ΣΙΝΕΜΑ

Στο τρέιλερ του ‘Death Note’, οι εφιάλτες επιστρέφουν

Εσύ τι θα έκανες στη θέση του Light Turner;

Το υπερεπιτυχημένο, δημοφιλές ιαπωνικό manga και anime ‘Death Note’, αφού πέρασε άπειρα χρόνια στην κόλαση του αιώνιου development, θα ανακαλυφθεί ξανά από τον Light Yagami – την αμερικανική βασικά εκδοχή του, Light Turner, που θα υποδυθεί ο Nat Wolff (‘Paper Towns’) – για να καταδικάσει σε θάνατο όσους καταγραφούν σε αυτό. Τον Death God, Ryuk, θα παίξει ο Willem Dafoe ως το πιο δίκαιο κάστινγκ μέχρι στιγμής για το 2017, ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Adam Wingard που είχε το ‘16 μία ατυχία με το ‘Blair Witch’ αλλά με τα ‘The Guest’ και ‘You’re Next’ στο βιογραφικό του, θα αργήσουμε πολύ να τον ξεγράψουμε.

Για όσους δεν έχουν ιδέα για το φαινόμενο ‘Death Note’, πρόκειται για ένα manga/anime που ακολουθεί έναν μαθητή Λυκείου που ανακαλύπτει ένα υπερφυσικό τετράδιο στο οποίο εάν γράψεις το όνομα κάποιου που θέλεις να πεθάνει και τον/την φανταστείς καθαρά στο μυαλό σου, ο θάνατός τους είναι σίγουρος. Πολλή δύναμη για να έχει κάποιος κυριολεκτικά στα χέρια του, οπότε όταν ο Turner αρχίζει να τη χρησιμοποιεί για να καθαρίσει τον κόσμο, τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνη τροπή. Και για τον κόσμο, και για τον ίδιο, και για όσους τον περιβάλλουν:

Δεν ξέρουμε πώς θα τα πάει η αμερικανική εκδοχή με το υλικό, μπορεί να αποτύχει όπως με άλλες μεταφορές ή μπορεί και να κάνει την έκπληξη, πάντως πολύ δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε σκηνή αντίστοιχη της παρακάτω που είχε γεννήσει άπειρα memes και ρεμίξ στο Ίντερνετ:

* To ‘Death Note’ θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου στο Netflix.