ΣΙΝΕΜΑ

Πόσο καλά ξέρεις τις ταινίες της 28ης Οκτωβρίου;

Η 'Υπολοχαγός Νατάσα', η οσκαρική ερμηνεία του Κώστα Πρέκα στο 'ΟΧΙ' και το 'Υποβρύχιο Παπανικολής' σου θέτουν τα ερωτήματα σε ένα επικό κουίζ για το '40.

Όσο σινεφίλ και κουλτουριάρης και να είσαι, υπάρχουν κάποιες ταινίες που είναι ιεροσυλία να μην τις έχει παρακολουθήσει έστω μια φορά στη ζωή σου. Ταινίες που καταπιάνονται με τον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον Ιταλό και τον Γερμανό κατακτητή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν είναι μόνο η ιλαρότητα και η υπερβολή με την οποία περιγράφονται τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων ηρώων που σε κάνουν να δεις και να ξαναδείς τις συγκεκριμένες ταινίες, αλλά και το καστ τους, αφού συνήθως περιλαμβάνει βαριά ονόματα της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Πρέκας, η Τζένη Καρέζη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και ο Λάκης Κομνηνός. Την ώρα που πίσω από το σενάριο και τη σκηνοθεσία βρίσκονται μεγαθήρια όπως ο Νίκος Φώσκολος και ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Πείνα, προδοσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, βιασμοί, οικογενειακές τραγωδίες, αλλά και επανάσταση, εκδίκηση, απελευθέρωση, λύτρωση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών που είναι αφιερωμένες στο ’40 και τις προβάλει ανήμερα την 28η Οκτωβρίου ο OTE TV μέσω του OTE CINEMA 3, του μοναδικού καναλιού με ελληνικές ταινίες 24 ώρες το 24ωρο, από τα ξημερώματα της μέρας της εθνικής μας επετείου μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Πόσο καλά, όμως, ξέρεις τα κινηματογραφικά έπη του ’40;

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα πήγες στο κουίζ, ανήμερα της 28ης έχεις ένα πολύ καλό λόγο να μείνεις στις συχνότητες του ΟΤΕ TV, το οποίο θα αφιερώσει ολόκληρη τη μέρα στο έπος της 28ης Οκτωβρίου στο αποκλειστικό κανάλι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, το ΟΤΕ HISTORY, ενώ τις Κυριακές το αφιέρωμα του μήνα έχει θέμα την Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.