ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς θα πάρεις το Όσκαρ Αρρενωπότητας

Οι κατά πολλούς 'χλιαρές' φετινές Οσκαρικές υποψηφιότητες είναι μια υπενθύμιση πως οι άντρες έχουν αλλάξει, δεν πια έχουν 'μυρωδιά' παλιού αρσενικού. Η λύση; Να πάρουμε μαθήματα από το ένδοξο κινηματογραφικό παρελθόν.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, όσον αφορά το αν το La La Land θα σαρώσει τελικά στα φετινά Όσκαρ. Και ναι, ο Ryan Gosling είναι μάλλον ο πιο άξιος διάδοχος της παλιάς γενιάς αρσενικών της μεγάλης οθόνης. Ειδικά όταν δεν λέει πολλά, όπως στη συγκεκριμένη -υπέροχα λιτή- σκηνή στο ασανσέρ στο ‘Drive’.

Ειδικότερα όταν δεν λέει πολλά -και ταυτόχρονα βγάζει πρώτο τραπέζι πίστα τους eight pack κοιλιακούς του- όπως συμβαίνει στο ‘Crazy Stupid Love’. Μια σκηνή που πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά όσοι έχουν τα one night stand στο μυαλό τους. Με άλλα λόγια, άσε εκείνη, το ‘θήραμα’, να μιλάει ακατάπαυστα. Προφανώς από αμηχανία. Εσύ δεν χρειάζεται να πεις λέξη. Είσαι… στοχοπροσηλωμένος.

Εντελώς #kavalastoalogo, όπως λέει και το Old Spice, αγαπημένο άρωμα του πατέρα μου και εκείνη η μυρωδιά που έχω συνδέσει όσο τίποτα άλλο με τα πρωινά της παιδικής μου ηλικίας (διόλου τυχαία είναι η πρώτη κολόνια που έβαλα ποτέ μου).

Αλλά σόρι, ως χορευτής, ο Ryan δεν με πείθει. Εδώ το ‘αξεπέραστο’ πρότυπο ήταν -ειδικά για όσους από εμάς ζήσαμε τα 80s- και παραμένει ο ‘Nobody puts Baby in a corner’ Patrick Swayze του Dirty Dancing.

 

Εννοείται πως κανονικά στην κορυφή της ‘πως να δείχνεις σέξι όταν χορεύεις’ λίστας θα έπρεπε να είναι και ο Al Pacino του Scent of a Woman. Αλλά αυτό ήταν φουλ αναμενόμενο, οπότε είπαμε να το αποφύγουμε (προτιμώντας τον Brad που βασικά δείχνει κουλ κάνοντας οτιδήποτε).

 

Όπως απέφυγε τα πολλά μπλα μπλα ο Han Solo όταν η Leia του είπε ότι τον αγαπά. Ένα ξερό ‘το ξέρω’ ήταν αρκετό. Αν και, η αλήθεια είναι, ότι δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από έναν άντρα που μετράει -στην οθόνη και στη ζωή- τις λέξεις του μια μια, όπως ο Harrison Ford.

 

Το ίδιο που έκανε ανέκαθεν ο Clint Eastwood, σε οτιδήποτε (πέρα από το Οι γέφυρες του Μάντισον) έχει παίξει και κυρίως στα western. (Δείτε τον εδώ να μοιράζεται μαζί μας τη γνώμη του περί γάμου). Ένα κινηματογραφικό είδος φτιαγμένο από και για δυνατούς άντρες που δεν λένε πολλά, είναι πάντα #kavalastoalogo και είναι σίγουρο πως κάπου κρύβουν ένα άρωμα Old Spice.

 

Αν και, προσωπικά, θα έστρεφα το βλέμμα μου σε ακόμη πιο κλασικές αξίες για έμπνευση. Όπως τον Steve McQueen του The Thomas Crown Affair που ξέρει πως να παίζει παιχνίδια.

 

Και, κυρίως, τον Clarke Gable του Gone with the Wind, διαχρονική μας ιδέα για το σημαίνει ιδανικός άντρας.

 

Και μάλιστα επί δυο. Γιατί προφανώς την παραπάνω ατάκα -ίσως την καλύτερη όλων των εποχών- την γνωρίζεις. Αλλά την παρακάτω, για το πως παίρνεις ένα φιλί από κάποια που δεν θέλει να στο δώσει, την έχεις υπόψιν σου;

 

Βέβαια, θα μου πεις, αφού το ‘ηθικό δίδαγμα’ είναι να μην λέω πολλά, τότε τι άλλα όπλα έχω να την ρίξω; Ένα βασικό, ένα βασικότατο, είναι το πως μυρίζεις. Πρέπει να μυρίζεις κάτι που να είσαι εσύ. Και πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι κάτι που γουστάρουν οι γυναίκες σχεδόν όσο οι πραγματικοί άντρες τη μυρωδιά του ναπάλμ τα πρωινά.

 

Επίσης όχι, ο ιδρώτας σου, δεν μυρίζει υπέροχα. Ότι και να σου λένε οι Νεάντερταλ φίλοι σου. Αυτό ισχύει μόνο για τον Marlon Brando.

 

Και τις μασχάλες της Kate Upton. Εσύ, στο συγκεκριμένο θέμα, χρειάζεσαι old school βοήθεια.

 

Τέλος, μην ξεχνάς ότι το βασικό είναι να υπάρχει χημεία. Να αιωρείται κάτι στον αέρα. Αν αυτό συμβαίνει όντως, τότε φρόντισε να το τονίσεις όπως ο George Clooney στο Out of Sight. Αν, τώρα, απεναντί σου βρίσκεται όντως η Jennifer Lopez, ακόμη καλύτερα.