PRISON BREAK

‘Prison Break’: Οριστικά τέλος για τον Wentworth Miller

O πρωταγωνιστής της αγαπημένης σειράς του κοινού το δήλωσε επισήμως στο Instagram του, εξηγώντας πως δεν θέλει να παίξει ξανά straight χαρακτήρα.

Μπορεί το φανατικό κοινό της σειράς να συνεχίζει να ζητά κι άλλο ακόμα και μετά το πρόσφατο revival του 2017, μπορεί τα μέλη του καστ να έχουν κλείσει το μάτι στο παρελθόν και μπορεί ακόμα κι ο Πρόεδρος του Fox Entertainment να δήλωσε νωρίτερα μες στη χρονιά (δηλαδή τον Ιανουάριο, δηλαδή περίπου 37 χρόνια πριν) πως υπάρχει πιθανότητα για μια νέα σεζόν ‘Prison Break’, όμως αν αυτό συμβεί τότε σίγουρα θα είναι χωρίς ένα κεντρικό μέλος του καστ.

Ο Wentworth Miller, ο ντε φάκτο δηλαδή πρωταγωνιστής του διάσημου σόου, Εκείνος Με Τα Τατουάζ Στο Σώμα, ξεκαθάρισε με ένα ποστ του στο Instagram πως έχει τελειώσει επισήμως για τον ίδιο η σειρά, κι ο λόγος έχει να κάνει με κάτι πολύ ευρύτερο.

Αφού ευχαρίστησε τους φανς και όσα followers του έχουν γράψει κατά καιρούς κάτι θετικό και εγκάρδιο, αναφέρθηκε σε χρήστες που επιτίθενται στον ίδιο και σε άλλα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας σε online χώρους. «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Στη σελίδα μου; Από ποια αξιών Εποχής των Σπηλαίων χώρα σύρθηκαν;» αναρωτιέται. Ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν είναι κάτι που τον κάνει να ανησυχεί για τον ίδιο, πως κανείς δεν μπορεί να του κάνει “bullying” σε αυτόν τον χώρο. «Έχω πολλή δύναμη», παραδέχεται.

Όμως ανησυχεί για άλλους φανς. «Παίρνω σοβαρά την πιθανότητα queer παιδιά που έρχονται εδώ, έχοντας πρόσφατα βγει από τη ντουλάπα ή εξερευνώντας την ιδέα… Δε θέλω να εκτεθούν σε μαλακίες». Και στην ευρύτερη προσπάθειά του να εκπροσωπήσει όσο πιο ολοκληρωτικά και ισχυρά μπορεί την LGBTQ+ κοινότητα, ξεκαθαρίζει πως γι’αυτό και το ‘Prison Break’ έχει τελειώσει για τον ίδιο.

«I’m out. Of PB. Officially», λέει.

«Απλά δεν θέλω να παίζω straight χαρακτήρες. Οι ιστορίες τους έχουν ειπωθεί (και ειπωθεί). Οπότε. Όχι άλλος Michael. Αν ήσουν φαν της σειράς, ελπίζοντας σε επιπλέον σεζόν… καταλαβαίνω πως αυτό είναι απογοητευτικό. Λυπάμαι».

Οι συμπρωταγωνιστές του στη σειρά έσπευσαν να στηρίξουν αυτή την δήλωση, με πρώτο τον “αδερφό” του, Dominic Purcell. Ο οποίος απάντησε πως «Στηρίζω πλήρως και καταλαβαίνω τη λογική σου. Χαίρομαι που πήρες αυτή την απόφαση για την υγεία σου και την αλήθεια σου», ενώ η Sarah Wayne Callies επίσης εξέφρασε τη στήριξή της για την επιλογή γράφοντας πως «προς όλους τους φανς, να ξέρετε αυτό: Το καστ του ‘Prison Break’ είναι χώρος φιλικός προς τα queer άτομα. Στεκόμαστε μαζί -ανάμεσα- με τους φίλους & την οικογένειά μας στην LGBTQ+ κοινότητα με απόλυτη στήριξη για τα δικαιώματα και το καλλιτεχνικό τους έργο».

O Wentworth Miller, που τα τελευταία χρόνια παρέδιδε μια απολαυστικά hammy ερμηνεία σε διάφορες σειρές του τηλεοπτικού DC σύμπαντος ως Leonard Snart, έχει αποδείξει στο παρελθόν πως τα ενδιαφέροντά του δεν περιορίζεται έτσι κι αλλιώς μόνο στην ηθοποιία, έχοντας γράψει το σενάριο για το ‘Stoker’ του θρυλικού Κορεάτη auteur Park Chan-wook.

Κι αν το μέλλον του δεν κρύβει κατά τα φαινόμενα άλλο ‘Prison Break’, περιμένουμε να δούμε που θα κινηθεί τώρα. Όσο για τους φανς της σειράς, θυμίζουμε πως υπάρχει ήδη πλούσιο κειμενικό υλικό πάνω στο show. Θα είναι καλό companion piece για την όποια μελλοντική επανάληψη των ήδη γυρισμένων σεζόν.

Αυτή τη φορά μας βρίσκει έτοιμους! Από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της σεζόν και έναν ολότρελο Ethan Hawke, μέχρι οσκαρικών βλέψεων φιλμ και τη Νο.1 κωμωδία που θα σε ανακουφίσει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες διαλέγει τις ταινίες και τις σειρές που θα μας σώσουν στο lockdown.