ΒΙΒΛΙΟ

Τα 16+100 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Τα 116 καλύτερα εξώφυλλα του Αυγούστου, για λίγο μετα-καλοκαιρινό catch-up. Και όχι, δεν ήταν τυπογραφικό αυτό.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα. Αυτά τα είναι τα καλύτερα του Αυγούστου.

Columbus CEO

Έκδοση για τοπικά επαγγελματικά νέα που όμως έχει πολύ μάγκα γραφίστα, γιατί κατάφερε να οπτικοποιήσει το θέμα “πώς μοιράζονται οι νέοι φόροι” με ένα τρόπο που να το κάνει να ακούγεται αληθινά συναρπαστικό. Και να δώσει και νέα διάσταση στη φράση “φέρνω ψωμί στο τραπέζι”.

Boston Mag

Η έμφαση στην λεπτομέρεια της καθημερινότητας πάντα κερδίζει την προσοχή και φυσικά λίγα πράγματα λένε “ΑΓΧΟΣ” όσο ένα μολύβι δαγκωμένο τόσο ώστε να θυμίζει γραβιέρα.

New Republic

Δεν χρειάζεται πολλά μπιχλιμπίδια. Άμεσο, σαφές και μια μικρή ιδέα μοντέρνου χωρίς να το κάνει και θέμα. Τέλειος τρόπος να βγάλεις στο εξώφυλλό σου μια νέα προσέγγιση πάνω σε ένα αιώνιο θέμα.

Bloomberg Businessweek

Τέλειο, κι όταν λέμε τέλειο εννοούμε αποπνικτικό μέχρι τρόμου.

The New York Times Magazine

Ιδιοφυές design πάνω στο κεντρικό θέμα των ακτιβιστικών ομάδων που προσπαθούν να δώσουν τη δυνατότητα σε γυναίκες να κάνουν έκτρωση στο σπίτι τους. Στο blog των NYT υπάρχει αναλυτικό making of του εξωφύλλου.

J/M

Ολλανδικό περιοδικό για γονείς μικρών παιδιών, το οποίο για κάποιο λόγο αποφάσισε να δώσει εφιάλτες τόσο στους γονείς, όσο και στο παιδάκι που πιθανώς να τύχει να το δει μπροστά του μες στο σπίτι.

Interview

Τα χρωματάκια του Interview, πάντα καλοδεχούμενα και εντυπωσιακά, εδώ εφαρμοσμένα πάνω στη Νικόλ Κίντμαν.

The New York Times Magazine, ξανά

Φανταστικά χρώματα σε ένα απλό σχέδιο που καταφέρνει να βγάζει την άμεση αίσθηση κινδύνου, στο cover story του ρεπορτάζ του τεύχους.

Parool PS

Ένθετο Ολλανδικής εφημερίδας αφιερωμένο στους νέους φοιτητές του Άμστερνταμ, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τη φιγούρα του εξωφύλλου, ένα τρικ που πολύ απλά δε θα παλιώσει ποτέ.

Wax

Arty έντυπο της νεοϋορκέζικης σκηνής με εντυπωσιακά χρωματάκια, εντυπωσιακά χυμένα το ένα δίπλα στο άλλο. “A magazine for urban surfers.” Φασούλα.

Brutus

Στην Ιαπωνία δεν έχουν καν την ανάγκη του εφέ.

Elsie

Το +100 του τίτλου, για να μη νομίζετε ότι σας κοροϊδεύουμε. Αγγλική έκδοση φωτογραφίας και τέχνης, που στο νέο τεύχος, το 2ο μόλις, κυκλοφορεί με 100 διαφορετικά εξώφυλλα. Εντάξει, γιατί όχι, η Marvel Comics δηλαδή πιο έξυπνη είναι;

Thursday Magazine

Το κλασικό μας αγαπημένο ένθετο από το Ομάν, και η εικονογράφηση με έξυπνο τρόπο ενός θέματος που δεν έχει απαραιτήτως άμεση σχέση με αυτό που φαίνεται. (Το κεντρικό θέμα αφορά την αϋπνία.) Η σύνδεση είναι φανταστική.

M

Το ένθετο της Monde βρίσκει ένα νέο τρόπο να τονίσει τις συνεντεύξεις του.

Weekend

Εντυπωσιακό και απόκοσμο συνταίριασμα τέχνης με ήχο, σύμφωνα με τις ανάγκες του cover story στο νέο τεύχος της Ρώσικης art έκδοσης.

Zeit Magazin

Το Zeit συνεχίζει με τα διπλά του εξώφυλλα, και την ευκαιρία να επεκτείνει την ιδέα πίσω από το κεντρικό του concept. Εδώ θαυμάζουμε τη μαγεία που είναι το preview της ποδοσφαιρικής σεζόν, με μια εικόνα που παίζει με τις προκαταλήψεις περί του πώς ‘πρέπει’ να μοιάζει ένα τέτοιο άνοιγμα. Έτσι, το στιβαρό, κλασικό ποδοσφαιρικό πρόσωπο μπαίνει μια σελίδα πίσω από το άνοιγμα, όπου απεικονίζεται ένα άλλου είδους στιγμιότυπο.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Sports Illustrated

Το Sports Illustrated ζήτησε από τους αναγνώστες να στείλουν φωτογραφίες τους καθώς παίζουν το αγαπημένο τους σπορ, και για την 60ή του επέτειο, συνέθεσε αυτό το κολάζ-αναφορά στην εικόνα του πρώτου του τεύχους. Τουλάχιστον συγκινητικό.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)