GAME OF THRONES

Τα 9 πράγματα που πρέπει να κρατήσεις από το τελευταίο επεισόδιο ‘Game of Thrones’

Μικρές και μεγάλες στιγμές του ‘Blood of my Blood’ που δεν πρέπει να σου ξεφύγουν.

Έχουμε ήδη πει αρκετά για ένα επεισόδιο που μάλλον δεν εντάσσεται και στα πιο έντονα της φετινής σεζόν, αλλά πριν αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για το επόμενο, πρέπει να κρατήσουμε σημειώσεις για τις λίγες και καλές πληροφορίες που μας έδωσε για τον υπόλοιπο κύκλο.

[ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers για το 6ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του ‘Game of Thrones’]

Έχουμε και λέμε.

BENJEN STARK

Η μεγάλη επιστροφή του επεισοδίου φαίνεται πως δεν έγινε απλά για να γλιτώσουν ο Bran και η Meera από τα wights, αλλά για να φτάσει ο μικρός Stark με ασφάλεια στο Τείχος, αυτή τη φορά οπλισμένος όχι μόνο με τις πλάτες που θα βάλει ο θείος Benjen, αλλά και με τις γνώσεις του.

Ο Benjen ξέρει για τις ιδιότητες του Bran και για το καθήκον του ως wannabe Κοράκι, οπότε σιγά-σιγά θα πρέπει ν’ αρχίσει να μας λέει πώς έμαθε όσα ξέρει και ποια ακριβώς θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του Bran στο Τείχος.

Είμαστε όλοι αυτιά.

DRAGONGLASS

Τα Παιδιά του Δάσους έσωσαν τη ζωή του Benjen, μπήγοντας στην καρδιά του dragonglass, τo ηφαιστειογενές γυάλινο υλικό που δημιούργησε τον πρώτο White Walker και κατά πάσα πιθανότητα και πολλούς επόμενους.

Όπως είδαμε στο επεισόδιο ‘The Door’ όμως με το δόρι που χρησιμοποίησε η Meera, και σε προηγούμενες περιστάσεις όπως αυτή του Sam όταν έσωσε το μωρό της Gilly από έναν White Walker, το dragonglass είναι μία από τις λίγες άμυνες που μπορεί να έχει κανείς απέναντι στον Χειμώνα.

Όπως είπε ο Stannis στον Sam πέρυσι, υπάρχει dragonglass στο Dragonstone, το παλιό κάστρο των Targaryen που ανήκει πλέον στους Baratheon, αλλά με τον Stannis νεκρό, μένει να δούμε σε ποιον θα περιέλθει.

HEARTSBANE

Εκτός από το dragonglass, το βαλυριανό ατσάλι είναι άλλος ένας τρόπος να σκοτώσεις έναν White Walker.

Κι αν βαρέθηκες να βλέπεις το roadtrip και το δράμα του Sam και της Gilly, να είσαι σίγουρος ότι το 500 ετών σπαθί των Tarly θα σε αποζημιώσει.

Όταν παίρνει τόσο τηλεοπτικό χρόνο κάτι τόσο φαινομενικά ασήμαντο, υπάρχει πάντα κάποιος λόγος.

Ο SAM ΠΑΕΙ OLDTOWN

Ο Sam θέλει να γίνει maester και γι’ αυτό πρέπει να πάει στην Oldtown, να μάθει την επιστήμη του και να επιστρέψει στο Castle Black μετά βαΐων και κλάδων. Η κίνηση αυτή φαίνεται ασύνδετη με τα υπόλοιπα τεκταινόμενα, αλλά είναι έτσι;

Ένα επεισόδιο πριν είδαμε τον Jorah να φεύγει από το πλευρό της Daenerys, με την εντολή να βρει θεραπεία για το greyscale που απειλεί τη ζωή του. Μία θεωρία που πήραμε είδηση τελευταία, λέει ότι ένα προφανές μέρος που θα μπορούσε να απευθυνθεί ο Jorah θα ήταν η Oldtown. Λογικό, αφού μιλάμε για το μοναδικό μέρος του Westeros που μπορείς να βρεις θεραπευτές, επιστήμονες και αλχημιστές συγκεντρωμένους.

Υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν ο Sam και ο Jorah;

Αν ναι, μιλάμε για την πρώτη επαφή μεταξύ ομάδας Snow και ομάδας Khaleesi και ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στις διάφορες Fire + Ice θεωρίες που κυκλοφορούν.

WILDFIRE

Στην αρχή του επεισοδίου ο Bran βρίσκεται ακόμα στην upload mode που τον άφησε το Κοράκι κι έτσι μπορούμε κι εμείς να ρίξουμε μια ματιά στο όραμά του.

Highlight ήταν το φλάσμπακ του Mad King να δολοφονείται από τον Jaime πριν κάψει ολόκληρη την πόλη με wildfire, αλλά η στιγμή της έκρηξης που παρακολουθούμε για δευτερόλεπτα δεν έλαβε χώρα ποτέ, αφού ανέλαβε ο Kingslayer και το σπαθί του. Άρα παρακολουθούμε σκηνή από το μέλλον;

Λέτε η Cersei να κάνει τα Σπουργίτια φλαμπέ, μιας που το κόλπο με τον στρατό των Tyrell δεν έπιασε;

“WHERE’S MY SISTER”

Το φλάσμπακ του Tower of Joy συνεχίστηκε με τον νεαρό Ned να ρωτάει πού βρίσκεται η αδερφή του, αλλά το καρέ που τράβηξε τη δική μας προσοχή και του υπόλοιπου Ίντερνετ είναι το χέρι ενός άντρα πάνω από μία ματωμένη γυναίκα.

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι ο Robb στο Red Wedding που επίσης είδε στο όραμά του ο Bran. Αν όμως πρόκειται για τη Lyanna και τη συνέχεια του οράματος του Tower of Joy;

Η φετινή σεζόν παίζει με την υπομονή μας και την R + L = J θεωρία, οπότε δε μπορούμε να φανταστούμε ότι δε θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις στο τέλος.

ΔΡΑΚΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ KING’S LANDING

O Bran είχε ξαναδεί τους δράκους πάνω από την πρωτεύουσα όταν είχε αγγίξει το weirwood δέντρο στην 4η σεζόν, οπότε δε μιλάμε για κάτι καινούριο.

Με όσα, όμως, ξέρουμε πλέον για τις ικανότητες του Bran, μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις όχι απλά για οράματα που υπονοούν εξελίξεις του μέλλοντος, αλλά κανονικές-κανονικότατες μελλοντικές σκηνές.

Σκούρα τα πράγματα για το King’s Landing.

“A THOUSAND SHIPS”

Ποιος έχει χίλια πλοία να δώσει στην Khaleesi για τα στρατεύματά της;

Οι Greyjoy.

Ο Euron τα ετοιμάζει ήδη, αλλά η ιστορία έχει δείξει πως η Daenerys δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με αλαζόνες αρχηγούς. Η εναλλακτική της Yara και του Theon ίσως της φανεί πιο δελεαστική, αλλά πρώτα θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να διεκδικήσουν τα πλοία των Iron Islands.

BROTHERHOOD WITHOUT BANNERS

Οι αντιστασιακοί του Westeros δε μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους από την 3η σεζόν που είδαμε την Arya να τους αφήνει, αλλά αφού έβαλαν το χεράκι τους στην απελευθέρωση του Riverrun από τους Frey, δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την οθόνη μας.

Δε θέλω να έχω ελπίδες για την εμφάνιση της Lady Stoneheart, αλλά η ξαφνική αναφορά των BWB πηγαίνει αυτόματα εκεί το μυαλό μου.

Όσοι δε γνωρίζετε για την ταυτότητα της Lady Stoneheart, πατήστε με δική σας ευθύνη.

Το ‘Blood of my Blood’ φεύγει αρκετά αθόρυβα, αλλά έσπειρε καρπούς που μπορεί να φυτρώσουν στο μέλλον. Κοντινό μέλλον κιόλας, αφού οι σεζόν που απομένουν είναι δύο, με 13 επεισόδια σύνολο.

Αν μας ξέφυγε τίποτα, περιμένουμε υπενθυμίσεις στα σχόλια.

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.