STRANGER THINGS

Τα 10 πράγματα που ξέρουμε για τον 2ο κύκλο ‘Stranger Things’

Συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την καλοκαιρινή σειρά της καρδιάς σου.

Αν και θα μπορούσε κανείς να το υποψιαστεί με τον πυρετό που άναψε στο Ίντερνετ από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, το ‘Stranger Things’ πλέον έχει ανακοινωθεί ως η σειρά του Netflix με την υψηλότερη τηλεθέαση τις πρώτες 16 μέρες μετά την πρεμιέρα του, αφήνοντας πίσω σειρές του δικτύου όπως ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’ και το ντοκιμαντέρ-φαινόμενο ‘Making a Murderer’.

Το PopCode έχει δηλώσει απροκάλυπτα την αγάπη του για τη σειρά, οπότε μετά την επίσημη ανακοίνωση για δεύτερη σεζόν το καλοκαίρι του ‘17, είπαμε να σας προετοιμάσουμε για όσα ξέρουμε ότι έπονται στο μέλλον της σειράς.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, ο 2ος κύκλος διαμορφώνεται ως εξής, βάσει όσων έχουν μοιραστεί τα αδέρφια Duffer, δημιουργοί της σειράς:

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΟΣ

Με τον Will να έχει περάσει περίπου μια βδομάδα στο Upside Down, δεν μπορούν να μην υπάρξουν συνέπειες. Μια πρώτη ιδέα άλλωστε την πήραμε στο φινάλε του 1ου κύκλου, με μια αδιαθεσία του μικρού να περιλαμβάνει γυμνοσάλιαγκες και φλας από την ανάποδη διάσταση.

Matt Duffer: “Θέλουμε να είναι λίγο διαφορετικό, μάλλον λίγο σκοτεινότερο, αλλά πάντα με τη διασκεδαστική του διάθεση. Ο Will ζούσε στο Upside Down για περίπου μια βδομάδα και οι επιπτώσεις δε μπορούν ποτέ να είναι καλές. Και το ρήγμα μεταξύ των διαστάσεων – τουλάχιστον με τον τρόπο που το αφήσαμε – είναι ακόμα ανοιχτό”.

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ UPSIDE DOWN

Όση ανυπομονησία και να σε πιάνει όταν κάτι μένει στη μέση – ίσως και στην αρχή του στην περίπτωση του ‘Stranger Things’ αν το καλοσκεφτείς – ξέρεις ότι η αδημονία για απαντήσεις έχει μεγάλη γλύκα. Οι αδερφοί Duffer θέλουν να μας απαντήσουν τις περισσότερες από αυτές που έχουμε, αλλά όχι και να μας καλύψουν πλήρως.

Ross Duffer: “Θα υπάρχει πάντα κάτι απόκοσμο στο Upside Down, αλλά το πλάνο για τη 2η σεζόν είναι να δούμε κάποιες από τις ερωτήσεις, όπως γιατί υπήρχε μονάχα ένα τέρας και τι ακριβώς είναι το Upside Down. Έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά δε νιώσαμε ότι ήταν ανάγκη να απαντηθούν όλες την πρώτη σεζόν. Η ελπίδ μας είναι ότι μέχρι το τέλος, το κοινό θα έχει ακόμα κάποιες ερωτήσεις, αλλά θα νιώθει ικανοποίηση με την όλη εικόνα. Έχουμε μια μυθολογία και θα τη μοιράσουμε βήμα-βήμα στις σεζόν”.

Matt Duffer: “Νομίζω ήταν σημαντικό για μας και σημαντικό προχωρώντας στην σειρά, να βλέπουμε τα πάντα μέσα από την οπτική των χαρακτήρων μας. Υπάρχουν πολλά που δεν τα καταλαβαίνουν και για μας, όλα αυτά γίνονται τρομακτικότερα όταν δεν τα καταλαβαίνεις πλήρως. Όσα περισσότερα αποκαλύπτεις και αντιλαμβάνεσαι, τόσο γίνεται λιγότερο τρομακτικό. Οπότε θέλουμε να δώσουμε εξηγήσεις, θέλουμε να αποκαλύψουμε περισσότερα, θέλουμε και οι χαρακτήρες και το κοινό να καταλάβει πιο πολλά, αλλά ποτέ δε θα ξέρετε τα πάντα”.

