ΑΝΤ1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στις Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη, η συγκίνηση είναι περισσότερη από το γέλιο

Προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1 τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη και τα συναισθήματα του κοινού ήταν έντονα.

Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη ανέβηκαν τον Απρίλιο στον ANT1+, την ίδια μέρα που έγινε διαθέσιμη η πλατφόρμα του ANT1. Δυστυχώς, η πλατφόρμα δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κοινό, πράγμα λογικό, αφού πλέον υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στους παρόχους περιεχομένου.

Έτσι, οι Σέρρες δεν ήταν διαθέσιμες για προβολή στο ευρύ κοινό, μέχρι και χθες (20/10) που προβλήθηκαν τα δύο πρώτα επεισόδια στην τηλεόραση.

Στις Σέρρες βλέπουμε την ιστορία του Οδυσσέα, τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Νάτσης με τον πατέρα του, Λευτέρη, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Γάλλος, τους οποίους κάποιες κακές συγκυρίες τους αναγκάζουν να έρθουν κοντά και να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους.

Στη σκηνοθεσία της σειράς βρίσκεται ο Σταμάτης Πατρώνης, που έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Η σειρά, παρόλο που είναι γεμάτη με κωμικές ατάκες, όπως έχουμε συνηθίσει από τον Γιώργο Καπουτζίδη, είναι πιθανότερο να σε συγκινήσει από το να σε κάνει να γελάσεις. Οι συγκινητικές σκηνές μεταξύ των δύο βασικών χαρακτήρων της σειράς είναι αρκετές, ενώ δεν μπορείς να μην έχεις στο μυαλό σου τον πρόσφατο χαμό του Πάνου Νάτση, που έφυγε από τη ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία έχοντας μπροστά του μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Σε μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές, ο Οδυσσέας εξομολογείται στον πατέρα του μία ανάμνηση που είχε από όταν ήταν παιδί. Τον είχαν κοροϊδέψει κάποια παιδιά, επειδή φορούσε κόκκινο παντελόνι, και όταν το είχε πει στον πατέρα του, τον προέτρεψε να προσέχει το πώς φέρεται και το τι φοράει.

Ως ενήλικας ο Οδυσσέας κατάλαβε ότι ήταν λάθος η συμβουλή του πατέρα του, και το σωστό θα ήταν να του πει να αδιαφορήσει για όλους. Ο πατέρας του, Λευτέρης, είναι πλέον ο ίδιος σε αυτή τη θέση που ήταν μικρός ο γιος του, αφού ντρέπεται να πάει με αμαξίδιο στο καφέ που σύχναζε. Ο γιος του όμως τον ενθαρρύνει να πάνε μαζί και πράγματι, κάνουν μία θεαματική είσοδο στην πλατεία.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει πει ότι όταν ήταν νεότερος τον ενδιέφερε κυρίως να βγάλει το γέλιο, όπως έκανε με τις Σαββατογεννημένες και το Παρά Πέντε. Στη συνέχεια όμως άρχισε να τον ενδιαφέρει πιο πολύ το μήνυμα που θα περάσει. Για αυτό και στην Εθνική Ελλάδος εστίασε πολύ στη συμπεριληπτικότητα. Ο ίδιος είχε παίξει ένα γκέι ρόλο, του προπονητή της ελληνικής ομάδας curling, που δεν ήταν όμως πρωταγωνιστικός. 

Τώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω και έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα γκέι χαρακτήρα. Στο Special Report είχε δηλώσει ότι «Έχω χρέος ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μας πια». Και πράγματι ο πρωταγωνιστής του, Οδυσσέας, είναι ένας άνθρωπος ομοφυλόφιλος που δεν είναι αντικείμενο κακοποιητικής συμπεριφοράς ούτε είναι στο περιθώριο.

«Χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί αντίστοιχα ένας έφηβος, όπως ήμουν εγώ κάποτε και δεν είχα τι να δω, θα δει μια πολύ ωραία σχέση ανάμεσα σε έναν πατέρα και έναν γιο», έχει δηλώσει σε άλλη συνέντευξή του.

Η σειρά όπως έχει δηλώσει δεν είναι αυτοβιογραφική, αλλά έχει κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία. Αυτό είναι κάτι που έχει κάνει άλλωστε και στις προηγούμενες δουλειές του, όπως με το περίφημο Τζόκερ στις Σαββατογεννημένες. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μεγάλωσε στις Σέρρες, και εκείνος έχει μια πολύ δυνατή σχέση με τον πατέρα του για τον οποίο έχει δηλώσει ότι «Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την περηφάνια στα μάτια του».

Αυτό που παραξένεψε τους θεατές ήταν η επιλογή να παίξουν μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς. Καταλαβαίνουμε ότι ο σκοπός του καναλιού είναι να προσελκύσει κόσμο για την πλατφόρμα του, όμως είναι μία τακτική που δεν έχουμε ξαναδεί, και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως στο Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές, η σειρά προβλήθηκε ολόκληρη στο STAR ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της στην Cosmote TV. Πρόκειται βέβαια για διαφορετικές εταιρείες, έτσι υπήρχε οικονομικό όφελος για την Cosmote TV, ενώ για τον ΑΝΤ1 σε ένα αρχικό στάδιο δεν υπάρχει.

Σίγουρα όμως ότι το Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές έγινε πιο ευρέως γνωστό έκανε καλό στην πλατφόρμα. Επομένως, αν και ο ΑΝΤ1 πρόβαλε όλα τα επεισόδια του Σέρρες, μπορεί το ANT1+ να κέρδιζε συνδρομητές σε ένα δεύτερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα να λείπουν από την ελεύθερη τηλεόραση σειρές με πιο σύγχρονη ματιά όπως οι Σέρρες ή το The Friend της Φωτεινής Αθερίδου.