ΒΙΒΛΙΟ

Poll: Τι ψηφοφόρος είσαι σύμφωνα με το Μαρσέλ Προυστ

Επειδή οι δημοσκοπήσεις δεν μας τα λένε και πολύ καλά τώρα τελευταία, σκεφτήκαμε εναν εναλλακτικό τρόπο εντοπισμού των ψήφων της επόμενης Κυριακής.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που πρωταγωνιστές μίας εκλογικής περιόδου δεν είναι ούτε τα κόμματα ούτε οι δημοσκοπήσεις τους αλλά οι ψηφοφόροι. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προτελευταίων για βαρύγδουπες δηλώσεις και φαντεζί τηλεμαχίες, παρά την καθημερινή παράθεση αποτελεσμάτων που “κάνουν την ανατροπή”, αυτοί που βρίσκονται ψηλότερα στην λίστα είναι εκείνοι που σκέφτονται να ρίξουν ένα σάλτο μορτάλε από αυτήν και να εξαφανιστούν.

Γιατί αν υπάρχει ένας που να παίρνει σοβαρά αυτή τη διαδικασία που λέμε εκλογές, τότε αυτός είναι ο ψηφοφόρος ή αλλιώς ο άνθρωπος που θα πάει στην κάλπη και θα κληθεί να αποφασίσει ποιος θα φέρει την πολυπόθητη και πολυειπωμένη ‘σταθερότητα’. Ή αλλιώς ο άνθρωπος που θα πληγεί πρώτος αμέσως μόλις αυτές οι εκλογές ολοκληρωθούν.

 

Παρακάτω θα βρεις τις σαράντα ερωτήσεις που έφτιαξε ο Μαρσέλ Προυστ για να αποκρυπτογραφήσει την προσωπικότητα ενός ατόμου και τρεις διαφορετικές απαντήσεις συμβατές και προσαρμοσμένος στο κλίμα των ημερών.

 Η ψηφοφορία ξεκινάει από τώρα.