ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρώτα ξεχνάμε τις δισκέτες: Το νέο PlayStation 5 έρχεται από το μέλλον

Τα αποκαλυπτήρια του PlayStation 5 θύμιζαν έργο τέχνης. Ετοιμάσου να παρακολουθήσεις στιγμιότυπα από το μέλλον του gaming σε μια μαγική κονσόλα.

Αρχιτεκτονική και γεωμετρία, καμπύλες και ‘κοφτερές άκρες’ σε μια κονσόλα που μοιάζει βγαλμένη από κάποιο όνειρο της ‘Οδύσσειας του Διαστήματος’ του Stanley Kubrick.

Είμαστε nerds, άρα χρειαζόμαστε ένα παραμύθι, ένα έξυπνα δοσμένο ψέμα για να απογειώσει την καθημερινότητα μας, ή ακόμα καλύτερα, ένα νέο επεισόδιο στην εξέλιξη μιας μυθικής ιστορίας. Αυτό είναι το νέο PlayStation 5, μια κονσόλα με σχεδιασμό που θυμίζει διαστημόπλοιο, μεε χειριστήρια Dual Sense κατασκευασμένα ώστε να αναβαθμίζουν την εμπειρία του gaming, με τη δυνατότητα να παίζεις αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά, χωρίς να είναι απαραίτητο να διαθέτεις physical games. Δεν θέλω να φλυαρίσω περισσότερο, αν και βλέποντας αυτό το τρέιλερ, κάποια συγκίνηση για την πρώτη φορά που έπαιξα Crash Bandicoot και FIFA 2000 στο PS1, υπάρχει. Πάτα play στην παρακάτω μαγεία και ίσως με καταλάβεις.

Το νέο PS5 δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του στο εμπόριο, αν και αυτό αναμένεται να συμβεί εντός του 2020.