ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ηθοποιός του ‘Riverdale’ γίνεται μυστική πράκτορας του FBI στον ελεύθερό της χρόνο

Το πρωί μάνα της Veronica, το βράδυ πράκτορας ενάντια στο παιδικό trafficking.

Γύρω στο 2012, η Marisol Nichols είχε ξεμείνει από δουλειά. Μετά από δύο γεμάτες δεκαετίες σε σειρές όπου είχε παίξει, ανάμεσα σε άλλα, αρκετές φορές και την αστυνομικό, η ηθοποιός δεν θα έκλεινε κάποιο ρόλο για περίπου 2,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, η Nichols θέλησε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις με τις αρχές που είχε αποκτήσει όσο μελετούσε τους ρόλους της, για να ασχοληθεί με το παιδικό trafficking. Όχι οργανώνοντας φιλανθρωπικά γκαλά στο Hollywood, αλλά με τον οργανισμό Foundation for a Slave Free World που ίδρυσε με σκοπό την πληροφόρηση γύρω από το θέμα και με τον εθελοντισμό που κάνει για το FBI εδώ και έξι χρόνια. Το ‘Riverdale’ όπου πρωταγωνιστεί ως Hermione Lodge δεν σταμάτησε τη φόρα της.

Η Nichols μίλησε για την εμπειρία της σε περασμένο τεύχος του αμερικανικού Marie Claire και επέτρεψε με την άδεια του FBI να την ακολουθήσει η δημοσιογράφος σε μία από τις πολλές αποστολές που κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συγκεκριμένη περίσταση η ηθοποιός θα παρίστανε ένα ανήλικο κορίτσι που κλείνει ραντεβού από το τηλέφωνο με έναν παιδόφιλο, ενώ οι πράκτορες του FBI που την πλαισίωναν είχαν τον ρόλο των εμπόρων που διαβεβαίωναν τον ‘πελάτη’ από το τηλέφωνο ότι θα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι της ζητήσει ‘γιατί είναι εκπαιδευμένη από μικρή’.

Άλλες φορές όμως η Nichols παίρνει τον δικό τους ρόλο και καλείται να οργανώσει η ίδια συναντήσεις ή και υποτιθέμενα sex parties με ανηλίκους, με σκοπό να συλληφθούν οι ένοχοι. «Αυτοί οι τύποι μοιάζουν κανονικοί άνθρωποι», είχε εξηγήσει στη δημοσιογράφο όσο εξελισσόταν η αποστολή στο ξενοδοχείο. «Και παριστάνεις ότι οργανώνεις ευχάριστα και ενθουσιωδώς ραντεβού για να κάνουν σεξ με παιδιά. Κοιτάς τα μάτια του – τον τρόπο που φωτίζουν στην αναφορά ενός ανήλικου παιδιού – και θες να τον κλωτσήσεις στα π@π@ρια και να τον πλακώσεις στο ξύλο».

Η ηθοποιός αντιστέκεται χρόνια τώρα σε αυτή της την επιθυμία. Θα δούμε πώς τα καταφέρνει στην τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει με έμπνευση τον εθελοντισμό της, σε συνεργασία με τη Sony Pictures Television. Σύμφωνα με το Deadline, η Nichols είναι αυτή τη στιγμή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης της σειράς ως παραγωγός, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει κιόλας κάποιο κεντρικό ρόλο.

Η αφοσίωσή της στην εξάλειψη του παιδικού trafficking οφείλεται εν μέρει και στον τραυματικό βιασμό που βίωσε σε ηλικία 11 ετών. Μία εμπειρία που απορρύθμισε πλήρως τη ζωή της και την οδήγησε στα ναρκωτικά, από τα οποία απεξαρτήθηκε περίπου στα μέσα των ‘90s. Την ίδια περίοδο άρχισε η καριέρα της ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες να παίρνει σάρκα και οστά. Σε αυτή την καριέρα βρίσκει καταφύγιο όταν οι αποστολές της με το FBI τη βαραίνουν ψυχολογικά. Γιατί αν αυτή ήταν η full-time εργασία της λέει η Nichols, «θα έχανα την πίστη μου στην ανθρωπότητα».

Πριν το ‘Riverdale’ το 2017, η Nichols είχε παίξει σε σειρές όπως το ‘Criminal Minds’, το ‘Cold Case’ και το ‘NCIS’.

Γιατί το ‘Παρασκευή και 13’ κατάφερε να γίνει ένα από τα επικερδέστερα slasher franchises στην ιστορία του σινεμά; Ποιο ήταν το ορίτζιναλ τέλος της ταινίας και ποιο είναι το κρυφό μήνυμα πίσω από τη μουσική της; Πώς συνδέεται με τα slashers που ακολούθησαν και τι έχουμε να δηλώσουμε για τα Final Girls του είδους;

Αυτά και πολλά περισσότερα στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!