουραστεί από τα ταξίδια. Έχει επίσης τη φιλοδοξία να γίνει προπονητής παρά να συνεχίσει να αναζητά το επόμενο άγνωστο ταλέντο.

Η αναζήτησή του σε όλο τον κόσμο θα τον οδηγήσει στην Ισπανία, όπου θα ξετρυπώσει τον Bo Cruz -τον υποδύεται ο πραγματικός παίκτης του NBA Juancho Hernangómez- έναν streetball παίκτη με ταραγμένο παρελθόν. Οι δυο τους θα συνδεθούν εντός και εκτός γηπέδου, μέσα από το το πάθος τους για το παιχνίδι, την οικογένειά τους, και την επιθυμία τους να αποδείξουν ότι μπορούν να νικήσουν,τόσο στο μπάσκετ και στη ζωή.

Με την υποστήριξη της συζύγου του Stanley, Teresa (Queen Latifah), μπορούν τα αουτσάιντερ να ανέβουν στην κορυφή;

Υπάρχει μία εσωτερική σύγκρουση στο Hustle, μία ακόμα (συμ)παραγωγή που κάνει ο Sandler για το Netflix (εδώ μαζί με τον LeBron James) – θέλει να είναι ελίτ αθλητικό δράμα, θέλει να είναι και ψυχαγωγική «ταινία Netflix». Το ενδιαφέρον της για τις αδικίες και τις εκπτώσεις που γίνονται στον αθλητικό κόσμο μπαίνουν τελικά σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τη μεγαλύτερη προτεραιότητά του, που είναι να αφήσει τον σταρ του να λάμψει. Ο ηθοποιός συγκρατεί τη βαβούρα του αλλά στοχεύει ταυτόχρονα, ίσως πιο πολύ από ποτέ, στη διασκέδαση του κοινού.

Ακούγεται ίσως περίεργο μπροστά στη μακρά επένδυσή του -χρονική, οικονομική, καλλιτεχνική- στις κωμωδίες που φτιάχνει με τη Happy Madison, όμως εκεινες οι ταινίες δε χλευάζονται επειδή μπορεί να είναι ευτελείς ή να γίνονται και προσβλητικές ακόμα, αλλά λόγω της τεμπελιάς τους. Όταν ένα έργο τραβάει πραγματικά την προσοχή του Sandler και, κατ’ επέκταση, τη δική μας, είναι αναζωογονητικό.

Αν μη τι άλλο, είναι ωραίο να βλέπεις τον Sandler να αφιερώνεται σε κάτι που αγαπάει τόσο πολύ όπως είναι το μπάσκετ, σε ένα περιβάλλον όπου νιώθει άνετα, και να το κάνει με τόση ειλικρίνεια. Σίγουρα τον ενισχύει η επιδέξια σκηνοθεσία του Zagar και η ζωντανή κινηματογράφηση του Zak Mulligan. Τέσσερα χρόνια από το ντεμπούτο του στο Sundance, το άλμα του Zagar από το indie στο mainstream μοιάζει απρόσκοπτο.

Καθοδηγεί την κάμερα του Mulligan σε μία ποικιλία από visuals που ανυψώνουν τη συμβατική πλοκή – κοντινές λήψεις, υψηλής και χαμηλής γωνίας, λήψεις από drone, dolly shots, όλα υπέροχα κορεσμένα και δροσερά. Προσπαθεί να ξεπεράσει τη συμβατικότητα της ιστορίας ακόμα και στο παραδοσιακό “Rocky” μοντάζ εκπαίδευσης που περιμένουμε σε τέτοιες ταινίες. Δεν είναι μία παράκαμψη της ταινίας μέχρι να δούμε τον αθλητή, έτοιμο πια, να ξεχύνεται στα γήπεδα. Είναι μία ευκαιρία να μας δείξει το πώς η προπόνηση του Bo αναζωπυρώνει τον Stanley.

Έχει γίνει σαφές ως τώρα βέβαια πως το Hustle δεν είναι slam dunk, ούτε επανεφευρίσκει κάποιον τροχό. Έχει όμως πάθος, καλλιτεχνία και οξυδέρκεια. Είναι η τέλεια ταινία μεσημεριανής ραστώνης, απλά αντί για το Mega τη βρίσκεις στο Netflix.