ΣΙΝΕΜΑ

Τα γυρίσματα του ‘Mad Max: Fury Road’ είναι τουλάχιστον τρομακτικά

Αν δεν μπορείς να φανταστείς μία ταινία σαν το ‘Fury Road’ απογυμνωμένη από τα σπέσιαλ εφέ, δες το παρακάτω βίντεο.

Κάτι τέτοια βίντεο κυκλοφορούν και θέλουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τα σωματεία των stuntmen που προσπαθούν να πείσουν την Ακαδημία να φτιάξει κανένα αγαλματίδιο και γι’ αυτούς (κι ένα για τους casting directors παρακαλώ, μιας που το συζητάμε). Κινδυνεύουν που κινδυνεύουν να πεθάνουν κάθε φορά που πατάνε το πόδι τους στο σετ, ας μην είναι η αναγνώρισή τους μόνο αυτή η άγραφη που παίρνουν θεωρητικά από την κατηγορία Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Μιας που μιλάμε για τη συγκεκριμένη κατηγορία όμως, να θυμίσουμε πως το ‘Mad Max: Fury Road’ και συγκεκριμένα οι Andrew Jackson, Tom Wood, Dan Oliver και Andy Williams που δούλεψαν πάνω στα εφέ της ταινίας, έχασαν το Όσκαρ από την ομάδα του ‘Ex Machina’. Πείτε μας κακοπροαίρετους, αλλά το λες και ξέσπασμα αυτό που συνέβη στο γραφείο όταν θυμηθήκαμε κι εμείς τα αποτελέσματα του άδικου τούτου κόσμου.

Ξέσπασε κι εσύ μαζί μας βλέποντας το παρακάτω βίντεο, όχι μόνο γιατί η δουλειά στα γυρίσματα του ‘Fury Road’ είναι εντυπωσιακή όσο είναι και τρομακτική, αλλά και γιατί πρέπει κάποιος να μας ακούσει όταν γκρινιάζουμε για την επαναφορά των πρακτικών εφέ και την καλύτερη χρήση του CGI όταν γίνεται σποραδικά.