ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο ‘Get Down’ του Baz Luhrmann, η disco πεθαίνει και το hip hop γεννιέται

Ο Baz Luhrmann, ο Nas και το Netflix μας κάνουν μάρτυρες στη γέννηση του hip hop στο Μπρονξ του ‘77.

Από τρέιλερ σε τρέιλερ μας πήγαινε το Netflix για το ‘Get Down’ και παράπονο δεν είχαμε – κυρίως γιατί μας είχαν βάλει και τα δύο σε mood χορευτικό – θέλαμε όμως να δούμε και το κατιτίς μας για τους χαρακτήρες.

Το ‘Get Down’ έχει το πιασάρικο θέμα που θα το έκανε ούτως ή άλλως ελκυστικό, αλλά ήταν η λίστα των συντελεστών του που το έβαλαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμά μας. Έχουμε και λέμε: Την παραγωγή – και σκηνοθεσία – έχει αναλάβει ο Baz Luhrmann. Αυτό σημαίνει στυλ και θεατρικότητα. Μαζί του έχει τον ράπερ Nas. Αυτό σημαίνει attitude και αυθεντικότητα απ’ευθείας απ’ τους δρόμους του Μπρονξ όπου εκτυλίσσεται η σειρά. Παρέα και οι πρωτεργάτες του hip hop Grandmaster Flash, DJ Kool Herc και Africa Bambaataa. Αυτό σημαίνει ιστορική ακρίβεια, ειδικά στις περιπτώσεις των χαρακτήρων που υποδύονται τους ίδιους.

Στο Μπρονξ του ‘77, το hip hop αρχίζει να παίρνει τη μορφή που του δίνουν ανερχόμενοι, νεαροί μουσικοί την ίδια εποχή που η disco χάνει σιγά-σιγά την αίγλη της, αλλά όσο περνάει από το χέρι ενός γνωστού τραγουδιστή του είδους, δε θα την αφήσει να εκπνεύσει χωρίς δυνατές, τελευταίες στιγμές. Ταξικές διαφορές, παλιό versus νέο και τα παιδικά χρόνια ως “βασικός χαρακτήρας” σύμφωνα με τον Luhrmann, με “την αυθεντική παρόρμηση στη δράση, τις απλές χαρές και τις συμπτωματικές ανακαλύψεις που έκαναν το hip hop εφικτό” στο προσκήνιο, το ‘The Get Down’ είναι η Νο.1 τηλεοπτική σειρά στη λίστα μας για τον Αύγουστο.

Το ‘The Get Down: Part One’ κάνει πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου από το Netflix.