Κάποιες ερωτήσεις που σίγουρα θα απαντηθούν είναι:

– Γιατί ο Hopper μπήκε σ’ εκείνο το αυτοκίνητο στο φινάλε;

– Τι ακριβώς βγήκε μέσ’ απ’ τον Will στο μπάνιο;

– Ήταν το Demogorgon το μοναδικό τέρας ή υπάρχουν και περισσότερα όπως ίσως μαρτύρησε το αυγό στο φινάλε;

ΘΑ ΕΧΕΙ TIME JUMP

Ο επόμενος κύκλος θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του ‘84, έναν χρόνο μετά όσα συνέβησαν στον 1ο κύκλο. Το time jump αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ίδια την πλοκή, αλλά και την πρόθεση των Duffer να δούμε τα παιδιά της σειράς να μεγαλώνουν μπροστά στην κάμερα. 

Matt Duffer: “Κάτι σαν το ‘Χάρι Πότερ’ θα ήταν το ιδανικό. Πρέπει να πηδήξεις έναν χρόνο. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Gaten (βλ. Dustin), η φωνή του έχει βαρύνει ήδη αρκετά, δεν μπορούσαμε να κάνουμε καν να ηχογραφήσουμε πια μαζί του, έπρεπε να πειράξουμε τη φωνή του και να την κάνουμε ψιλότερη”.

Ross Duffer: “Το time jump μας επιτρέπει να ρωτήσουμε τι συνέβη τη χρονιά που πέρασε. Όλο αυτό ανοίγει πολλές πόρτες όσον αφορά την αφήγηση”.

ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ‘STRANGER THINGS 2’

Μη φοβάσαι, δε θα γίνει ανθολογική η σειρά όπως πολλοί είχαν υποθέσει (και ήθελαν για κάποιον ανεξήγητο λόγο, μα γιατί να θέλει κανείς να αποχωριστεί τον Dustin, πείτε μου). Παρότι όμως θα συνεχίσουν οι ιστορίες που έχουμε αφήσει στη μέση, ο 2ος κύκλος θα λειτουργήσει περισσότερο σαν σίκουελ ταινίας. Αν μπερδεύτηκες, ο παραγωγός της σειράς το εξήγησε καλύτερα:

Shawn Levy: “Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους χαρακτήρες, ενώ ταυτόχρονα θα συστήσουμε καινούριους ρόλους-κλειδί και καινούρια προβλήματα”.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ JAMES CAMERON ΚΑΙ GEORGE LUCAS

Ε, κάτι ξέρουν από σίκουελ κι αυτά τα παιδιά μωρέ, οπότε γιατί όχι;

Matt Duffer: “Πολλά από όσα θα κάνουμε είναι από James Cameron. Είναι φοβερός. Και νομίζω ένας από τους λόγους που τα σίκουέλ του είναι όσο πετυχημένα, είναι ότι μοιάζουν πολύ διαφορετικά χωρίς να χάνουν αυτά που αγαπήσαμε από το ορίτζιναλ”.

Όσο για τον Lucas, οι επιρροές προέρχονται από το ‘The Empire Strikes Back’.

ΘΑ ΕΧΕΙ 9 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΝΤΙ 8

Και έχουμε και τους τίτλους τους:

– ‘Mad Max’

– ‘The Boy Who Came Back to Life’

– ‘The Pumpkin Patch’

– ‘The Palace’

– ‘The Storm’

– ‘The Pollywog’

– ‘The Secret Cabin’

– ‘The Brain’

– ‘The Lost Brother’

Ερμηνείες και υποθέσεις, ελεύθερα στα σχόλια.

