ΣΙΝΕΜΑ

Μόνο εμείς δεν επιστρέφουμε στο επόμενο Spider-Man της Marvel

Αφού μάθαμε πως ο Doctor Octopus του Alfred Molina θα επιστρέψει στη νέα ταινία, ιντερνετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως κι οι προηγούμενοι Spider-Man θα του κάνουν παρέα.

Μετά την επιτυχία του Into the Spider-Verse που έφτασε μέχρι την οσκαρική βράβευση, το Χόλιγουντ πήρε καλά το μάθημά του. Δηλαδή το ότι οι ακραία αισθητικά εφευρετικές παραγωγές επιβραβεύονται και είναι καιρός τα στούντιο να τολμήσουν αντίστοιχα εγχειρήματα;

Λολ, όχι φυσικά, αλλά το ένα πράγμα που σίγουρα κράτησαν τα στούντιο είναι πως το κοινό όχι μόνο δεν βρίσκει υπερβολικά εξεζητημένη την ιδέα του multiverse, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει ως ιδιαίτερα ξεσηκωτικό teaser. Ναι, γιατί να έχεις έναν κόσμο και έναν ήρωα όταν μπορείς να έχεις (και μπορείς να ανακοινώσεις) τρεις ή πέντε; Ή όλους;

Κι ενώ η προγραμματισμένη ταινία Flash ήδη ετοιμάζεται να φέρει πίσω τον Batman του Michael Keaton δίπλα σε εκείνον του Ben Affleck, τοποθετώντας τα υπάρχοντα κινηματογραφικά DC σύμπαντα το ένα δίπλα στο άλλο (για αυτό του Christian Bale μην κρατήσετε την ανάσα σας), την ώρα που οι τηλεοπτικές DC ήρωες σαν την Supergirl, τον Arrow και τον (…άλλον) Flash ήδη τρέχουν τα ετήσια multiverse crossovers τους, ήταν αναμενόμενο πως η Marvel θα έμπαινε κι αυτή γερά στο παιχνίδι.

Και φτάνουμε έτσι στην επόμενη ταινία Spider-Man, που όπως όλοι θυμόμαστε είναι ο τρίτος κινηματογραφικός Spider-Man του 21ου αιώνα, ένας ήρωας σαν καταδικασμένος να αναγεννιέται ξανά και ξανά προς δική μας διασκέδαση. Μόνο που αυτή τη φορά κατά πώς φαίνεται, όλοι Spider-Man περπατάνε παράλληλα.

Γνωρίζαμε ήδη πως στο Marvel-ικό σίκουελ θα εμφανιζόταν ο Jamie Foxx στο ρόλο του Electro από το Amazing Spider-Man 2, αυτό με τον Andrew Garfield. Φυσικά είναι προφανές πως αν μπει η Marvel στον κόπο να φέρει πίσω τον κακό από αυτήν που θεωρείται ως μάλλον η χειρότερη από όλες τις ταινίες Spider-Man, τότε οπωσδήποτε ο λόγος που το κάνει είναι επειδή σκοπεύει να φέρει μαζί πίσω και τον ίδιο εκείνο ήρωα.

Χθες μάθαμε επίσης από τον Hollywood Reporter πως κι άλλος ένας villain παλαιότερης αραχνο-εκδοχής πρόκειται να επιστρέψει, αυτός φυσικά πιο αγαπητός, και από καλύτερη ταινία: Ο Doctor Octopus του φανταστικού Alfred Molina από το Spider-Man 2 του Sam Raimi, που αντιθέτως θεωρείται ως μάλλον η καλύτερη από όλες τις ταινίες Spider-Man! Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή και οι χειρότερες και οι καλύτερες στιγμές της ζωής σου έρχονται και παρκάρουν μες στην ίδια σκέψη; Ε, κάπως έτσι κι εδώ.

Πάνω λοιπόν στον πανικό, έρχεται το Collider και επιβεβαιώνει αυτό που έτσι κι αλλιώς θα υποπτευόταν κανείς βάσει της επιστροφής των παραπάνω villains: Ναι, οι πάντες θα επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Andrew Garfield (ο μεσαίος Spider-Man) θα επιστρέψει. Η Kirsten Dunst (η Mary Jane του παλιού Spider-Man) θα επιστρέψει. Και ήδη γίνονται συνομιλίες με τον Tobey Maguire (τον ίδιο τον παλιό Spider-Man) να επιστρέψει κι εκείνος. Εικάζει κανείς πως αργά ή γρήγορα η Marvel κι η Sony θα παρκάρουν ένα τσουβάλι λεφτά στο γραφείο ατζέντηδων της Emma Stone (η Mary Jane του μεσαίου Spider-Man) για να έρθει κι αυτή και να ενωθεί έτσι όλο μα όλο το τρελό παρεάκι.

Είναι το απόλυτο multiverse πάρτι κι οι πάντες είναι καλεσμένοι!

Το δηλώνω για να είμαι ξεκάθαρος: Έτσι κι ανακοινωθεί ότι με κάποιον παλαβό τρόπο θα επιστρέψει κι ο Nicolas Cage στο ρόλο του Spider-Man Noir θα βγω στο δρόμο να πανηγυρίσω. Τι SMS στέλνουμε για να πανηγυρίσουμε για Nicolas Cage; Θα το βρω.

Ως τότε, κρατάμε τα υπάρχοντα δεδομένα και περιμένουμε να δούμε τι ρόλο θα παίξει το multiverse σε αυτή τη νέα εποχή του MCU, μετά δηλαδή το τέλος της σάγκα του Thanos. Θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό χαριτωμένο παιχνίδι αναφορών; Είναι καταδικασμένη κάθε υπερηρωική αφήγηση να καταλήγει να κυνηγάει την ουρά της (και όλες τις παράλληλες ουρές της) με τον ίδιο αυτό τρόπο; Πόσο κεντρική θα είναι τελικά αυτή η ιδέα ως προς τη νέα μεγάλη απειλή;

Θα είναι κεντρικότατη: Το τελευταίο φιλμ της 4ης Φάσης του MCU, το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ξεκάθαρα θα αφορά αυτή την πολλαπλή πραγματικότητα, με τον ίδιο τον Strange του Benedict Cumberbatch να παίζει κι εκείνος τον ρόλο του στο επερχόμενο Spider-Man φιλμ. Κι ο σκηνοθέτης αυτής της ταινίας; Ο Sam Raimi, ο άνθρωπος πίσω από την αρχική εκείνη τριλογία των Spider-Man με τον Tobey Maguire.

Ας το πούμε ξανά. Πώς δένουν όλα τόσο γλυκά;