DC

Ο Robert Pattinson στ’ αλήθεια πάσχισε να κερδίσει τον ρόλο του Batman (και να μπει στη στολή του)

Η περιγραφή για την προσπάθειά του να παραχώσει τους, αχέμ, γλουτούς του στη στολή είναι το δώρο της εβδομάδας.

Όταν την περασμένη άνοιξη διέρρευσε ότι σφάζονταν παλικάρια για τον ρόλο του νέου Batman, ο Robert Pattinson και ο Nicholas Hoult συγκεκριμένα, καταλάβαμε γρήγορα ότι η επερχόμενη εκδοχή του προστάτη της Γκόθαμ θα ήταν παντελώς διαφορετική σε ιδιοσυγκρασία από όσες έχουμε δει ως τώρα.

Οι δύο υποψήφιοι, από τη φαντασία των ‘Harry Potter’ και ‘Twilight’ ως το φρενήρες ‘Good Time’ για τον Pattinson (μας μίλησε αποκλειστικά εδώ γι’ αυτό) και από το ‘About a Boy’ και τη σειρά ‘Skins’ μέχρι το πρόσφατο λανθιμικό ‘Favourite’ για τον Hoult, έχουν χαράξει πορεία με κοινά σημεία, αν και το superstardom του Pattinson τον βάζει σε άλλη συχνότητα.

Ένας όμως (απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον) από τους δύο έγινε έξω φρενών με τη διαρροή.

«Όταν διέρρευσε η πληροφορία, ήμουν έξαλλος», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Pattinson στο Variety. «Είχαν όλοι αναστατωθεί. Όλοι από την ομάδα μου ήταν σε πανικό. Σκέφτηκα ότι το γεγονός θα τίναζε όλο το πράγμα στον αέρα… Ήταν τρομακτικό. Είπα, «Γαμώτο! Με γ@μ@ει αυτό γιατί επιμένουν τόσο στη μυστικότητα;».

Ο Matt Reeves ωστόσο, ο σκηνοθέτης των ‘Planet of the Apes’ που ανακηρύξαμε ιδανικό για το πρότζεκτ αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, δεν έκανε πίσω. Όταν ανέλαβε τη δουλειά ήταν ακόμα ο Ben Affleck στην εικόνα βέβαια, όμως ο στόχος θα παρέμενε ο ίδιος. Ένα καθαρόαιμο νουάρ θρίλερ, βασισμένο στις ικανότητες του Bruce Wayne ως ντετέκτιβ. Αυτό που θα άλλαζε ήταν ότι η βερσιόν του χαρακτήρα θα ήταν πια άγουρη, ανήσυχη να βρει τα πατήματά της.

Ο Pattinson δεν αποκάλυψε ποια ήταν η δική του ιδέα για τον ανανεωμένο Batman, όμως προσπαθούσε να την πει στον Reeves για μήνες. Πριν καν ο άνθρωπος τελειώσει το σενάριο.

«Σκεφτόμουν πολύ καιρό τον Batman. Είναι παράλογο και να το λες. Είχα μια κάποια ιδέα για να το κάνω και τσίγκλιζα τον Matt. Δεν δεχόταν κανένα τσίγκλισμα. Ζητούσα συνεχώς να τον συναντήσω».

Ο Reeves δεν τον είδε τελικά πριν τελειώσει το σενάριο, τον κάλεσε όμως να δοκιμάσει το Batsuit όταν θα ξεκινούσε τη διαδικασία του κάστινγκ.

«Το φόρεσα. Θυμάμαι να λέω στον Matt, ‘Σε αλλάζει όντως κάπως!’. Και μου είπε, ‘Θα το ήλπιζα! Είσαι κυριολεκτικά μέσα στο Batsuit’ […] Νιώθεις αμέσως πολύ δυνατός. Και είναι εντυπωσιακό, είναι τρομερά δύσκολο να μπεις σ’ αυτό, οπότε η τελετουργία είναι εξευτελιστική. Έχεις πέντε ανθρώπους να προσπαθούν να σε χώσουν μέσα σε κάτι. Και μόλις το φοράς λες, ‘Ναι, νιώθω δυνατός, νιώθω σκληρός, παρότι έπρεπε κάποιος να στριμώξει τα οπίσθιά μου στα πόδια [της στολής]. Προσπαθείς να σκεφτείς έναν τρόπο να βρεις ισορροπία, πώς να κάνεις κάτι φρέσκο χωρίς να θες να φοβίσεις κανέναν, και να δουλέψεις μέσα στους περιορισμούς της στολής».

Ο ηθοποιός έμαθε ότι κέρδισε τον ρόλο την πρώτη μέρα του στο σετ του ‘Tenet’, της νέας ταινίας του Christopher Nolan, και προφανώς έπιασε τον σκηνοθέτη για να τον ρωτήσει πώς θα μπορούσε να κινηθεί καλύτερα μέσα στη στολή.

Μέχρι να του φύγει το άγχος, θα τον δεις στο ‘Lighthouse’ που περιμένουμε τρομερά να πλακώνει ένα χταπόδι (!), στο ‘King’ του Netflix πλάι στον Timothée Chalamet, στο ‘Tenet’ που αναφέραμε πιο πάνω και στο ‘The Stars at Noon’, τη δεύτερη συνεργασία του με την Claire Denis μετά το απολαυστικό, πρόσφατο ‘High Life’.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ BATMAN:

10+ must-read περιπέτειες του Batman
Ο Batman μόλις βρήκε τον ιδανικό του σκηνοθέτη
Γιατί ο Batman του George Clooney είχε θηλές στη στολή του
4 λόγοι που αξίζει να δεις την Ultimate Edition του ‘Batman v Superman’