ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σκέψου να έβγαινε το Game of Thrones σε Age of Empires

Είναι όλα έτοιμα μα τους Παλιούς και τους Νέους Θεούς. Φτιάξτε το παιχνίδι να μην δει ποτέ ξανά 15χρονος το φως του ήλιου.

Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που η νοσηρή φαντασία ενός ανθρώπου έχει δημιουργήσει έναν πληρέστατο κόσμο σε τόσα επίπεδα. Τόσοι χαρακτήρες, τόσοι διαφορετικοί οίκοι, τόσες περιοχές στον χάρτη. Sorry αλλά η εικόνα του Westeros και του Essos στον χάρτη μού φέρνει άμεσα στο μυαλό παιχνίδι στρατηγικής. Όχι οποιοδήποτε παιχνίδι στρατηγικής, γιατί έχει ήδη βγει το A Game of Thrones: Genesis το οποίο δεν το πλησιάζεις αν διαβάσεις τα reviews, αλλά το καλύτερο που θα μπορούσε ποτέ να βγει.

Είμαι από μικρός μεγάλος φαν του Age of Empires. Με όσα ξενύχτια αυτό συνεπάγεται. Και πάντα με γοήτευε το να παίρνω ιστορικές προσωπικότητες και να τις οδηγώ σε θριάμβους, πάντα γούσταρα να επιβεβαιώνω την ιστορία με οικοδόμηση πολιτισμών και επέλαση στρατών σε ψηφιακό επίπεδο. Και κανονικά θα ξενέρωνα με ένα strategy game βασισμένο σε μυθοπλασία. Αλλά είναι τόσο προκλητικά αληθοφανή πολλά στοιχεία από το έπος του Game of Thrones που να δημιουργήσεις ένα Age of Empires: Game of Thrones Edition θα ήταν πέρα για πέρα ρεαλιστικό.

Και είναι όλα έτοιμα για να γίνει αυτό πραγματικότητα..

(Να σημειωθεί ότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά έχω δει τις 2 τηλεοπτικές σεζόν. Spoiler των δύο σεζόν υπάρχουν. Οποιεσδήποτε άλλες αναφορές ή προβλέψεις ανήκουν στην φαντασία μου)

Ο χάρτης του παιχνιδιού

 

Με τα 7 βασίλεια απλωμένα στον χάρτη. Με διακριτά σύνορα, περιοχές επιβολής και διαδρομές για  την επέλαση των στρατών και των πλοίων. Από το τείχος στο Βορρά (και ακόμα παραπέρα) μέχρι τον Νότο και από το Casterly Rock στη Δύση μέχρι την μακρινή Qarth στα Νοτιοανατολικά ο χάρτης του Game of Thrones είναι ένα ατελείωτο battlefield για τηλεοπτικές και γιατί όχι ψηφιακές συγκρούσεις και αποστολές.

Οι αποστολές

Τόσοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες έχουν αναδειχθεί στην σειρά που θα ήταν τιμή και πρόκληση να οδηγήσεις τον καθέναν από αυτούς στον Σιδερένιο Θρόνο ή οπουδήποτε αλλού. Για σκέψου να μπορούσες να πάρεις τον κάθε πολέμαρχο και να τον οδηγούσες στη μάχη, να μπορούσες να βοηθήσεις κάθε αυλικό να εκπληρώσει την αποστολή του. Ιδού μερικές επικές αποστολές για παράδειγμα.

Robb Stark. Οδήγησε τον γιο του Eddard Starck σε όλες τις μάχες από το Winterfell μέχρι την νίκη στο King’s Landing και την εξάλειψη των στρατών των Lannister και των Baratheon.

Daenerys “Khaleesi” Targaryen. Αυτή κι αν είναι αποστολή. Οδήγησε την Daenerys και τους δράκους της μέσα από την Έρημο των Dothraki στην Qarth και πάλι πίσω στο King’s Landing για την κατάληψη του θρόνου.

 

Stanis Baratheon. Με τη βοήθεια της Μελισάνδρης οδήγησε τον λαό των Baratheon ξανά στον θρόνο που δικαιωματικά τους ανήκει. Στην μεγάλη μάχη του King’s Landing θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον στρατό των Lannister και φυσικά το μυστικό τους πύρινο όπλο.

Joffrey Baratheon. Οκ, δεν σε πάει άνθρωπος αλλά μπορείς να διατηρήσεις το θρόνο σου και να αποκρούσεις όλες τις επιθέσεις των Stark, του άλλων Baratheon και της Khaleesi.

Jon Snow. Η ώρα του μπάσταρδου. Οδήγησε το Night’s Watch σε θρίαμβο βόρεια του τείχους. Ε όταν πάρεις το Βορρά βρες κάτι να παίξεις.

Οικοδόμηση πολιτισμών

 

Τόσοι μεγάλοι οίκοι υπάρχουν στο παιχνίδι. Arryn, Baratheon, Greyjoy, Lannister, Martell, Stark, Targaryen, Tully και Tyrell. Κάθε οίκος έχει μια περιοχή του χάρτη στην κατοχή του. Η δύναμή σου θα ήτα αυτός ο Οίκος και σκοπός του παχνιδιού να επιβιώσεις στον χάρτη. Όχι μόνο να συντηρήσεις τους κατοίκους του Οίκου σου αλλά και να φτιάξεις στρατό. Τόσο για να επεκταθείς και σε άλλες περιοχές του χάρτη όσο και για να αμυνθείς στις επελάσεις από άλλους παίκτες.

Τα παρελκόμενα που απλά κάθονται και περιμένουν

Είναι όλα εκεί ρε παιδιά. Δηλαδή θα τσαντιστώ σε λίγο που δεν έχει γίνει ακόμα παιχνίδι επικό το Game of Thrones. Intro Scenes υπάρχουν, λάβαρα υπάρχουν, ατάκες υπάρχουν, μέχρι και τραγούδια των Οίκων υπάρχουν. Δεν τους πάω μία τους Lannister αλλά για σκέψου λίγο ρε φίλε να ξεκινάς αποστολή με τον Tyrion Lannister και να παίζει από πίσω αυτό.

 

Έλα, σταματάω να γράφω. Έχω εκνευριστεί. Θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να βγει Age of Empires: Game of Thrones Edition (λέμε τώρα)