Chris Pizzello / AP
STRANGER THINGS

Πώς το Stranger Things εκτόξευσε -και- τους Metallica

Το θρυλικό metal συγκρότημα αύξησε τα νούμερά του τις τελευταίες εβδομάδες κατά 400%. Κι όλα αυτά χάρη σε μια και μόνο σκηνή της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Η τέταρτη σεζόν του Stranger Things έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, με την τηλεοπτική σειρά του Netflix να γίνεται η πρώτη που έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια λεπτά θέασης στην ιστορία της πλατφόρμας. Εξαιτίας, λοιπόν, της μεγάλης επιτυχίας που σημειώνει, αρκετά από τα τραγούδια των 80s που έχουν παιχτεί σε αυτή, ανεβάζουν κατακόρυφα τα νούμερά τους, παρόλο που έχουν περάσει δεκαετίες από την πρώτη κυκλοφορία τους.

Πρώτο και καλύτερο το Running Up That Hill της Kate Bush, το οποίο σήμερα μετράει σχεδόν 400 εκατομμύρια streams στο Spotify, ενώ βρίσκεται κολλημένο εδώ και εβδομάδες στην πρώτη τριάδα των charts του Billboard Global. Και μιλάμε για ένα κομμάτι του 1985. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό. Τρομακτική άνοδο στις ακροάσεις, μετά την έλευση του Volume 2 της τέταρτης σεζόν του Stranger Things, εμφανίζει και το Master of Puppets των Metallica.

Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται στη σκηνή που o Eddie, τον ρόλο του οποίου υποδύεται ο Joseph Quinn, μαζί με τον Dustin, παίζουν δυνατά μέταλ μουσική προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τις διαβολικές νυχτερίδες του Upside Down και έτσι η υπόλοιπη παρέα να σκοτώσει τον Vecna.

Η σκηνή θεωρείται ήδη από τους fans της σειράς μία από τις καλύτερες της σεζόν, ενώ το Master of Puppets έχει ανεβάσει τα νούμερά του κατά 650%.

Οι Metallica περνούν μια δεύτερη νιότη

Την ίδια ώρα το metal συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1981, έχει δει τα streams των κομματιών του να αυξάνονται συνολικά κατά 400%. Οι ίδιοι γνώριζαν πριν ακόμη παιχτούν τα επεισόδια, πως το κομμάτι τους θα βρίσκεται στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things, ωστόσο, κανένα από τα μέλη του δεν περίμενε όλον αυτό τον χαμό.

«Ήμασταν υπερβολικά ενθουσιασμένοι που οι δημιουργοί του show, Matt και Ross Duffer, όχι μόνο συμπεριέλαβαν το Master of Puppets στη σειρά, αλλά δημιούργησαν μια πραγματικά κομβική σκηνή γύρω από αυτό» έγραψε το συγκρότημα στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

«Όλοι μας ήμασταν ενθουσιασμένοι για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και όταν το κάναμε, μείναμε εντυπωσιασμένοι. Είναι τεράστια τιμή για μας να είμαστε τόσο μεγάλο μέρος του ταξιδιού του Eddie και να κρατήσουμε για ακόμη μια φορά συντροφιά σε όλους τους άλλους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη σειρά» κατέληξε.

Η τρέλα των fans του Stranger Things με τον Joseph Quinn

Οι Metallica, μάλιστα, πόσταραν ένα video στα social media με τα ιστορικά του μέλη να παίζουν το κομμάτι και να ευχαριστούν τον Eddie για την εκπληκτική ερμηνεία στο επεισόδιο. Αυτοί, όμως, δεν είναι οι μοναδικοί fans της σειράς που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός ηθοποιός, Joseph Quinn, έπαιξε στη συγκεκριμένη σκηνή αλλά και σε ολόκληρη την τέταρτη σεζόν.

Το όνομά του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους “most searched” ηθοποιούς του IMDB, ενώ υπάρχουν αρκετοί οπαδοί της σειράς του Netflix που απαιτούν την επιστροφή του στον πέμπτο και τελευταίο της κύκλο.