Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File
ΒΙΒΛΙΟ

Η Sharon Stone αποκαλύπτει πως εξαπατήθηκε για την επίμαχη σκηνή στο Βασικό Ένστικτο

Η Sharon Stone γράφει για την εξαπάτησή της στο σετ του Βασικού Ενστίκτου και για την πρόταση άνδρα παραγωγού να κάνει σεξ με συμπρωταγωνιστή της.

Στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει σύντομα, η Sharon Stone γράφει ότι της είχε ζητηθεί να κάνει σεξ με συμπρωταγωνιστή της για να αναπτύξουν καλύτερη χημεία και αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις κάμερες για εκείνη τη σκηνή στο Βασικό Ένστικτο.

«Έτσι είδα το shot με τον κόλπο μου για πρώτη φορά, πολύ αργότερα αφού μου είχαν πει, “δε μπορούμε να δούμε τίποτα – απλά χρειάζεται να βγάλεις το εσώρουχό σου γιατί το λευκό αντανακλά το φως οπότε ξέρουμε ότι φοράς εσώρουχο», γράφει η Sharon Stone στα επερχόμενα απομνημονεύματά της The Beauty of Living Twice που θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του Μάρτη.

«Ναι, έχουν υπάρξει πολλές οπτικές για το θέμα αυτό, αλλά μιας και είμαι εγώ που έχω τον εν λόγω κόλπο, επιτρέψτε μου να πω: Οι άλλες οπτικές είναι μαλακίες», συνεχίζει στο απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair. «Τώρα, το ζήτημα είναι το εξής. Δεν είχε πια σημασία. Ήμουν εγώ και τα γεννητικά μου όργανα εκεί πάνω. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις».

Οι πιο άμεσες ήταν ένα χαστούκι στον σκηνοθέτη, Paul Verhoeven. Η ώρα των δικηγόρων ήρθε αμέσως μετά.

«Πήγα στον θάλαμο προβολής, χαστούκισα τον Paul στα μούτρα, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και κάλεσα τον δικηγόρο μου, τον Marty Singer», θυμάται. «Ο Marty μου είπε ότι δε μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την ταινία όπως ήταν… Και ο Marty είπε πως, σύμφωνα με το Screen Actors Guild, το σωματείο μου, δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν κάτω από το φόρεμά μου κατ’ αυτόν τον τρόπο. “Ουφ”, σκέφτηκα. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μετά σκέφτηκα λίγο παραπάνω. Και αν ήμουν εγώ ο σκηνοθέτης; Και αν ήμουν εγώ που είχα τραβήξει εκείνο το καρέ; Και αν το είχα τραβήξει επίτηδες; Ή κατά λάθος; Και αν απλώς υπήρχε; Ήταν πολλά για να σκεφτεί κανείς. Ήξερα τι ταινία γύριζα. Για όνομα του θεού, είχα παλέψει για τον ρόλο, και σε όλο εκείνο το διάστημα μόνο αυτός ο σκηνοθέτης με είχε υπερασπιστεί».

Η ανάρμοστη πρόταση που έκανε παραγωγός στη Sharon Stone

Μετά την έκρηξη της καριέρας της, η Sharon Stone κατόρθωσε να συμπεριλάβει την έγκριση συμπρωταγωνιστή στο συμβόλαιό της. Με λίγα λόγια θα είχε λόγο σχετικά με το ποιος θα ήταν κάθε φορά ο συμπρωταγωνιστής της.

«Κανείς δεν ενδιαφερόταν», γράφει. «Έβαζαν όποιον ήθελαν. Προς απογοήτευσή μου κάποιες φορές. Κάποιες φορές εις βάρος της ταινίας».

Η Stone αναφέρει και την περίπτωση ενός άνδρα παραγωγού, ανώνυμου στο απόσπασμα, που της ζήτησε να κάνει σεξ με έναν συμπρωταγωνιστή της. Η εξήγησή του «για να γ@μήσω τον συμπρωταγωνιστή μου», γράφει, ήταν «για να έχουμε χημεία στην οθόνη. Μα γιατί, στις μέρες του, έκανε έρωτα με την Ava Gardner στην οθόνη και ήταν τόσο φανταστικό! Και μόνο η ανατριχιαστική σκέψη εκείνου με την Ava Gardner στο ίδιο δωμάτιο με σκάλωσε. Μετά συνειδητοποίησα ότι και αυτή είχε χρειαστεί να τον ανεχτεί και να προσποιείται ότι τον έβρισκε με οποιονδήποτε τρόπο ενδιαφέροντα».

Θυμάται να σκέφτεται, «επιμένατε να πάρετε αυτό τον ηθοποιό όταν δε μπορούσε να βγάλει καν μία ολόκληρη σκηνή στο τεστ… Και τώρα νομίζετε πως αν τον γ@μήσω, θα γίνει καλός ηθοποιός; Κανείς δεν είναι τόσο καλός στο κρεβάτι. Πίστευα πως μπορούσαν απλώς να είχαν προσλάβει έναν συμπρωταγωνιστή με ταλέντο, κάποιον που θα μπορούσε να υπηρετήσει μία σκηνή και να θυμάται τις ατάκες του. Πίστευα επίσης πως μπορούσαν να τον γ@μήσουν εκείνοι και να με αφήσουν έξω εμένα. Η δουλειά μου ήταν να παίζω και αυτό είπα. Δεν ήταν δημοφιλής απάντηση. Θεωρούμουν δύσκολη».

Η φήμη της δύσκολης ήταν όντως ένα βάρος που έσερνε η Sharon Stone τις πρώτες δεκαετίες της καριέρας της, εν μέρει κιόλας επειδή διεκδικούσε καλύτερα χρήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πληρωνόταν όπως οι άνδρες του Hollywood. «Πολλοί με ρωτούν πώς ήταν να είσαι σούπερσταρ στις μέρες μου», λέει στο βιβλίο της. «Πήγαινε ως εξής. Παίξε μπάλα ή φύγε από το γήπεδο».

Η Sharon Stone που είχε υπάρξει πολλές φορές η μοναδική γυναίκα σε ένα σετ με δεκάδες άνδρες υποστηρίζει σφοδρά τη σημερινή πίεση για συμπερίληψη γυναικών στα συνεργεία και τις θέσεις ισχύος του Hollywood, και πιστεύει πως οι παραβάσεις πρέπει να μπορούν να φτάνουν στο δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σπουδαίο και καλό δικαστήριο για όλο αυτό που πρέπει να αναθεωρηθεί, να ανανεωθεί, να ανακτηθεί και να επανεξεταστεί για να σεβαστεί τη σεξουαλικότητα του κοινού ως σύνολο», τονίζει στο βιβλίο της. «Γνωρίζω ότι όλες αυτές οι γυναίκες και οι άνδρες που παρενοχλήθηκαν, βιάστηκαν, είδαν τις δουλειές τους να είναι λύτρα και βασανίστηκαν σεξουαλικά, αξίζουν την ημέρα τους στο δικαστήριο. Αυτό είναι η αλήθεια. Πιστεύω σε όλα όσα συμβαίνουν τώρα. Ο νόμος, όχι μόνο ο Τύπος, πρέπει να ακολουθήσει σε αυτό. Αυτή τη φορά, αυτή τη γενιά, η κυβέρνηση πρέπει να μας ακούσει, όλους μας».