ΒΙΒΛΙΟ

Τα 17+4 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Έχει εξήγηση το +4, ας όψεται το Stylist που είναι σε μεγάλα κέφια.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα. Με μικρό delay, πιάνουμε τα υπόλοιπα εξώφυλλα που ξεχώρισαν το Νοέμβριο, πριν τα newstands μπουν σε φουλ Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Zeit Magazin

Τα διπλά εξώφυλλα του Zeit εξακολουθούν να είναι από τα πιο εφευρετικά πράγματα εκεί έξω.

Toast

Δε θυμάμαι να το έχουμε ξαναπετύχει αυτό, αλλά η προσέγγισή του στο εξώφυλλο το βοηθά αν μη τι άλλο να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα έντυπα για την κουλτούρα του φαγητού. Εδώ βλέπουμε και το οπισθόφυλλο.

Bloomberg Businessweek

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο όλα αυτά βέβαια, εγώ ας πούμε τις περισσότερες μέρες δεν παίρνω καν πορτοφόλι μαζί μου γιατί δεν έχει νόημα #amirite

Makeshift

Όπου το τεύχος αντλεί επιρροές από Γιαπωνέζικες τεχνικές και παλιά προγράμματα δρομολογίων τρένων για να πει μια ιστορία. Το παρήγγειλα, μην πω ψέμματα.
 

Brutus

Είμαι εντελώς sucker για τη σύνθεση εξωφύλλου τίτλος στο πάνω τρίτο, λευκό φόντο και κείμενο στο μεσαίο, ‘και καλά’ φωτογραφία στο κάτω τρίτο.

W

Δεν περνάει πολύ καλά ο Τζέικ Γκίλενχαλ.

Metropoli

Δεν το έχω τσεκάρει αλλά νομίζω μια κρυφή αποστολή της στήλης είναι να μην βγει μήνας χωρίς την ύπαρξης κάποιας παραλλαγής του τηγανητού αυγού/μπέικον/μπέργκερ. Ή εξωφύλλου του Metropoli.

Esses

Περιοδικό για τις μηχανές με πανέμορφο εξώφυλλο, σχεδόν αγγίζεις σκόνη κάνοντας να το ξεφυλλίσεις.

Wired

Το τεύχος που επιμελήθηκε ο Κρίστοφερ Νόλαν.

The New Yorker

Εκπληκτικό εξώφυλλο-έργο τέχνης για τον καθημερινό άνθρωπο στις διάφορες στιγμές της ιστορίας. Λέγεται “Time Warp” και περισσότερα για την σύλληψή του (και το έργο του καλλιτέχνη) μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Trax

Sick beats.

Suddeutsche Zeitung Magazin

ΟΚ.

Stylist

Είπαμε. Σε τεράστια κέφια το Stylist.

Parool PS

Από ρεπορτάζ, όσο μπορώ να καταλάβω, για το καθεστώς στις φυλακές της Ολλανδίας; Όπως και νά’χει, την προσοχή στη κερδίζει.

Interview, το Αμερικάνικο

Η Madonna ως art object. Στο μεταξύ όμως…

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Interview, το Γερμανικό

…στη Γερμανία το ίδιο περιοδικό κεντάει με διπλό εξώφυλλο FKA twigs και Beyonce, πολύ πιο ‘συμβαίνει τώρα’ και πολύ πιο ‘το βγάζετε και σε καδράκι αυτό;’.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)