ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Tα εξωγήινα μωρά που μας ‘έκοψαν’ τη χολή

Η έγκυος αστροναύτης Halle Berry του Σπιλμπεργκικού Extant, με πατέρα κάποιο alien, μας έφερε στο νου όλες εκείνες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δεν το έχουμε δει ακόμη. Οπότε δεν ξέρουμε αν θα είναι ομορφούλικο ή κακάσχημο. Μόνο ότι με κάποιο τρόπο όλο αυτό συνδέεται με την εξόντωση του είδους μας. Ωστόσο το μωρό της Halle Berry αποτελεί ιδανική αφορμή να μιλήσουμε για την τάση που έχουν τα αλιενομπέιμπις να φυτρώνουν εκεί που δεν τα σπέρνουν. Συγκεκριμένα στις κοιλιές ωραίων γυναικών.

 

Aίμα παντού

Μια από τις καλύτερες -και πιο αηδιαστικές- σκηνές του είδους μάλλον ήταν αυτή στο πρόσφατο Prometheus. Όταν δηλαδή η στείρα αρχαιολόγος Noomi Rapace ανακάλυψε πως δεν είναι στείρα. Και αποφάσισε να βγάλει το Alien από μέσα της με μια μικρή αυτο-εγχείριση.

 

Αν και, για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ χίλιες φορές τη σκηνή αυτή από την αντίστοιχη στην τηλεοπτική μεταφορά του Alien Nation (μιας σειράς που γενικώς μου άρεσε) όπου ο αστυνομικός πρωταγωνιστής, όπως συνηθίζει το είδος του, γεννάει. Και μάλιστα στα χέρια του αηδιασμένου συνεταίρου του.

 

Επίσης την προτιμώ 10.000 φορές από την εντελώς αηδιαστική του Xtro. Ναι, εκείνη όπου η γυναίκα -στην οποία έχει επιτεθεί ένας εξωγήινος- ξυπνάει έγκυος, βλέπει την κοιλιά της να έχει πρηστεί σε XXL μέγεθος και μετά πεθαίνει καθώς από μέσα της βγαίνει ένας άντρας σε κανονικό μέγεθος.

Υπάρχει σχετικό youtube βίντεο, αλλά είναι κρίμα να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας ξερνώντας.

Δεν είναι όλα τα Alien σαρκοφάγα

Τα συγκεκριμένα Alien, αυτά με τα τοξικά σάλια και την τάση να πετάγονται μέσα από το στήθος των ανθρώπων (ήδη από το πρώτο Alien του 1979), βγάζουν γενικώς κακό όνομα στην πιάτσα. Μερικές φορές αδίκως. Θυμάστε π.χ. τι χαριτωμένο ήταν το χταποδίσιο Octο-baby με τα μεγάλα μάτια που βοήθησε να γεννηθεί ο Will Smith στο Men in Black; Μια μικρή λατρεία.

Ίδια περίπτωση με το κοριτσάκι από το Coneheads. Εκείνο για το οποίο ο μπαμπάς Dan Aykroyd εγκατέλειψε τα πάντα. Ακόμη και αν το γούστο της στους άντρες (τα έφτιαξε με ένα μηχανικό) ήταν άθλιο.

 

Πάντως, με διαφορά αγαπημένο μου sitcom alien μωρό (να μια εντελώς ειδική υπο-κατηγορία), μάλλον ήταν ο Mearth. Το ‘μωρό’ δηλαδή του Mork και την Mindy. Και τι μωρό. Μεγάλο. Μεσήλικο. Και με το μυαλό μικρού παιδιού. Όπως δηλαδή γεννιούνται -μέσα από αβγό- τα μωρά των Orkan.

 

Oι βασίλισσες του είδους

Mια τέτοια λίστα δεν θα είχε νόημα χωρίς την Ripley της Sigourney Weaver η οποία, στην πορεία του franchise, όχι μόνο μένει έγκυος. Αλλά μένει έγκυος από μια βασίλισσα.

 

Ενώ, στην περίπτωσή της, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αφού, στο τελευταίο Alien, η βασίλισσα γεννάει ένα υβρίδιο που αναγνωρίζει εκείνη ως μάνα του. Τρέχα γύρευε.

Πιο απλά είναι τα πράγματα στο Species. Στο πρώτο η εξωγήινη Natasha Henstidge ψάχνει να μείνει έγκυος. Εννοείται πως κανείς δεν της λέει όχι. Και στο τέλος μένει, αλλά την καταστρέφουν. Στο τρίτο έχουμε να κάνουμε με την κόρη της. Αλλά το σίχαμα είναι το 2ο. Εκεί που ο μολυσμένος από εξωγήινο DNA αστροναύτης κάνει σεξ με μια γκόμενα και την αδελφή της. Με αποτέλεσμα να μείνουν αμέσως έγκυες και οι δυο. Και να γεννήσουν αμέσως. Και μάλιστα μεγάλα παιδιά (σ.σ. το ίδιο συμβαίνει και με την αστροναύτη που ήταν μαζί του, με το δικό της μωρό να σκοτώνει το σύζυγό της).

 

Μια σειρά από σκηνές εγκυμοσύνης που καθιστά σαφές τι μπορείς να πάθεις αν βγεις βόλτα στο διάστημα και συναντήσεις τον λάθος εξωγήινο.

Ακριβώς δηλαδή το στόρι του Extant. Ή, αν προτιμάτε, ακριβώς το στόρι του Astronaut’s Wife με την Charlize Theron να καταλήγει τελικά να γεννάει τα δίδυμα του εξωγήινου που έκανε κατάληψη στο σώμα του αστροναύτη συζύγου της Johnny Depp.

 

Τι τα θες. Έτσι είναι η ζωή. Και η TV. Κύκλους κάνει. Εδώ σε λίγο βγαίνει η τηλεοπτική μεταφορά του Children of Men. Σε μερικά μωρό κόλλησες;