ΛΙΣΤΕΣ

5 σημειώσεις για τη θριαμβευτική επιστροφή του «Πρίγκιπα της Ζαμούντα»

Ο “Πρίγκιπας της Ζαμούντα” επιστρέφει και αυτή τη φορά πρέπει να μάθει πώς να είναι βασιλιάς.

Ο “Πρίγκιπας της Ζαμούντα” επιστρέφει και αυτή τη φορά πρέπει να μάθει πώς να είναι βασιλιάς.

Το comeback ενός χιτ όπως του “Πρίγκιπας της Ζαμούντα” δεν έχει τυχαίο timing, αφού έρχεται μετά από μία δυνατή χρονιά για τον Eddie Murphy και τη δημιουργική ομάδα πίσω από την ταινία.

Μάθε περισσότερα στις σημειώσεις μας παρακάτω:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η ταινία υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαινε στους κινηματογράφους από την Paramount, υπό τις παρούσες ωστόσο αναμένεται στις 5 Μαρτίου του 2021 στο Amazon Prime Video.

ΤΟ TEASER TRAILER

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο John Landis δεν επέστρεψε για το “Coming 2 America”, αλλά ο αντικαταστάτης του, Craig Brewer, είναι ο ιδανικός για τον Eddie Murphy. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη του περσινού “Dolemite Is My Name”, μία ταινία που αποδείχτηκε χιτ για τον ίδιο και το Netflix, και μία φανταστική επιστροφή σε φόρμα για τον ίδιο τον Murphy που είχε Oscar buzz για την ερμηνεία του.

Οι σεναριογράφοι της πρώτης ταινίας έχουν συμβάλλει στην ιστορία της δεύτερης, ωστόσο η περισσότερη δουλειά έχει γίνει από τον Kenya Barris, τον δημιουργό της επιτυχημένης σειράς “black-ish” και του αδιανόητου “Girls Trip” που μας έκανε την τιμή να γνωρίσουμε καλύτερα την Tiffany Haddish.

Ο AKEEM ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

Παρότι ο Βασιλιάς Akeem έχει τρεις κόρες με τη σύζυγό του, οι απαρχαιωμένοι νόμοι της Ζαμούντα ορίζουν πως η διαδοχή του πρέπει να γίνει μονάχα με γιο. Προς έκπληξή του ο πατέρας του King Jaffe Joffer τού αποκαλύπτει πως ο Akeem έχει έναν γιο, απλώς πρέπει να πάει ξανά στην Αμερική για να τον αναζητήσει.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, o Brewer δήλωσε πως «προκύπτουν μπελάδες με μια γειτονική χώρα σχετικά με κάτι που ο Akeem έκανε ή δεν έκανε στην πρώτη ταινία, και μαθαίνει ότι έχει έναν γιο στην Αμερική που δεν γνώριζε ότι είχε […] Ο Πρίγκιπας Akeem πρέπει να μάθει να είναι βασιλιάς, να κάνει δικά του παιδιά και να βρει τον τρόπο να κυβερνά το βασίλειό του με τους παλιούς του νόμους. Έχει κάποια προβλήματα που πρέπει να λύσει και έχει κιόλας μεγαλύτερο βάθος σε αυτή την ταινία».

ΓΝΩΡΙΜΑ + ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

O Murphy και ο Arsenio Hall ως δεξί του χέρι προφανώς επιστρέφουν, θα δούμε όμως ξανά και τους James Earl Jones (King Jaffe Joffer), Shari Headley (Queen Lisa), John Amos (Cleo McDowell), και Louie Anderson (Maurice).

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα θα δούμε ονομάτα όπως Wesley Snipes, Leslie Jones, Tracy Morgan, Jermaine Fowler, ενώ ο Murphy και ο Hall θα υποδυθούν κάποιους ακόμα χαρακτήρες με τη βοήθεια προσθετικών.