ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πού αφήσαμε αυτούς τους 22 χαρακτήρες του “Game of Thrones”;

Καθώς η 5η σεζόν πλησιάζει, κάνουμε ένα σύντομο rewind για να θυμηθούμε πού βρίσκονται όλοι οι βασικοί παίχτες.

Με το “Lost” δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Well, στην αρχή τουλάχιστον. Μπορεί εκείνη να ήταν η σειρά που μας έμαθε να ακολουθούμε τεράστιο καστ δεκάδων από σεζόν σε σεζόν, αλλά η απάντηση στο “πού τους αφήσαμε” ήταν “ΣΤΟ ΝΗΣΙ!”. Μέχρι που δεν ήταν, βέβαια, και εκεί κάπου άρχισε ο πανικός.

Φαντάσου λοιπόν τώρα σε κάτι σαν το “Game of Thrones”, που ο χάρτης ήταν εξαρχής απλωμένος σε όλο το γνωστό (fictional) σύμπαν, τι γίνεται τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της ζωής της σειράς. Κανείς δε βρίσκεται εκεί που τον είχαμε συνηθίσει, τα πάντα είναι ρευστά, οι μισοί κεντρικοί ήρωες ταξιδεύουν με άγνωστο προορισμό, και α ναι, στην βασιλική τουαλέτα υπάρχει ένα πτώμα, ας πάει κάποιος να το μαζέψει.

Είναι αργά για να πούμε ότι ακολουθούν spoilers; Τελοσπάντων, ακολουθούν spoilers μέχρι και το τέλος της 4ης σεζόν.

Θα ήταν λοιπόν τέλειο αν το “Game of Thrones” ήταν πιο εύκολο να το ακολουθήσεις, όπως ας πούμε η άλλη μικρή άγνωστη σειρούλα στην οποία κάνει αναφορά ο Πίτερ Ντίνκλατζ σε αυτό το χιουμοριστικό video recap:

 

Αλλά τότε με τι θα αποκτούσαμε εμμονή; Ναι, είναι φορές που νιώθεις πως οι μισοί χαρακτήρες της σειράς θα έπρεπε να κυκλοφορούν στο Γουέστερος με καρτελάκια που γράφουν το όνομά τους και το αντικείμενο της παρούσας αποστολής τους, αλλά χαλάλι. Είναι μέρος του fun. Γι’αυτό και, λίγες βδομάδες πριν την πρεμιέρα της 5ης σεζόν, επιχειρούμε να θυμηθούμε πού αφήσαμε μερικούς από τους σημαντικότερους παίχτες της σειράς.

Τύριον Λάνιστερ. Απέδρασε από τη φυλακή όπως αναμενόταν παρότι τα πάντα ως εκείνο το σημείο είχαν αποτύχει, επειδή είναι ο μοναδικός unkillable χαρακτήρας της σειράς. Σε αντίθεση με τον μπαμπάκα του (νεκρός, τουαλέτα, τόξο) και την πρώην του (νεκρή, κρεβάτι, κολιέ) οι οποίοι βρήκαν λίγη ΤζορτζΡΡΜαρτιν-ική δικαιοσύνη δια χειρός Τύριον. Τώρα ανεβαίνει σε ένα πλοίο παρέα με τον κολλητό του τον Βάρυς και πλέει προς, αχμ, προς ό,τι είναι αυτό το πολύ απειλητικό πράγμα που βλέπουμε στην αφίσα. Σκοτάδια, απειλές, τελοσπάντων υποθέτω δεν κατευθύνεται ακριβώς προς την Wonderland.

Άρυα Σταρκ. Η Άρυα γενικότερα αρκετά ασχολήθηκε με την όλη φασούλα του Βέιλ, την ξεπέρασε την τοπική σκηνή, πώς το λένε. Αρκετά ασχολήθηκε. She’s done. Άφησε τον φίλο της (και αιώνιο αδερφό μας) τον Hound να πεθάνει, όρμησε κι αυτή σε ένα πλοίο και κίνησε προς Μπράαβος. Σε αντίθεση με τον Τύριον βέβαια μοιάζει να βρίσκεται σε λίγο μεγαλύτερο έλεγχο της μοίρας της επειδή είναι η Άρυα και δε μασάει και γενικά θα έπρεπε να φοβούνται όλοι, είτε έχουν δράκους είτε όχι.

Ντενέρις Ταργκάριεν. Αχ, πάνε οι αθώες εποχές της Ντάνι ως Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια που απελευθέρωνε σκλάβους κι εκείνοι τη σηκώνανε σε ώμους και την αποθεώνανε. Τώρα είναι χωρίς Σερ Τζόρα (τον ξαπόστειλε επειδή την πρόδωσε) και είναι χωρίς δρακουλάκια (τα κλείδωσε στο μπουντρούμι επειδή ήταν πολύ-πολύ κακά παιδιά κι επειδή από κάπου πρέπει να σώσει λίγο μπάτζετ η παραγωγή) και αυτό που της έχει μείνει είναι η ευθύνη του να διοικεί ένα μίνι βασίλειο φτιαγμένο στο πόδι. Χμ. Ζόρισε η κατάσταση.

Τζον Σνόου. Αφού προστάτευσε επιτυχώς το τείχος, βγήκε μόνος του στα χιόνια να πάει να βρει τον Μανς Ρέιντερ για να λήξει αυτή η γελοιότητα μια κι έξω και διάβολε, αυτό ακριβώς έκανε. Πρέπει να ομολογήσω, εκτιμώ τον Τζον πολύ περισσότερο αυτή τη στιγμή από όσα οποιαδήποτε άλλη νωρίτερα στη σειρά. Βρήκε τον Μανς, τα είπανε, αλλά εκεί που τα λέγανε ήρθε ο Στάννις Μπαράθεον με τον Σερ Ντάβος και ο στρατός-Φρανκενστάιν που έχει μαζέψει με την ευγενική χορηγία της Ο2. Του παραδίδεται στη θέση του Μανς.

Μάργκερι Ταϊρέλ. Λογικά θα ψάχνει ημερομηνία άβολου γάμου με τον τρίχρονο Τόμεν.

Σέρσεϊ Λάνιστερ. Λογικά θα είναι κάπου και θα κάνει άβολο σεξ με τον αδερφό της, Τζέιμι Λάνιστερ.

(Τη λατρεύω αυτή τη σειρά.)

Σάνσα Σταρκ. Αιχμάλωτος της creepy ιδιοφυίας του Γουέστερος, Λιτλφίνγκερ, η Σάνσα τώρα κόβει βόλτες στην ύπαιθρο με τον, δεν ξέρω, πώς τον λέμε; Με τον πολύ ιδιαίτερο φίλο της; Η τελευταία φορά πάντως που την είδαμε στην 4η σεζόν άφηνε να εννοηθεί πως πήρε απόφαση κάποια πράγματα και είναι έτοιμη να αλλάξει αντιμετώπιση σε όλα τα στραβά κι ανάποδα που την επιφυλάσσει η μοίρα. Τι θα σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν ξέρω, αλλά υποπτεύομαι πως μια μέρα θα με κάνει να πανηγυρίσω.

Μπριέν. Δεν ξέρω. Τι κάνει η Μπριέν τώρα; Σκότωσε τον Hound ουσιαστικά (και είναι πραγματικά ο μοναδικός χαρακτήρας της σειράς που γουστάρω τόσο πολύ που θα συνέχιζα να γουστάρω ακόμα κι αφότου θα σκότωνε τον Hound της καρδιάς μας), έχασε την Άρυα και τώρα… κόβει βόλτες υποθέτω;

Θίον. Αιχμάλωτος του Ράμσεϊ Μπόλτον ο οποίος τον έχει κάνει να πιστεύει πως είναι ο Ρικ, πειθήνιος στρατιώτης του. Θα αναρωτιόμουν αν ο Θίον το παίζει ή το νιώθει αλλά ειλικρινά μετά από 2 σεζόν από αυτό το side story ειλικρινά δε με νοιάζει.

Χόντορ. Χόντορ Χόντορ Χόντορ Χόντορ Χόντορ Χόντορ 🙁

Σαμ. Έλα μωρή τρέλα Σαμ που και White Walker έχεις ξεπαστρέψει και τη Γκίλι φίλησες! Αυτό. Κατά τα άλλα, όπως είπε κι ο Χρήστος όταν είδε τις σημειώσεις μου για το θέμα, “α, Σαμ, το στόρι-Νταγκ-Στάμπερ του ‘Game of Thrones’.” Που θα πει ναι, well done, καλή δουλειά, ωραίος, αλλά κάθε φορά που τον δείχνει ευχόμαστε να βλέπουμε κάτι άλλο.

Τάιγουιν Λάνιστερ. Το πτώμα στη βασιλική τουαλέτα. 

Τσέκαρε τώρα και ένα τρέιλερ.

 

Η 5η σεζόν “Game of Thrones” ξεκινάει στις 12 Απριλίου στα κανάλια Novacinema, σε ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική.