iStock
SEX

Πώς θα κάνεις το τέλειο ερωτικό μασάζ

Το ερωτικό μασάζ είναι παρόμοιο με τα κανονικό, εκτός από μία διαφορά: στοχεύει στην απελευθέρωση της έντασης και στη μείωση του άγχους του παραλήπτη, είτε ενισχύοντας είτε επιτυγχάνοντας τη σεξουαλική διέγερση.

Υπάρχει το κλασικά μασάζ, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν χαλαρωτικό, και μετά υπάρχει το ερωτικό μασάζ, το οποίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Το ερωτικό μασάζ είναι παρόμοιο με τα κανονικό, εκτός από μία διαφορά: στοχεύει στην απελευθέρωση της έντασης και στη μείωση του άγχους του παραλήπτη, είτε ενισχύοντας είτε επιτυγχάνοντας τη σεξουαλική διέγερση.

Εάν αποφασίσεις να προσφέρεις ένα ερωτικό μασάζ στη σύντροφό σου δεν μπορείς να κάνεις μισές δουλειές. Θα πρέπει να δώσεις στο σώμα της όλη την προσοχή που του αξίζει, φροντίζοντας να είσαι καλός τόσο στο πραγματικό μασάζ όσο και στο να προσφέρεις σεξουαλική διέγερση. Το δεύτερο μέρος είναι κι αυτό που κάνει ένα μασάζ αισθησιακό.

Φτιάξε τη διάθεση

Βάλε τη σύντροφό σου να γδυθεί και να ξαπλώσει μπρούμυτα στο κρεβάτι. Μπορεί να καλυφθεί πλήρως ή εν μέρει με ένα σεντόνι αν δεν νιώθει πολύ άνετα. Χαμήλωσε τα φώτα, άναψε μερικά κεριά και βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική – δεν χρειάζεται να είναι τυπική μουσική σπα ή ο ήχος του τροπικού δάσους, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι που ξέρεις ότι αρέσει στη σύντροφό σου και τη χαλαρώνει. Εάν θέλεις να ολοκληρώσεις την ατμόσφαιρα, επίλεξε ένα αρωματικό χώρου με αιθέρια έλαια.

Πριν, ξεκινήσεις το μασάζ, είναι σημαντικό να θέσεις κάποια όρια με τη σύντροφό σου – αν για παράδειγμα υπάρχουν μέρη του σώματός της που δεν θέλει να της κάνεις μασάζ ή να αγγίξεις.

Ξύπνα τις αισθήσεις

 

Πριν ξεκινήσεις να λύνεις τους κόμπους στους ώμους της συντρόφου σου, βοήθησέ τη να αισθανθεί παρούσα και σε σύνδεση με το σώμα της με κάποια παιχνίδια αγγίγματος ή αισθήσεων. «Κάποια από τα παιχνίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν από οποιοδήποτε λάδι είναι φτερά, γούνες, μεταξωτά φουλάρια και δερμάτινα μαστίγια», λέει η Charla Hathaway, προπονήτρια οικειότητας και κλινική σεξολόγος, η οποία έχει γράφει ένα βιβλίο με θέμα το ερωτικό μασάζ.

Χρησιμοποίησε λάδι για μασάζ

Όταν έρθει η ώρα για το βασικό κομμάτι του μασάζ, μην πιάσεις οποιοδήποτε προϊόν βρεις μπροστά σου. Χρησιμοποίησε λάδι για να δημιουργήσεις μια αυθεντική εμπειρία μασάζ. «Λατρεύω το βιολογικό λάδι καρύδας για το καλοκαίρι, το αμυγδαλέλαιο το χειμώνα», λέει η Hathaway. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις λάδι μασάζ CBD για να κάνεις τα πράγματα πιο χαλαρωτικά. Απλώς φρόντισε να ελέγξεις έγκαιρα τις δερματικές αλλεργίες του συντρόφου σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν σκοπεύεις να τερματίσεις το μασάζ διεγείροντας τη σύντροφό σου, χρησιμοποίησε λάδι καρύδας ή πλύνε τα χέρια σου πριν από οποιαδήποτε κολπική διείσδυση. Ορισμένα συστατικά μπορεί να διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία του pH του κόλπου.

Ξεκίνησε και συνέχισε αργά

Στα πρώτα τουλάχιστον 20 λεπτά του ερωτικού μασάζ, θα πρέπει απλώς να μοιάζει με ένα κανονικό μασάζ. Μην κατευθυνθείς κατευθείαν στις ερωτογενείς ζώνες της συντρόφου σου. Θα πρέπει να τη βοηθήσεις να χαλαρώσει και να κινηθείς αργά προς  τις ευαίσθητες περιοχές. Έτσι, όταν θα κατέβεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, θα είναι σε θέση τόσο ψυχικά όσο και σωματικά να σε υποδεχτεί πλήρως.

«Χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να κάνετε συνεχείς υγρές κινήσεις και δουλέψτε σε όλο το μήκος του μυός», λέει η Susan Findlay, διευθύντρια του North London School of Sports Massage. Βεβαιώσου ότι αφιερώνεις χρόνο και εστιάζεις σε κάθε μυ πριν προχωρήσεις στον επόμενο (τουλάχιστον δύο λεπτά ανά περιοχή). Εάν σε κάποιο μέρος αισθανθείς έναν κόμπο, αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω πριν προχωρήσεις.

Ξεκίνα τα πειράγματα, αφού κάνεις μασάζ

Τώρα μπορείς να φτάσεις στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι του μασάζ και να αρχίσεις τα πειράγματα. Πλησίασε στις ερωτογενείς ζώνες της συντρόφου σου χωρίς να τις αγγίζεις. Αντί να πας κατευθείαν προς τις θηλές, κάνε μασάζ γύρω από το στήθος. Αντί να πας κατευθείαν στον κόλπο, κάνε μασάζ στην πτυχή που συνδέεται ο γοφός με τη λεκάνη. Και τα λοιπά.

Ξεκίνα να κάνεις μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία

Μόλις πειράξετε τη σύντροφό σου για αρκετό χρόνο, τότε και μόνο τότε θα αγγίξεις συγκεκριμένα σημεία. Θα το καταλάβεις από τη σεξουαλική ένταση. Ξεκίνα με κυκλικές κινήσεις γύρω από την κλειτορίδα της συντρόφου και μετά από λίγο μπορείς να πας τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, είτε αυτό είναι η άμεση διέγερση της κλειτορίδας ή το στοματικό σεξ. Εάν θέλεις η σύντροφός σου να απολαμβάνει πολλές αισθήσεις ταυτόχρονα, η Hathaway προτείνει να της ζητήσει να σε «βοηθήσει». Ίσως, μπορεί να αγγίξει την κλειτορίδα της ενώ εσύ εισέρχεσαι στον κόλπο της.

Άφησέ τη να τελειώσει

Εάν τα έχεις κάνει όλα σωστά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σύντροφός σου να έχει οργασμό μετά από όλη αυτή τη σεξουαλική ένταση. Μετά από αυτό, θα χαλαρώσει. Πάρε τη σύντροφό σου αγκαλιά μετά τον οργασμό και κράτα όσα έμαθες για το σώμα και τις προτιμήσεις της.  Και συνέχισε το ερωτικό μασάζ, αφού αν κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλον σε τακτική βάση, μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. «Κάντε το ερωτικό μασάζ τελετουργικό», λέει η Hathaway. «Μία φορά το μήνα, για να μαθαίνετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον».