ΒΙΒΛΙΟ

Σωκράτης, πάρτι και ημερολόγια: Τα Ελληνικά κόμικς του φετινού Comicdom

21 νέες Ελληνικές εκδόσεις στο φετινό Comicdom Con Athens!

Ένας από τους λόγους για τους οποίους χαιρόμαστε που πάμε σο Comicdom Con Athens: Η εγχώρια παραγωγή. Ως η μεγαλύτερη σταθερά στον χώρο των καθαρά κομιξικών events εδώ και 8 χρόνια, το Comicdom έχει γίνει ο κατεξοχήν χρόνος και τόπος συγκέντρωσης πολλών από τις σημαντικότερες ελληνικές εκδόσεις της χρονιάς. Μεγάλα και μικρά ονόματα του χώρου παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα έργα τους στο κοινό, που με μεγάλη χαρά βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.

Για το φετινό Comicdom συγκεντρώσαμε τις ελληνικές κυκλοφορίες ανά εκδοτική και τις παρουσιάζουμε. Αναζήτησέ τις στο χώρο του convention αυτό το τριήμερο, πριν γίνουν διαθέσιμες στα καταστήματα!

Jemma Press

KRAK KOMIKS #9

Ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά κόμικς, το διάσημο sex & drugs & rock n roll, coming of age έπος του Τάσου Μαραγκού, περνάει σε νέα φάση με το τεύχος 9. Νέος ήρωας και νέα κεντρική ιστορία “για τα επόμενα τρία τεύχη τουλάχιστον”, σε έναν φόρο τιμής στα κόμικς και ταινίες τρόμου. Μοιάζει με ξεκάθαρο σημείο εισαγωγής νέων αναγνωστών, οπότε ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα (που θα πρέπει κάποια στιγμή πάντως), αυτό το τσιμπάς ανετότατα. (36 σελ, δίχρωμο, 5,50 €)

ΚΟΥΛΟΥΡΙ #4

Η ντελιριακή παράνοια που χαρακτηρίζει τις ιστορίες του Tomek θα είναι παρούσα και στο τέταρτο τεύχος που ολοκληρώνει την πρώτη ιστορία της Φάτσας. Με μια κουβέντα όπως λέει το δελτίο τύπου: “Ο Tomek προσπαθεί να δαμάσει το χάος που ο ίδιος δημιουργεί!” (36 σελ, ασπρόμαυρο, 3,50 ευρώ)

ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

Συλλογή των strips που έκανε ο Tomek (του “Κουλουριο”ού) για το socomic.gr. Σουρεαλισμός και χιούμορ σε σφηνάκια. (160 σελ, τετράχρωμο, 14,50 €)

Homo #1

Το πρώτο κόμικ ενός νέου δημιουργού, του Δημήτρη Καμένου, το οποίο μας ταξιδεύει στο παρελθόν, στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σε έναν εναλλακτικό κόσμο όπου διαφορετικοί εκπρόσωποι του ανθρωπίνου είδους συγκρούονται μεταξύ τους σε έναν πόλεμο γενεών και φυλών. Άντε επιτέλους κάποιος να τις φορτώσει σε αυτό τον αλαζόνα τον Homo Sapiens, καιρός ήταν πια. (24 σελ, τετράχρωμο, 5,50 €)

FROGS & DOGS: COMIC TALES #1

Το Frogs & Dogs είναι στους κύκλους της ‘σκηνής’ ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα αυτοεκδιδόμενα κόμικς με σταθερή παρουσία στα προηγούμενα conventions. Τώρα τα σκοτεινά παραμύθια κι οι ονειρικές τους ιστορίες βρίσκουν εκδοτική στέγη. (36 σελ, τετράχρωμο, 5,50 €)

UGH #1 ΓΕΝΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ

Ο Σπύρος Δερβενιώτης, δημιουργός μεταξύ πολλών άλλων της διάσημης “Μάνας Ρέιβερ” (του κόμικ, όχι της αληθινής), και με σταθερή παραγωγή και παρουσία, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ μας συστήνει τον μυστήριο κόσμο των Ουγκ, μια περιπέτεια σε έναν πρωτόγονο κόσμο, μέσα από τη ματιά και το χαρακτηριστικό στυλ του γνωστού δημιουργού. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα τεύχη. (24 σελ, τετράχρωμο, 5,50 €)

TEZA EXIT

Οι κατσαρίδες του Meliss, αφού αποδεκατίστηκαν, δέχτηκαν χημικά, μεταλλάχθηκαν και έδωσαν αλλεπάλληλες μάχες για επιβίωση, ωρίμασαν και τώρα ψάχνουν την έξοδο… Θα μείνουν ή θα φύγουν; Η απάντηση στο TEZA EXIT, το τελευταίο άλμπουμ της σειράς ΤΕΖΑ του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, που μας έκανε όλα αυτά τα χρόνια να αγαπήσουμε τα απεχθέστερα έντομα του πλανήτη! (32 σελ, ασπρόμαυρο, 3,50 €)

ΜΙΖΕΡΗ ΠΟΛΗ 2

Το πιο κουλ όνομα της ελληνικής κόμικ σκηνής, ο Βασίλης Γκογκτζιλάς, επιστρέφει σχεδιάζοντας το σενάριο του Κ. Ζαχόπουλου για την ιστορία του Μαξ Μάρρεϊ. Tι είναι ο Μαξ Μάρρεϊ; Είναι απλώς ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει παράξενες υποθέσεις; Ή μήπως πίσω από το νουάρ παρουσιαστικό του κρύβεται κάτι τόσο ερεβώδες και τρομακτικό που έχει τις απαρχές του στις σκοτεινότερες γωνιές της κόλασης…; (48 σελ, τετράχρωμο, 9 ευρώ)

Giganto

It’s my party

Όλη η σειρά που είχε παρουσιάσει σε συνέχειες στο socomic.gr o Ηλίας Κυριαζής, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ελληνικού κόμικ. Για πρώτη φορά στο χαρτί, σε τυπικά καλή έκδοση της Giganto, ακολουθεί την ιστορία του Πέτρου, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πάρτι χωρίς να θυμάται πώς έφτασε εκεί. Σταδιακά συνειδητοποιεί πως ξαναζεί όλα τα πάρτι της ζωής του. (20 σελ, 200 υπογεγραμμένο και αριθμημένα αντίτυπα, 7 ευρώ, από τις 10-12 κάθε πρωί μόνο 5 ευρώ)

Populart #5 / The way things are Vol.1

Ο Τάσος Παπαϊωάννου, ιδρυτής της Giganto, παρουσιάζει μέσα από το νέο τόμο της προσωπικής του art σειράς, Populart, τις δικές του ιστορίες από το socomic.gr, με focus στα καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συνεχώς- αλλά από τη δική τους σκοπιά. (“Πόσο μόνα νιώθουν τα φιλτράκια για στριφτό όταν τελειώνουν πρώτα τα χαρτάκια και μετά ο καπνός;”). Ναι, φυσικά. (20 σελ, 200 υπογεγραμμένα και αριθμημένα αντίτυπα, 7 ευρώ, από τις 10-12 κάθε πρωί μόνο 5 ευρώ)

Comicworld

DEADLY HARVEST

H πρώτη διεθνής δουλειά του εγχώριου θρύλου, Γιάννη Ρουμπούλια, με την Αrcana Comics. Το σενάριο που έγγραψε ο Erik Hendrix επικεντρώνεται σε ένα πλήρωμα ενός διαστημικού σκάφους εξορύξεων και τις περιπέτειες που συναντούν στο αχανές διάστημα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

O JimSam (Δημήτρης Σαμαράς) επιστρέφει με την κλασσική ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας όπως την φαντάστηκε εκείνος. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τους όχι και τόσο κακούς λύκους και την πραγματική ιστορία της Κακιάς Κοκκινοσκουφίτσας και του θρύλου της.

SOCRATES DRANK THE CONIUM-ΣΤΙΓΜΕΣ ΡΟΚ, ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ

H Αγγελική Σκούρτη έφτιαξε την ανθολογία εικονογραφήσεων εμπνευσμένη από τους στίχους του Αντώνη Τουρκογιώργη και την πορεία του θρυλικού ροκ ελληνικού συγκροτήματος. Ένας ζωγραφικός φόρος τιμής στην ιστορική διαδρομή που διανύσαν οι δυο συμμαθητές και οι μουσική φίλοι τους.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ VOL.1

Αυτός ο πρώτος τόμος μαζεύει τα 100 πρώτα σατιρικά πολιτικά κόμικ στριπ που δημιούργησε ο Helm (Τηλέμαχος Σταυρόπουλος) ενώ εργάζονταν στην εφημερίδα “Ελλάδα Αύριο”. Δείτε το χιούμορ και τον παραλογισμό της Ελλάδας του σήμερα από την πένα του καλλιτέχνη!

