ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Σέβου ένα ψιχάλι»: 20 αυθεντικές κρητικές φράσεις που θα απογείωναν τον Σασμό

Ο λογαριασμός In Crete We Don’t Say στο Instagram είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Σασμός για να ανέβει επίπεδο. Σασμέ, μπατόνιαρε τη λογική σου και πάμε.

Αφού κέρδισε και τον μεγάλο του ανταγωνιστή, τις Άγριες Μέλισσες, το πράγμα είναι πια επίσημο. Ο Σασμός είναι ο κυρίαρχος της φετινής φθινοπωρινής σεζόν στην ελληνική τηλεόραση και δε δείχνει (ακόμα;) σημάδια επιβράδυνσης.

Δεν είναι λίγες οι φορές ωστόσο που ο Σασμός έχει σχολιαστεί για τις όχι και τόσο αυθεντικές προφορές από το καστ του (με την εξαίρεση του Δημήτρη Ήμελλου που έχει το καλύτερο feedback από Κρητικούς). Γι’ αυτές είναι η αλήθεια δε μπορούμε να προτείνουμε και πολλά. Η προφορά γίνεται συχνά μεγάλος πόνος για τους ηθοποιούς, με τους ειδικούς συμβούλους να κάνουν ενίοτε μια τρύπα στο νερό στο τελικό αποτέλεσμα (ναι, εσένα κοιτάμε, Kevin Costner). Γιατί όμως να μη φύγουμε από τα απλά “εκουζουλάθηκες;” και να μην πάμε σε κάτι πιο σύνθετο χάριν αυθεντικότητας;

Ο λογαριασμός In Crete We Don’t Say στο Instagram ποστάρει από τον Νοέμβριο του 2020 τις κρητικές εκδοχές φράσεων που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας, από το «σέβου ένα ψιχάλι» (δείξε λίγο σεβασμό) και «να παίξουμε το σκορπίδι;» (να τελειώνουμε σιγά-σιγά), ως το «μπατόνιαρε τη λογική» (ακολούθα την καρδιά σου). Παρακάτω θα βρεις 20 ποστ από τον λογαριασμό που προτείνουμε να συμπεριλάβει ο Σασμός στα σενάριά του, ακόμα κι αν εμείς οι υπόλοιποι χρειαστούμε υπότιτλους.