Photograph by Ollie Upton/HBO
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ποιος είναι ο νέος δράκος που έκρινε τη μάχη στο House of the Dragon

Μάθε περισσότερα για τον Seasmoke, τον νέο άσσο στο μανίκι του House of the Dragon, και τον αναβάτη του Laenor Velaryon.

Αν μπερδεύτηκες με το τέλος του Second of His Name, του τρίτου επεισοδίου του House of the Dragon, και νόμισες ότι ένας άλλος αναβάτης είχε καβαλήσει τον Caraxes του Daemon Targaryen, δεν πειράζει.

Το House of the Dragon δε μας σύστησε επίσημα τον δράκο Seasmoke, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ. Άλλωστε και στα βιβλία αυτό που κάνει καλύτερα ο συγκεκριμένος δράκος είναι να εμφανίζεται από το πουθενά.

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για τον Seasmoke και τον αναβάτη του, συνέχισε παρακάτω. Προσοχή – spoilers για το 3ο επεισόδιο House of the Dragon.

spoiler tag

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το δεύτερο επεισόδιο The Rogue Prince όταν ανοίγει το τρίτο, και έκτοτε η Alicent Hightower τού έχει ήδη χαρίσει έναν γιο, τον Aegon II, και είναι έγκυος με το δεύτερο παιδί τους. Στο μεταξύ η Rhaenyra θυμώνει γιατί ο πατέρας της, Viserys, θέλει να αρχίσει σιγά-σιγά να διαλέγει γαμπρό, την ίδια στιγμή που ο Daemon και ο Corlys Velaryon χάνουν τον πόλεμο εναντίον του Craghas Drahar, γνωστό και ως Crabfeeder.

Η Alicent θα πείσει τελικά τον Viserys να στείλει βοήθεια στον αδερφό του για το καλό του βασιλείου, όμως ο Daemon θα εκλάβει την ανακοίνωση βοήθειας ως προσβολή και θα αποφασίσει να κάνει μία πιθανή αποστολή αυτοκτονίας – να πείσει τον Crabfeeder και τον στρατό του να βγουν από τις σπηλιές τους και να αντιμετωπίσουν τη δική τους δυναμική. Και τον δράκο τους!

Το σχέδιο ήταν μία παγίδα προσποίησης από τον Daemon, που παρέστησε ότι παρέδωσε το σπαθί του, τη Dark Sister, μόνο και μόνο για να κερδίσει τη διστακτική, έστω, εμπιστοσύνη του Crabfeeder που βγήκε από τη σπηλιά του ως δείγμα σεβασμού για την παραίτηση του αντιπάλου του. Τελικά, ο Daemon δολοφονεί τον Drahar και αντιμετωπίζει μόνος του τις δυνάμεις της Τριαρχίας μέχρι την επέμβαση του Corlys, όμως ήταν η άφιξη του Seasmoke που έκρινε πραγματικά τη μάχη.

Καθώς ο Seasmoke καίει τους άντρες του Crabfeeder υπό τις οδηγίες του Laenor Velaryon, ο Daemon και οι δικοί του άντρες θέριζαν. Ποιος είναι ο Laenor Velaryon όμως και τι πρέπει να ξέρεις για τον Seasmoke;

Ο Laenor Velaryon και ο Seasmoke στο House of the Dragon

House of the Dragon Photograph by Ollie Upton/HBO

Ο Laenor Velaryon είναι γιος του Corlys Velaryon και της συζύγου του Rhaenys Targaryen. Στο ακριβώς προηγούμενο επεισόδιο ήταν η τότε δωδεκάχρονη αδερφή του, Laena, που παραλίγο να καταλήξει σύζυγος του Viserys, ενώ αυτή την εβδομάδα είναι ο ίδιος ο Laenor που προτείνεται ως κατάλληλο ταίρι για τη Rhaenyra ως πολιτική συμμαχία μεταξύ Targaryen και Velaryon.

Ο Laenor σε αυτή τη φάση έχει ήδη συνταχθεί προσωπικά με τον πατέρα του, Corlys, και τον Daemon στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στον Crabfeeder στα νησιά Stepstones. Εκτός από τη συμβολή του στο πολεμικό συμβούλιο, ο νεαρός Velaryon κρίνει καθοριστικά την τελική μάχη επεμβαίνοντας με τον δράκο του, τον Seasmoke.

Ο Seasmoke είναι μία σχετικά νεαρή σε ηλικία δράκαινα όπως μαθαίνουμε στο Fire & Blood, το βιβλίο του George R.R. Martin όπου έχει βασιστεί το House of the Dragon, που σημαίνει ότι είναι μικρότερος από κάποιους άλλους δράκους που θα συναντήσουμε αλλά και πιο ευκίνητος. Περιγράφεται ως ένα «χλωμό γκρίζο θηρίο», με κάποιες καφέ και κόκκινες αποχρώσεις. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι πολύ καλός στο να κρύβεται στα σύννεφα και να αιφνιδιάζει (δηλαδή, εχμ, ψήνει) ανυποψίαστους στρατιώτες.

Ο Seasmoke, εάν το House of the Dragon ακολουθήσει την πορεία των βιβλίων, πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στον Χορό των Δράκων.