Ένατη Διάσταση

Διακοπές στην Κόλαση

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Δαχής παρουσιάζει μια δουλειά που περιγράφεται ως: “Με αφετηρία το στοιχείο του φανταστικού και με αισθητική που προσεγγίζει τις εφιαλτικές ιστορίες του Thomas Ott, το άρρωστο χιούμορ του Kaz και τα «φτηνά» κόμικς τρόμου της ιταλικής σχολής, καταγράφει το υπαρξιακό αδιέξοδο ενός κόσμου σε αποσύνθεση. Το γκροτέσκο αστικό τοπίο, ο εκφυλισμός της ανθρώπινης ζωής, ο σωματικός και ψυχικός ακρωτηριασμός, η απομόνωση, συνθέτουν τον θεματικό άξονα τον οποίο ο δημιουργός προκαλεί τον αναγνώστη να «απολαύσει» με ηδονοβλεπτική περιέργεια.” Ξεκάθαρα έχουμε μεγάλη περιέργεια. (56 σελ, ασπρόμαυρο, 4,50 ευρώ)

Ονειροπόλοι

Με έμφαση στη στιγμή και την απεικόνισή της, και με διάθεση απόδρασης, ο Κωστής Τζωρτζακάκης παρουσιάζει μια συλλογή από παράξενες γελοιογραφικές βινιέτες για το σήμερα. (80 σελ, ασπρόμαυρο, 5 ευρώ)

Παράδοξος Ύπνος

Ιστορικό έπος που διαδραματίζεται την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με κεντρική ιδέα που θέλει έναν εκκεντρικό εμίρη που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το όνειρο που βλέπει ο νεογέννητος γιος του που έχει πέσει σε λήθαργο. Όνειρο, πραγματικότητα, αίνιγμα και λαογραφία, σε ένα. (82 σελ, ασπρόμαυρο, 9 ευρώ)

Comicdom Press

ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ

Το πρώτο comic του εικονογράφου Απόστολου Ιωάννου ανοίγει ένα νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από την οικολογική συνείδηση και τοποθετεί εμένα, εσένα, όλους μας μέσα στο φυσικό οικοσύστημα, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε τις αξίες και τις λογικές μας, τις ευθύνες και τις συμπεριφορές μας απέναντι σε αυτό. (64 σελ, τετράχρωμο, 9,50 €)

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Ποπ αναφορές σε σουρεάλ κωμικό πλαίσιο, σε αυτό το είδος one-liner αστείων που μπορείς να αναπαράγεις. (80 σελ, τετράχρωμο,  9 ευρώ)

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και το Λυκόπουλο ζουν τη φοιτητική ζωή: Ρακόμελα, ανεμελιά και ελευθερία. Η μάλλον στο περίπου… Η Κοκκινοσκουφίτσα χρειάζεται απελπισμένα τα χρήματα μιας υποτροφίας για να συνεχίσει τις σπουδές της, όμως δεν μπορεί να διαβάσει σελίδα. Ποιό σκοτεινό μυστικό κρύβεται πίσω από τα συνεχή ροχαλητά; Πώς θα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να διαβάσει; Έχει, τελικά, το Λυκόπουλο ψύλλους; Όλες οι απαντήσεις, εντός!…” (20 σελ, δίχρωμο, 5 €)

ΣΥΝΔΡΟΜΟ – Συλλεκτική Έκδοση

Τέσσερα τεύχη, τέσσερις χαρακτήρες και η συνάντηση τους σε μία συναρπαστική περιπέτεια με καταιγιστικές εξελίξεις και υπερφυσικές δυνάμεις. Με σημείο εκκίνησης αληθινές παθήσεις, παρακολουθούμε την γένεση τεσσάρων ηρώων στην δική μας κοινωνία, μέσα από μια περιπέτεια που θα βάλει σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση. Συλλεκτική έκδοση των 4 κεφαλαίων της ιστορίας του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, σχεδιασμένων από ισάριθμα σημαντικά ονόματα της κόμικ σκηνής, τους Χρήστος Μαρτίνης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Αλέξια Οθωναίου. (208 σελ, ασπρόμαυρο, 16 ευρώ, περιορισμένη έκδοση 50 αριθμημένων συλλεκτικών box sets)

 

Το Comicdom Con Athens 2013 διοργανώνεται από 19 ως 21 Απριλίου στην Ελληνοαμερική Ένωση (Μασσαλίας 22) με ελεύθερη είσοδο όπως κάθε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης.