ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Chloe του Smallville παίζει να στρατολογεί γυναίκες σε sex cult

Ομολογουμένως αυτό δεν περιμέναμε να το ακούσουμε.

* Update 2: Μετά τη σύλληψη του Raniere τον Μάρτιο, η ηθοποιός συνελήφθη από το FBI στο Brooklyn στις 20/4/2018.

* Update 1: Το άρθρο αναδημοσιεύεται με την αφορμή της απέλασης του Keith Raniere στις 25/3/’18 από το Μεξικό όπου βρισκόταν, και τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν κατά τη σύλληψή του στις 26/3 για την ηγεσία αίρεσης που χρησιμοποιεί τις γυναίκες-μέλη ως ερωτικές σκλάβες. Αναμένεται να κληθεί σε δίκη την Τρίτη (28/3) στις 2 μ.μ. στο βόρειο Τέξας, ενώ αμέσως μετά θα μεταφερθεί στην ανατολική περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Εάν βρεθεί ένοχος, ο Raniere αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 15 χρόνια.

Θα τη θυμάσαι την Chloe. Το χαριτωμένο, πανέξυπνο, πιστό sidekick του Clark Kent στο ‘Smallville’ που έβρισκε λύσεις σαν από μηχανής θεός κάθε φορά που δεν έβγαινε άκρη με το super speed και τα λέιζερ.

Αυτή λοιπόν, η κατά κόσμον Allison Mack που ήταν και από τους fan favourite του καστ για το τηλεοπτικό κοινό με κάμποσες υποψηφιότητες για Teen Choice και Saturn βραβεία, συνδέεται αυτή τη στιγμή σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail ως “υψηλόβαθμο στέλεχος” του DOS , μίας μυστικής αδελφότητας που στρατολογεί γυναίκες μέσα από την κοινότητα αυτοβελτίωσης NXIVM. Τα αρχικά του DOS είναι η λατινική φράση “dominus obsequious sororium” και μεταφράζεται “αφέντης των σκλάβων γυναικών”. Το έχεις ήδη πιάσει το νόημα, αλλά ας το πάμε και λίγο παρακάτω.

Το NXIVM, είναι φαινομενικά ένα γκρουπ αυτοβοήθειας που έχει σκοπό να εμπνεύσει τα μέλη του να βρουν τον δρόμο για μια ευτυχισμένη ζωή μέσα από σεμινάρια και εποικοδομητικές συναντήσεις. Μόνο που σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια αίρεση που αντιμετωπίζει τις γυναίκες του ανώτερου επιπέδου, ως σκλάβες αφιερωμένες στην λατρεία του ιδρυτή του γκρουπ, Keith Raniere. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι γυναίκες αυτές φέρουν σημάδια στους γοφούς από ράβδους που χρησιμοποιεί ο Raniere για να τις καυτηριάσει, ενώ τις εξαναγκάζει και σε δίαιτες λιμοκτονίας γιατί υποστηρίζει πως το λίπος “επεμβαίνει στα επίπεδα ενέργειάς του”.

Πριν την ταυτοποίηση της Mack ως κορυφαίας υπεύθυνης στρατολόγησης από τη Daily Mail, η εφημερίδα The Sun είχε δημοσιεύσει τη μαρτυρία του Frank Parlato, ενός πρώην υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, σχετικά με την αίρεση.

“[Ο Frank Parlato] ισχυρίζεται ότι για να γίνει κάποια μέλος, της γίνεται πλύση εγκεφάλου για να παραδίδει υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκβιαστικά εναντίον της, όπως πορνογραφικές φωτογραφίες ή οικονομικά στοιχεία.

Όταν γίνουν μέλη – ή “σκλάβες” – λέγεται ότι παρακινούνται να στρατολογήσουν νέες γυναίκες στη δεξαμενή τους, να σταματήσουν να βγαίνουν ραντεβού, και να είναι διαθέσιμες για τον “αφέντη” τους 24 ώρες το 24ωρο”.

Στο άρθρο της Sun η ηθοποιός δεν κατονομάστηκε ποτέ και μάλιστα αναφέρθηκε ως κάτοχος Emmy, βραβείο που η Mack δεν απέκτησε ποτέ, οπότε ίσως υπάρχουν ελπίδες. Από την άλλη υπάρχει βίντεο με τον Raniere να μιλά και την ίδια να δακρύζει με τα λόγια του. (Το θλιμμένο τρομπόνι της ελπίδας ακούγεται από μακριά).

Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον cult leader που πήγε να μπλέξει την Kelly μας από το ‘Beverly Hills 90210’ στην αίρεσή του, είναι τυχαία.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 20 χειρότερα πράγματα που είχαν βρει την Kelly στο ‘Beverly Hills’