ENTERTAINMENT

Πώς είναι να κάνεις sup και wind surf για πρώτη φορά;

Με αφορμή το 1st Greece on board festival, είδαμε 3 αθλήτριες του beach volley να κάνουν αθλήματα σανίδας για πρώτη φορά. Φυσικά, μετά μιλήσαμε μαζί τους.

Η αποστολή έλεγε τα εξής: “Θα πάτε στο Καράβι στο Σχοινιά, θα δείτε 3 αθλήτριες του beach volley να δοκιμάζουν για πρώτη φορά sup και wind surf και μετά θα μιλήσετε για την εμπειρία τους”. Όλα αυτά στα πλαίσια του 1st Greece on board festival που θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο. Έμοιαζε δύσκολο. Τελικά ήταν απίστευτα διασκεδαστικό και ωραίο. Όπως ακριβώς πέρασαν και τα κορίτσια όταν δοκίμασαν τα αθλήματα σανίδας.

(Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου)

Μόλις φτάσαμε στον Μαραθώνα η παραλία είχε κόσμο που έκανε το μπάνιο του και ένα αεράκι που δημιουργούσε μικρά κύματα στην θάλασσα. “Αυτό το κύμα κάνει πιο διασκεδαστικό το sup” μας είπε η Νατάσα Γεωργίου, head of marketing του WBSF “Το wbsf που τα αρχικά του σημαίνουν water board sports festival είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους αθλητές. Είναι μια ιδέα αθλητών για τους αθλητές. Περιλαμβάνει όλα τα θαλάσσια sports σανίδας. Στα πλαίσια του wbsf γίνοται διάφορες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο event τέλη Μαΐου στο Δρέπανο freestyle windsurf. Το δεύτερο event είναι αυτό που θα λάβει χώρα 27 και 28 Ιουνίου που αφορά την κατηγορία elite pudlers μιας και έχει μεγάλη τεχνική δυσκολία. To concept μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος αυτά τα θαλάσσια sports, γιαυτό και σε κάθε event που κάνουμε φροντίζουμε να έχουμε δωρεάν μαθήματα για όλους”.

Όπως ακριβώς έγραφε ο φάκελος με την αποστολή, οδηγηθήκαμε στην σχολή που υπάρχει στο Καράβι. Εκεί συναντήσαμε τον Νικόλα που θα ήταν ο instructor και τα τρία κορίτσια που θα έκαναν για πρώτη φορά sup και wind surf. Για πρώτη φορά και το τονίζω.

 

Φόρεσαν τις άσπρες μπλούζες τους, άκουσαν τις οδηγίες του Νικόλα  και σαν έτοιμες από καιρό άρχισαν την προσπάθεια τους.

 

Η πρώτη προσπάθεια έγινε με το sup. Ξεκίνησαν ακουμπώντας με τα γόνατα στην σανίδα ενώ στην συνέχεια σηκώθηκαν και όρθιες.

 

 

 

 

 

 

Τέλος με το sup

 

Μετά σειρά είχε το wind surf. Θεωρητικά η ύπαρξη αέρα ήταν κάτι θετικό. Αλλά όχι για κάποιον που το έκανε πρώτη φορά.

 

Ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε.

 

 

 

Φυσικά και εκεί είχαμε πτώσεις και μάλιστα εντυπωσιακές.

 

Όσο πέρναγε η ώρα τα κορίτσια εξοικειώνονταν όλο και περισσότερο.

 

Όταν τέλειωσε το μάθημα μιλήσαμε πρώτα με τον Νικόλα, δάσκαλο των κοριτσιών. Μεταξύ μας ο Νικόλας είναι σαν να έχει βγει από επεισόδιο του Baywatch. Φήμες που λένε ότι μεγάλωσε βλέποντας την ταινία “Η γαλάζια λίμνη” κρίνονται αβάσιμες. Δεν τα έλεγα εγώ αλλά οι κοπέλες που τον είχαν δάσκαλο “Είμαι ο instructor στο wind surf και στο sup εδώ στο καράβι. Εδώ μεγάλωσα και είναι οικογενειακή επιχείρηση οπότε μαθήματα έκανα από πολύ μικρή ηλικία (…) Το sup ήρθε στην μόδα από το εξωτερικό, το ακούσαμε και εμείς, ζηλέψαμε και το φέραμε και εδώ. Στο σχοινιά δεν το προτιμάει πολύ ο κόσμος αλλά έχει δικό του φανατικό κοινό. Περισσότερο εδώ κάνουν wind surf και περισσότερο γυναίκες. Πολλές είναι οι γυναίκες που το προτιμούν και σε πιο μεγάλη ηλικία”. Μετά τον ρώτησα και για το 1o Greece On Board Festival που θα λάβει χώρα αυτό το σαββατοκύριακο “Ανυπομονούμε για το event, να έρθουν γυναίκες και άντρες και να δοκιμάσουν τα θαλάσσια σπορ, να μας πούμε την γνώμη τους και να παρακολουθήσουν και τους αγώνες που θα διεξαχθούν”

