LANDMARK MEDIA/ALAMY/VISUALHELLAS.GR
REVIEWS

Ποια ταινία να δεις στο Netflix σήμερα (και κάθε μέρα): The Invisible Man

Mία από τις καλύτερες ταινίες του τρόμου του 2020 που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τον κύκλο της στις αίθουσες. Τώρα όμως στριμάρει στο Netflix.

Πόσο δύσκολο έχει γίνει να ξετρυπώνεις περιεχόμενο στο Netflix. Γι’ αυτό κάθε μήνα ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις 50 καλύτερες ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, όπως και αυτή με τις 30 χαμηλότερου προφίλ παραγωγές που δε θα σπρώξει ο αλγόριθμος.

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε μία από τις καλύτερες ταινίες του τρόμου του 2020 που δεν είχε προλάβει να κάνει τον κύκλο της στις αίθουσες. Τώρα όμως στριμάρει στο Netflix.

Netflix Pick of the Week:

Είναι οι κακοποιητές αόρατοι; Για τα θύματά τους ποτέ. Το αντίθετο. Είναι πιο ορατοί απ’ όσο μπορούν να αντέξουν πολλές φορές, στη σκέψη και τη ζωή τους, κάνοντας την κανονικότητα να μοιάζει άπιαστη. Για την κοινωνία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η γοητεία και η συμπάθεια που συχνά εκπέμπουν τούς κάνει απίθανους θύτες στα μάτια του κόσμου. Μα αυτός; Αυτός είναι το καλύτερο παιδί!

Το The Invisible Man που μπορείς να δεις τώρα στο Netflix, η τελευταία ταινία που είχε προλάβει να κάνει έναν κάποιο κύκλο στις ελληνικές αίθουσες πριν το σφράγισμά τους λόγω πανδημίας το 2020, αλλάζει το επίκεντρο των προηγούμενων αφηγήσεων για τον Αόρατο Άνθρωπο που λειτουργούσαν ως προειδοποίηση ενάντια στην ύβρη και τη μεγαλομανία. Η ταινία του Leigh Whannell αλλάζει εντελώς ρότα και εστιάζει στη Cecilia, μία υπέροχη Elisabeth Moss στον ρόλο, που λαχταρά απεγνωσμένα να ξεφύγει από τον έλεγχο του κακοποιητικού της συζύγου, Adrian (Oliver Jackson-Cohen).

Ο Adrian είναι ένας ακόμη από τους antagonists της τελευταίας 15ετίας που προέρχονται από τη Big Tech, έχοντας κάνει τη μεγάλη περιουσία του ως ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας παρακολούθησης. Ακόμα και όταν καταφέρνει να ξεφύγει με τη βοήθεια της αδερφής της, η Cecilia παραμένει ανήσυχη γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Adrian έχει τα μέσα και τον τρόπο να την αναζητήσει. Λίγες ημέρες αργότερα που θα μάθει ότι ο πρώην της βρέθηκε νεκρός, εκείνη θα συνεχίσει να νιώθει την παρουσία του. Όχι μόνο σαν κάποιος να την παρακολουθεί αλλά και να την καταδιώκει. Είναι σίγουρη ότι είναι ζωντανός και αόρατος, όμως όλοι γύρω της, ακόμα και εκείνοι που την αγαπούν και θέλουν να τη φροντίσουν, πιστεύουν ότι είναι η συναισθηματική της αστάθεια που έχει προκαλέσει την ταραχή της.

Κρατώντας τη θεματική του συνέπεια ως το τέλος και με κάποιες αναπάντεχα τρομακτικές σκηνές που κόβουν πραγματικά την ανάσα, το Invisible Man έδωσε σάρκα και οστά στον εφιάλτη κάθε γυναίκας – τη δυσπιστία του περίγυρου όταν τελικά θα βρει τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίηση που έχει υποστεί. Με αυτόν τον τρόπο, το Invisible Man είναι μία υπενθύμιση του τι πραγματικά εννοούμε όταν μιλάμε για το πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε τις γυναίκες. Δεν είναι ότι κάθε γυναίκα, ή όλοι όσοι λένε ότι έχουν κακοποιηθεί, δε χρειάζεται να απαντούν σε κάποια ερώτημα υπό συγκεκριμένες συνθήκες (και φυσικά δεν αναφέρομαι σε κακεντρεχή ερωτήματα όπως το “γιατί τώρα;”). Είναι ότι η ισορροπία πρέπει να μετατοπιστεί από μία προεπιλεγμένη θέση καχυποψίας σε μία προσεκτική αλλά συμπονετική εμπιστοσύνη.

Αυτή τη στιγμή το Invisible Man είναι από τα καλύτερα θρίλερ που μπορείς να δεις στο Netflix.