ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πόσο τοξική ήταν τελικά η Ελένη Βλαχάκη;

Είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης. Μήπως όμως δεν ήταν τόσο κουλ όσο πιστεύουμε;

Θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το κείμενο γράφοντας πως, «Αν γεννήθηκες στα 90s, τότε σίγουρα έχεις δει Κωνσταντίνου και Ελένης», η αλήθεια όμως είναι πως ακόμα κι αν γεννήθηκες το 2005, τότε το πιο πιθανό είναι να ξέρεις απ’ έξω τις ατάκες της θρυλικής σειράς. Βασικά, έτσι όπως πάει το πράγμα, ακόμα κι ένα παιδί που θα γεννηθεί το 2025, κατά πάσα πιθανότητα, θα μεγαλώσει βλέποντας τους τηλεοπτικούς καυγάδες της Ελένης Βλαχάκη και του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού.

Η γκαρσόνα Α’ και ο βυζαντινοτέτοιος, βρέθηκαν να συγκατοικούν στην ίδια μονοκατοικία στο Μαρούσι, όταν ο θείος του δεύτερου σκέφτηκε λίγο πριν πεθάνει να κάνει μια τελευταία φάρσα και να αφήσει δύο διαθήκες, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο ανήκει τελικά το σπίτι.

Αυτό ήταν και η αρχή γα τη θυελλώδη σχέση που θα αναπτυσσόταν ανάμεσα στην «καροτομαλλούσα» Ελένη Βλαχάκη με τη λαϊκή καταγωγή και το αναρχικό παρελθόν και στον συγγραφέα του «Αποχετευτικού Συστήματος στο Βυζάντιο» (που ακόμα ψάχνει εκδότη), Κωνσταντίνο Κατακουζηνό.

Το μεγάλο μυστικό της σειράς, δεν ήταν μόνο το πολύ έξυπνο σενάριό της, που ήθελε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες να συγκατοικούν, αλλά και το γεγονός πως όσοι τους πλαισίωναν έμοιαζαν να κουμπώνουν τέλεια με το κεντρικό ζευγάρι. Βέβαια, όσο κι αν μας άρεσε η Ματίνα Μανταρινάκη ή ο Νικόλας ο οινοχόος με τη Harley, εκείνη που όλοι ήθελαν για φίλη του ήταν η Ελένη Βλαχάκη.

Ο ρόλος που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία η Ελένη Ράντου, έμοιαζε να είναι χαλαρή, κουλ, έξυπνη και με πολύ χιούμορ. Μέχρι που ήρθε πριν λίγες μέρες ο Tik Toker @panosdavid να μας γκρεμίσει τον μύθο της τέλειας κολλητής και να ισχυριστεί πως τελικά η Ελένη Βλαχάκη, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας τοξικός χαρακτήρας. Μη βιαστείτε να διαφωνήσετε. Ακούστε τι λέει στο βίντεο και θα δείτε πως δεν έχει και πολύ άδικο.

Στο βιντεάκι του ο TikToker σχολιάζει πως η Ελένη Βλαχάκη, στην ουσία εκμεταλλευόταν τους φίλους της, ενώ το χειρότερο ήταν πως ενώ ήξερε ότι ο Μάνθος είχε κάνει τάρανδο την κολλητή της φίλη και πασίγνωστη ηθοποιό, Πέγκυ Καρά, εκείνη επί δύο σεζόν δεν της έλεγε τίποτα.

Αυτός όμως δεν ήταν το μόνο ελάττωμά της. Εκμεταλλευόταν τη Ματίνα για να της φέρνει συνέχεια φαγητό, κρεμούσε μόνιμα τον Νικόλα και τεμπέλιαζε στη δουλειά, ενώ όποτε χρειαζόταν δανεικά, έκανε τα γλυκά μάτια στον γιο βιομηχάνου και σύντροφο της πασίγνωστης ηθοποιού, προκειμένου να της δίνει δανεικά και αγύριστα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήταν και απαίσια συγκάτοικος.

Ο Κωνσταντίνος το μόνο που ήθελε, ήταν η ησυχία του και να περάσουν οι μήνες μέχρι να γίνει το δικαστήριο και να ξεκαθαριστεί η υπόθεση με τις δύο διαθήκες, κάτι που δεν έγινε ποτέ σεβαστό από την Ελένη, που είχε κάνει το νεοκλασικό κέντρο διερχομένων και προσπαθούσε με κάθε δόλιο τρόπο να τον διώξει από το σπίτι των προγόνων του.