 

Μετά σειρά είχαν τα κορίτσια. Η  Αργυρώ, η Μαριάννα και η Πέρσα. Της περάσαμε από ανάκριση για την εμπειρία που έζησαν.

 

Ξεκινήσαμε με την Μαριάννα. Για να σπάσουμε τον πάγο ξεκινήσαμε με ερώτηση για το beach volley. Δεν κάτσαμε και πολύ εκεί όμως. “Παίζω beach volley τα τελευταία 2 χρόνια. Σπουδάζω στο οικονομικό της νομικής. Το sup ήταν ωραίο αλλά πιο δύσκολο μου φάνηκε από το surf. Ένιωθα ότι δεν είχα κάτι στερεό να κρατήσω ισορροπία. Και τα δύο θα τα ξανάκανα εννοείται.

 

 

Μετά σειρά είχε η Αργυρώ. “Παίζω βόλεϋ και beach volley και είμαι personal trainer Ήταν η πρώτη φορά που έκανα και τα δύο και είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ήθελα καιρό να το δοκιμάσω και θα ξανακάνω σίγουρα. Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει μόνο wake board. Η αλήθεια είναι ότι θέλει ισορροπία, αλλά σε βοηθάει και να αποκτήσεις ισορροπία. Επίσης μου αρέσει γιατί δεν χρειάζεται να έχει αέρα για να το κάνεις. Μπορείς να το κάνεις και με θάλασσα λάδι”.

 

Last but not least ήταν η Πέρσα “Παίζω βόλεϋ σε ομάδα της β’ εθνικής και beach volley εδώ στο Καράβι. Σπουδάζω διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών και προπονώ ακαδημίες και μία ερασιτεχνική ομάδα. To sup μου φάνηκε αρκετά εύκολο. Είναι διασκεδαστικό και πολύ ωραίο. Σήμερα είχε λίγο αέρα για πρώτη φορά αλλά νομίζω τα καταφέραμε πολύ καλά. Έχω δοκιμάσει και άλλα θαλάσσια σπορ και μου αρέσουν πολύ. Γενικά πιστεύω ότι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό δοκιμάζει όλα τα αθλήματα. Όσον αφορά το sup είναι ένα άθλημα που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες”.

 

Τέλος δεν μπορούσα να μην τις ρωτήσω που θα πάνε διακοπές. Μου απάντησαν με ένα στόμα, μια φωνή “Βέλγιο στο tomorrowland”

 

Τέλος, κλείσαμε πάλι με την Νατάσα η οποία μας έδωσε λεπτομέρειες για το 1st Greece on board festival “Η ιδέα για την σημερινή φωτογράφιση ήταν να συνδυάσουμε το beach volley με τα θαλάσσια αθλήματα λόγω των γηπέδων beach volley που υπάρχουν στο Καράβι που μας φιλοξενεί αυτό το σαββατοκύριακο για το 1st Greece on board festival. Θα υπάρχει εξοπλισμός από εταιρείες του χώρου ώστε να μπορέσει ο καθένας να τα δει και να τα γνωρίσει. Θα υπάρχουν διαθέσιμοι instructors για όλα τα αθλήματα δωρεάν. Kite surf δεν μπορεί να γίνει σε μια τόσο οργανωμένη παραλία αλλά θα υπάρχει σχολή με την οποία συνεργαζόμαστε που θα είναι εδώ για να δώσει τις πρώτες πληροφορίες. Σκοπός είναι να μαζευτούμε εδώ σε ένα διήμερο φεστιβάλ γιορτή, να περάσουμε καλά και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει πολύ δύσκολους αγώνες sup. Ο στίβος θα έχει στηθεί πολύ κοντά στην παραλία και θα είναι πολύ εύκολο να τους δει σε δράση”. Έχεις ψηθεί ήδη να πας. Σε βλέπω. Αν όχι, να σου δώσω την πληροφορία ότι θα είναι και τα κορίτσια εκεί.