ΒΙΒΛΙΟ

Τα 16 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Ας δούμε πώς έκλεισε το 2014 στα ράφια, με τα ωραιότερα εξώφυλλα του Δεκεμβρίου.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Zeit Magazin

To Zeit έχει σε κάθε τεύχος διπλό εξώφυλλο (σελίδες 1 και 3) που δίνει μεγαλύτερο βάθος στο κεντρικό point, και αυτή τη φορά η ιδέα επεκτείνεται ακόμα πιο πολύ, και στην 5η σελίδα. Το gifοειδές concept εξωφύλλου σχηματίζει τη λέξη υποχώρηση, σε μια έξοχη απόδοση μέσω εικόνων. Υπέροχο.

Extra

Ένα περιοδικό για ‘τις ερωτικές συνευρέσεις’ από την Ολλανδία. Πάντα μπροστά αυτή η χώρα.

Bloomberg Businessweek

Παιδιά μπράβο.

Entertainment Weekly

Σε μια σειρά εξωφύλλων, ο Στίβεν Κολμπέρ ντύνεται στους ρόλους του “Hobbit” αποδεικνύοντας εμπράκτως πως παραθέτει μόνος του περίπου το 42% του παγκόσμιου ποσοστού ενθουσιασμού για το τρίτο “Hobbit”.
 

New York Magazine

To κλασικό ‘λόγοι να αγαπάς τη Νέα Υόρκη’ τώρα σε ‘μαμά πετάω’ έκδοση.

The Sunday Times Magazine

Η λεπτομέρεια που κερδίζει είναι ο ανασχεδιασμός εξωφύλλου και logo για να μοιάζει με ιντερνετικό meme. Πόντοι για την επιμονή.

Esquire, το Κολομβιανό

Δεν πρέπει να το έχω ξαναπετύχει το Esq της Κολομβίας, αλλά δε μπορείς να χάσεις με ένα vintage, τύπου χαλαρό, εξώφυλλο της Μέριλιν.

MIT Technology Review

Άξιοι nerds που βγάλαν περιοδικό με εξώφυλλη αναφορά σε ένα από τα διασημότερα Τεν Τεν. Γενικά, αναφορά στο Τεν Τεν = WIN.

LOVE

Τις προάλλες κάποιος που ακολουθώ στο τουίτερ έγραψε (και δε θυμάμαι ποιος για να το βρω) πως το 2014 θα το θυμόμαστε στο μέλλον ως τη χρονιά που randomly οι πάντες τα είχανε με την Cara Delevingne. Μου αρέσει η ιδέα του να πιάσεις να ξεχωρίσεις κάτι με βάση το πόσο απίστευτα χαρακτηριστικό είναι της στιγμής του στο χρόνο, και μόνο αυτής. Με αυτή τη λογική, υπήρξε πιο ‘2014’ από αυτό με την Delevingne και την Kendall Jenner; Θα υπάρξει άλλη στιγμή στο χρόνο που αυτός ο συνδυασμός θα ‘συμβαίνει’ με τον οποιοδήποτε τρόπο; Μπράβο στο Love, απεικόνισε το 2014.

The New Yorker

Νέα Υόρκη, νύχτα.

Elephant

Ένας ακόμα Ολλανδικός θρίαμβος, καθώς το όνομα του περιοδικού γίνεται οργανικό κομμάτι του κεντρικού του θέματος. (Και τι προσπαθούν να υπονοήσουν για το Λονδίνο. Για ηρεμία λίγο.)

Weekend

Ρώσικο. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι λέει ή τι γίνεται. Είναι φανταστικό.

Glamcult

Πυροβολάνε οι Ολλανδοί. Ένα ακόμα έντυπο από εκεί, για θέματα μοντέρνας ζωής, βγάζει ένα τεύχος σεξ να υποθέσω, όπως φαίνεται από το εξώφυλλο-προειδοποίηση ακατάλληλου περιεχόμενου, και μότο τον στίχο “time for cake and sodomy” του Μέριλιν Μάνσον. Καλή ανάγνωση…;

Mother Jones

In your face.

Dummy

Από τη Γερμανία. Μπορεί αυτό το πρόσωπο να γίνει επίσημο facebook smiley; Θα το χρησιμοποιούσα 3 φορές τη μέρα και το εννοώ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Metropoli

Στο εσωτερικό του τεύχους υπάρχει κλειδί για αποκωδικοποίηση της φράσης του εξωφύλλου, όχι πως με νοιάζει. Το Metropoli, που έτσι κι αλλιώς έχει σταθερά μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα, έχει το υπέροχο θράσος να βγαίνει με φάτσα μια σελίδα-κείμενο στα αλαμπουρνέζικα. Και με έναν περίεργο τρόπο, να είναι και όμορφο.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)