ΘΑ ΕΧΕΙ 3 (ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Να ‘ναι καλά το Hollywood Reporter που ξετρύπωσε το casting call για τους νέους ηθοποιούς. Έχουμε και λέμε:

Max (η Mad Max του 1ου επεισοδίου;): “Η Max είναι ένα σκληρό 13χρονο κορίτσι με αυτοπεποίθηση, του οποίου η εμφάνιση, η συμπεριφορά και τα ενδιαφέρονται μοιάζουν περισσότερο με αυτά των αγοριών από των κοριτσιών της εποχής. Έχει περίπλοκη ιστορία και δύσκολη σχέση με τον θετό αδερφό της, τον Billy, πράγμα που την έχει κάνει πολύ προστατευτικήμε το παρελθόν της και γενικώς καχύποπτη με όσους είναι γύρω της. Είναι καλή στο skateboard, το οποίο και χρησιμοποιεί για να πηγαίνει σχεδόν παντού”.

Billy: “O Billy είναι ένας πάρα πολύ μυώδης και υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του 17χρονος. Είναι τόσο μαγνητικός και ακραίος που υπάρχουν φήμες ότι σκότωσε κάποιον στο σχολείο που πήγαινε παλιά. Ο Billy κλέβει τις κοπέλες άλλων, είναι επαγγελματίας στα drinking games και οδηγεί ένα μαύρο Camaro. Αλλά η βίαιη και απρόβλεπτη φύση του αναδεικνύεται σε όσους είναι κοντά του και κυρίως στους νεότερους από κείνον”.

Roman (χωρίς φύλο μέχρι στιγμής): “Μεταξύ 30 και 38. Έχοντας μεγαλώσει άστεγος ή άστεγη με μία ουσιοεξαρτώμενη μητέρα, αυτός ή αυτή είχε μία τεράστια απώλεια σε νεαρή ηλικία και ψάχνει από τότε εκδίκηση. Ο/Η Roman είναι outsider και δεν ξέρει πώς να επικοινωνεί με τους ανθρώπους”.

ΘΑ ΕΧΕΙ ELEVEN (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ)

Λογικό. Αλλιώς γιατί πήγε ο Hopper τα Eggos σ’ εκείνο το κιβώτιο στο δάσος;

Matt Duffer: “Προφανώς κάτι της συνέβη όταν κατέστρεψε το τέρας και δεν ξέρουμε πού πήγε. Αλλά μας αρέσει η ιδέα του συνδυασμού της με τον Hopper”.

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ BARB

Τα έχουμε ξαναπεί. Τοιχογραφίες, άρθρα, gifs, πόστερ τύπου αγνοείται, σκιτσάκια, κεριά για προσευχή, t-shirts, ένα δικό της thread στο Reddit, αλλά και το hashtag #JusticeForBarb. Το Ίντερνετ θέλει Barb.

Matt Duffer: “Δε θα ξεχάσουμε τη Barb. Θα φροντίσουμε να υπάρξει δικαιοσύνη πάνω σ’ αυτό. Το κοινό νευρίασε, και πολύ λογικά, που η πόλη δε φάνηκε να αντιμετωπίζει καθόλου το θέμα της Barb. Αλλά όλα αυτά εξελίσσονται, απλά δε δώσαμε screentime. Η 1η σεζόν είναι 6 ή 7 μέρες – κράτησε πολύ λίγο. Οπότε ένα από αυτά που θέλουμε να κάνουμε είναι να μελετήσουμε τις συνέπειες όσων συνέβησαν”.

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ DR. BRENNER

Η μοίρα του Dr. Brenner (βλ. “Papa!1!!”) νομίζαμε είχε κλείσει μετά τη συνάντησή του με το Demogorgon, αλλά μάλλον όχι ακριβώς.

Matt Duffer: “Θα έλεγα ότι αν ήταν να σκοτώσουμε τον Brenner… ως μέλος του κοινού, αν ήταν αυτός ο θάνατός του, θα ήταν απογοήτευση για μένα. Αξίζει περισσότερα από εκείνο το τέλος. Οπότε ναι, υπάρχει η πιθανότητα να τον ξαναδούμε”.

***

Εσύ τι περιμένεις περισσότερο από το ‘Stranger Things 2’;

* Art: Matt Ferguson