HBO
PREVIEWS

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την 3η σεζόν του Succession

Το Καλύτερο Δράμα των Emmys θα επιστρέψει συναρπαστικό.

Όταν κυκλοφόρησε το “Succession” πολλοί είχαμε την αίσθηση ότι θα ακολουθούσε τη μοίρα ενός “The Americans” ή ενός “Wire”. Κάποιες υποψηφιότητες για σενάριο ή casting για αρχή, ίσως και κάποιες ερμηνευτικές στην πορεία, αλλά με τη συχνή αμηχανία των Emmys στο καινούριο να το περιορίζει συνολικά. Τελικά διαψευστήκαμε. Η πρώτη υποψηφιότητα Καλύτερου Δράματος ήρθε με την πρώτη σεζόν της σειράς, ενώ με την ευτυχή απώλεια του “Game of Thrones” ο δρόμος άνοιξε για να κερδίσει πανηγυρικά φέτος το βραβείο.

Στη δεύτερη σεζόν του “Succession”, είδαμε τη Waystar Royco να καταστρέφεται δημόσια χάρη στις εμπορικές δοσοληψίες του Tom (Matthew Macfadyen) σε σχέση με το τμήμα θεματικών πάρκων και των κρουαζιέρας, και έτσι ο Logan (Brian Cox) χρειαζόταν έναν αποδιοπομπαίο τράγο να αναλάβει την ευθύνη. Η αρχική του επιλογή ήταν ο ίδιος ο Tom – μέχρι που η Shiv (Sarah Snooks) θα τον παρακαλούσε να σώσει τον σύζυγό της και τον γάμο της που κατέρρεε. Η επόμενη επιλογή του θα ήταν ο Kendall, ο γιος που θεωρούσε πάντα ότι δεν έχει το «φονικό ένστικτο» της οικογένειας, μόνο που όταν θα του έδινε εν τέλει το βήμα στην πολυαναμενόμενη press conference, θα τον έβλεπε να χαρακτηρίζει τον πατέρα του ως «κακοήθη παρουσία, bully και ψεύτη».

Ήταν πολύ δυνατό το cliffhanger για να περιμένουμε για πάνω από ένα χρόνο τις επόμενες εξελίξεις, αλλά αυτή θα είναι η ζωή του θεατή στην πανδημία – υπομονή και αναμονή για την επιστροφή των αγαπημένων του σειρών.

Ας δούμε όμως τι γνωρίζουμε ως τώρα για την επιστροφή του “Succession”.

Πότε επιστρέφει το “Succession”

Kendall Roy

Τα γυρίσματα ήταν να ξεκινήσουν τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκαν ωστόσο λόγω της επέλασης του Covid-19. Παρά τον έξτρα χρόνο που είχε στη διάθεσή του πάντως ο Jesse Armstrong, ο δημιουργός του “Succession”, δεν είχε δηλώσει παραπάνω αποδοτικός όταν είχε μιλήσει στο Variety: «Αφήνουμε τη δουλειά να απλωθεί στη νέα έκταση του χρόνου που βρήκαμε ξαφνικά», είχε εξηγήσει, «[αλλά] δε νομίζω ότι κάνω μεγαλύτερη πρόοδο έχοντας έξι μήνες αντί για έξι εβδομάδες».

Αναλόγως με το πώς θα προχωρήσουν τα γυρίσματα, η τρίτη σεζόν αναμένεται να προβληθεί μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού του 2021.

Τι θα συμβεί στην επόμενη σεζόν

Succession Kieran Culkin

Λεπτομέρειες ως τώρα δεν υπάρχουν, ο Brian Cox έχει αποκαλύψει ωστόσο πως διαβάζοντας τα καινούρια σενάρια κόντεψε να πέσει κάτω. «Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου», είπε στο Hollywood Reporter, «γιατί [o Armstrong] δε σου λέει ποτέ τίποτα για τη συνέχεια. Δεν ξέραμε ποτέ τι θα γινόταν από το ένα επεισόδιο στο επόμενο. Αλλά μετά μου είπε. Είναι πολύ συναρπαστικό. Είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Ο ηθοποιός ανέφερε αργότερα στο Deadline ότι ανυπομονεί να δει περισσότερα για τον Roman (Kieran Culkin) στην τρίτη σεζόν, με την ίδια λογική που οι πρώτες δύο σεζόν αφορούσαν τη Shiv και τον Kendall. «Έχω αγωνία να δω πώς θα μπει στο παιχνίδι ο νεαρός Roman», δήλωσε. «Έδειξε το σθένος του στο τέλος της δεύτερης σεζόν. Νομίζω ότι κρύβει όπλο κάτω από το τραπέζι».

Τα πρόσωπα του “Succession”

Succession

Πέρα από τους γνωστούς που λατρεύουμε να μισούμε θα δούμε και κάποιους μικρότερους χαρακτήρες να αποκτούν μεγαλύτερους ρόλους. Οι νέοι regulars θα είναι η αποτυχημένη θεατρογράφος Willa Ferreyra (Justine Lupe), ο σκιώδης επικεφαλής οικονομικών Karl Muller (David Rasche) και το στέλεχος επικοινωνίας της Waystar Royco, Fisher Stevens (Hugo Baker).

Ο ρόλος του κορονοϊού

Succession

Η Sarah Snook που υποδύεται τη Shiv είπε στο Variety πως, εάν ο Armstrong αποφάσιζε να συμπεριλάβει τον κορονοϊό στην ιστορία, θα έπρεπε να γίνει με τρόπο διακριτικό. «Είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι και το κοινό αυτές τις μέρες είναι πολύ διαισθητικό», είχε εξηγήσει. «Ακόμα και το να δεις απλώς μία μάσκα στο background ή ένα αντισηπτικό, αυτά που έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, εκείνα ίσως συμπεριληφθούν, αλλά τίποτα πιο φανερό γιατί αυτό δεν είναι το “Succession”. Θέλουμε να δούμε τους Roys να κάνουν αυτά που έχουμε αγαπήσει, όχι να στρέφονται σε μία ιστορία για την πανδημία».