ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο πρώτο τρέιλερ της Famagusta, ξυπνούν οι μνήμες από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο

Ο Ανδρέας Γεωργίου ανέβασε στο Instagram το πρώτο, συγκλονιστικό τρέιλερ της νέας σειράς του, που θα δούμε το 2024 στο MEGA.  

«Από τότε χάος, σκοτάδι παντού. Να είσαι 16 και να έχεις τα πάντα και να έρθει ο φονιάς και να πάρει τα πάντα. Κι εσύ από τότε πουθενά. Εμείς πουθενά», ακούγεται να λέει η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του MEGA, Famagusta

Κυπριακής καταγωγής, πρωταγωνιστεί στην ολοκαίνουργια τηλεοπτική ιστορία που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ανδρέας Γεωργίου μαζί με τη Βάνα Δημητρίου. Μία σειρά εποχής, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης.

Το τρέιλερ δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και το συναίσθημα που προκαλεί είναι απλά ανατριχιαστικό. 

Βλέπουμε μία γυναίκα να σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της εισβολής, έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό της. Στον ρόλο αυτό θα δούμε τη νεαρή ηθοποιό Γεωργία Κουβαράκη.

Το πρωταγωνιστικό καστ απαρτίζουν επίσης οι Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης και ο ίδιος ο Γεωργίου, που επιστρέφει στη μικρή οθόνη και ως ηθοποιός, πέρα από σκηνοθέτης. Σε γκεστ εμφάνιση, ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του MEGA TV:

«Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας 50χρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Famagusta είναι η Αμμόχωστος στα λατινικά. Η πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Κύπρου, στον κόλπο που φέρει και το όνομά της. Τον Αύγουστο του 1974, κατελήφθη από τα τουρκικά στρατεύματα, ενώ οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της κατέφυγαν ως πρόσφυγες στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού.