STRANGER THINGS

Stranger Things: 7 σημειώσεις για φρεσκάρισμα πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Πάνε τρία χρόνια από το φινάλε του Stranger Things 3. Αυτός είναι ο μοναδικός οδηγός που θα χρειαστείς πριν τη μεγάλη πρεμιέρα.

Το Stranger Things 3, η τρίτη σεζόν της flagship σειράς του Netflix, έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2019. Τρία σχεδόν χρόνια πριν. Το Stranger Things 4 που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα θα έπαιρνε ούτως ή άλλως τον χρόνο του για να γυριστεί, αλλά σίγουρα όχι τόσο.

Απλώς η συγκεκριμένη παραγωγή ήταν από τις πρώτες που διακόπηκε από την πανδημία. Σύμφωνα με τους αδελφούς Duffer, η καλή πλευρά ήταν πως η επερχόμενη σεζόν του Stranger Things ήταν η πρώτη κατά την οποία είχαν πολύ χρόνο για να γράψουν και δεν έτρεχαν πίσω από την ουρά τους. Ποτήρι μισογεμάτο!

Αν χρειάζεσαι ένα φρεσκάρισμα πριν το Stranger Things 4, παρακάτω θα βρεις μία γρήγορη σούμα από τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι πριν τη μεγάλη μάχη για το Hawkins (και τον κόσμο;).

Οι Ρώσοι και το mall του Hawkins

Starcourt Mall

Το Stranger Things 3 ήταν η σεζόν του mall. Η σειρά θέλησε να τιμήσει την επέλαση των malls στις Ηνωμένες Πολιτείες των ‘80s και έτσι μεγάλο μέρος του κύκλου είχε τοποθετηθεί στο εμπορικό κατάστημα Starcourt Mall που είχε χτιστεί στο Hawkins. Σε ένα παγωτατζίδικο εκεί θα δούλευε και ο Steve που τα είχε βρει λίγο σκούρα με την ενηλικίωση.

Δυστυχώς κάτω από το mall οι Ρώσοι είχαν φτιάξει το πρώτο Key – μία πύλη για το Upside Down – που είχε ποτέ κατασκευαστεί σε αμερικανικό έδαφος. Ο Steve, ο Dustin και η Robin, η συνάδελφος του Steve που υποδύεται η Maya Hawke, ανακάλυψαν αυτές τις εγκαταστάσεις και μάλιστα ο Steve ξυλοκοπήθηκε και ανακρίθηκε εκεί πριν δραπετεύσει.

Ο Hopper, η Joyce και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Bauman (Brett Gelman) κατέληξαν να απαγάγουν έναν από τους Ρώσους πράκτορες με σκοπό να μάθουν τι συμβαίνει, και αποδείχτηκε ότι οι Σοβιετικοί προσπαθούν να ανοίξουν την «πόρτα μεταξύ των κόσμων» που η Eleven πάσχισε τόσο σκληρά για να σφραγίσει.

Το Upside Down και ο Billy

Stranger Things

Αφού κυριεύτηκε από ένα τέρας του Upside Down, το Mind Flayer, ο αδερφός της Max, Billy, ανέκτησε τον εαυτό του όταν η Eleven συνδέθηκε μαζί του και μοιράστηκαν μαζί μία ευτυχισμένη παιδική του ανάμνηση. Η επανασύνδεση με την ανθρωπιά του τον ενέπνευσε να σταματήσει το Mind Flayer από το να επιτεθεί στα υπόλοιπα παιδιά. Τελικά μαχαιρώθηκε στην καρδιά από το τέρας. Όσο ήταν ο Ασθενής Μηδέν για το Mind Flayer είχε διαφθείρει και σκοτώσει 30 κατοίκους του Hawkins που είχαν μεταμορφωθεί σε ένα γιγάντιο σαρκώδες τέρας.

Ο θάνατος του Hopper

Ο Jim Hopper έδωσε τη ζωή του για να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα από το Mind Flayer στο φινάλε του Stranger Things 3. Είναι ένα συντριπτικό αντίο, ειδικά όταν η Eleven βρήκε τον εγκάρδιο λόγο που ήθελε να της είχε πει νωρίτερα στη σεζόν αλλά και επειδή ο Hopper και η Joyce είχαν προγραμματίσει να πάνε επιτέλους στο πρώτο τους ραντεβού.

Φυσικά Stranger Things χωρίς Hopper θα ήταν ζαμπόν δίχως λιπαρά, οπότε το πρώτο teaser του Stranger Things 3 επιβεβαίωνε πως ο σερίφης ζει και είναι κρατούμενος των Σοβιετικών κάπου στη Ρωσία.

Οι δυνάμεις της Eleven

Stranger Things

Το Stranger Things δεν έχει εξηγήσει ποτέ πλήρως τη σχέση μεταξύ της Eleven και του Upside Down, αλλά οι δύο φαίνονται άρρηκτα συνδεδεμένοι χάρη στο εργαστήριο του Hawkins. Στο τέλος του Stranger Things 3, είδαμε τις δυνάμεις της El να μειώνονται μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε για να πολεμήσει το Mind Flayer. Αφού το τέρας τη δάγκωσε και άφησε ένα κομμάτι του μέσα της, οι δυνάμεις της Eleven φαίνεται να εξαφανίστηκαν. Αν και αρχικά είχε παρουσιαστεί ως παρενέργεια του δαγκώματος, όταν οι Byers ξεκινούσαν να πάνε στην Καλιφόρνια τρεις μήνες μετά τη μάχη η Eleven δεν είχε ακόμα τις δυνάμεις της.

Η απώλεια των δυνάμεων της Eleven είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει η σειρά. Προσωρινό δώρο είμαι σίγουρη, αλλά αναγκαίο. Η πιο επιτυχημένη δημιουργία χαρακτήρων με υπερδυνάμεις είναι αυτή που μπορεί να τους εξετάσει και χωρίς αυτές. Πολύ απλά γιατί ο χαρακτήρας θα πρέπει να είναι ενδιαφέρων ανεξάρτητα από εκείνες. Το είδαμε στο Logan με τον Wolverine.

Το είδαμε και στην πρώτη σεζόν του Jessica Jones που μπορεί να μη στέρησε από την πρωταγωνίστριά του τις δυνάμεις της, όμως κι αν το έκανε δεν θα χρειαζόταν παρά να μεταβάλλει ελάχιστα πράγματα από την αφήγηση. Ο αυτοπροσδιορισμός της Eleven δεν χρειάζεται να ξεφορτωθεί για πάντα τις ικανότητές της, αλλά η μαγεία συνήθως συμβαίνει όταν βγαίνουμε από το στοιχείο μας. Ανυπομονώ για όσα θα ανακαλύψει για τον εαυτό της σ’ αυτό το ταξίδι και ξέρω ότι η επαναφορά τους θα έχει σπουδαιότερη αξία όταν τελικά έρθει.

Όλοι σε σχέσεις εξ αποστάσεως

Stranger Things

Α ναι, η Καλιφόρνια. Η Joyce πήρε τον Will, τον Jonathan και την Eleven και κίνησαν για Καλιφόρνια για μία νέα αρχή. Η Eleven είπε στον Mike ότι τον αγαπάει και υποσχέθηκαν να συναντηθούν για τις Ευχαριστίες και τα Χριστούγεννα, ενώ η Nancy πρόσφερε στον Jonathan το υπόγειό της σε περίπτωση που θα ήθελε να μείνει μαζί της. Δεν έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά σίγουρα δε φάνηκε ότι ήθελαν να χωρίσουν λόγω απόστασης.

Εμπρός στον δρόμο που είχε χαράξει ήδη ο τεράστιος Dustin και η “δεν την ξέρεις είναι από την κατασκήνωση” κοπέλα του.

Erica, η MVP

Scoops Troop

Αφού διακινδύνευσε τη ζωή της για να αποκαλύψει την αλήθεια για το Starcourt, η μικρότερη αδερφή του Lucas, η Erica, έγινε αμέσως η αγαπημένη των φαν. Είναι το τέταρτο μέλος του Scoops Troop μαζί με τον Dustin, τον Steve και τη Robin.

Η πρεμιέρα του Stranger Things 4

Το Stranger Things 4 – Volume 1 βγαίνει στο Netflix στις 27 Μαΐου με επτά επεισόδια. Το Volume 2 δύο επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα την 1η Ιουλίου. Τα τρία τελευταία επεισόδια θα έχουν διάρκεια ταινίας, με το φινάλε να διαρκεί 2,5 ώρες. Το Stranger Things 5 θα είναι το τέλος της σειράς.

Για περισσότερα, τσέκαρε τι λέγαμε το 2019 για την τρίτη σεζόν του Stranger Things: