ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα ιδανικά, εκτός σπιτιού locations για να δεις μια ταινία

Η υπηρεσία Nova GΟ μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ταινίες μέσω laptop, tablet ή smartphone και εμείς σκεφτόμαστε τέλεια μέρη που θα κάνουμε σινεμά για λίγες ώρες.

Δεν ξέρω πότε το νοσταλγικός θα γίνει γραφικός, αλλά κάθε φορά που σκέφτομαι ένα επικό location για να αράξεις, να ακούσεις μουσική ή να διαβάσεις μου έρχονται τα παγκάκια ξαπλώστρες στην κλασική προβλήτα με τις αποθήκες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό μου ήρθε πρώτο και όταν αναρωτήθηκα πού, εκτός του σινεμά και του σαλονιού μου, θα ήθελα να δω μια ταινία.

Το Nova GΟ σου επιτρέπει τέτοιους ευχάριστους προβληματισμούς αφού μπορείς ζωντανά ή on demand να δεις μπάλα, ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές όπου κι αν είσαι με μια οποιαδήποτε σύνδεση wi-fi. Κοίτα τώρα πόσο λαμπρά μπορείς να συνδυάσεις την έβδομη τέχνη με την τέχνη των εξωτερικών χώρων.

Η υπηρεσία δε σε ‘ξεσπιτώνει’, αφού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε δεύτερη συσκευή εντός σπιτιού, αλλά είναι δυνατόν να μπαίνει η άνοιξη (όταν σταματήσει να βρέχει), να μπορείς να δεις τους αγαπημένους σου ήρωες κι εσύ να κλείνεσαι μέσα; Ε όχι. Υπάρχουν καλύτερες ιδέες.

Στο μαγαζί που πίνεις τον καφέ σου

 

Το στέκι και ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητά σου είναι κάτι το ιερό. Η προοπτική να μπορείς να πιεις τον καφέ σου απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μια ταινία είναι από μόνη της σπουδαία. Εντάξει, δεν είπαμε να χαθείς και με τους κολλητούς σου, κατάλαβες.

Τι βλέπεις: ‘Phil Spector’ του David Mamet με τον Al Pacino

Η αίθουσα αναμονής για επιβίβαση σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο του κόσμου

 

Αλληλούια! Το wi-fi είναι δεδομένο και συχνά πολύ δυνατό και ξαφνικά οι ώρες που έχεις να σκοτώσεις αποκτούν προοπτικές ψυχαγωγίας. Μόνο μην αρχίσει η επιβίβαση στο κρίσιμο δεκάλεπτο της ταινίας. (Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Nova GO είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα).

Τι βλέπεις: ‘Τα Φτερά της Αγάπης’ του Iain Softley με την Helena Bonham Carter

Στο ΟΑΚΑ

 

Δεν μας ενδιαφέρει το ματς που πήγες να δεις. Είτε βαρεθείς απ’ την κυριαρχία της ομάδας σου στο γήπεδο, είτε πονέσουν τα μάτια σου απ’ το τραγικό θέαμα, μπορείς με μια-δυο κινήσεις να καλύψεις το κενό ενδιαφέροντος.

Τι βλέπεις: ‘Σκοτεινό Χωριό’ του M. Night Shyamalan με τον Joaquin Phoenix

Στην τουαλέτα

Αδημοσίευτες έρευνες αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνδρες που δοκιμάστηκαν σε συνθήκες εργαστηρίου μπορούν να παραμείνουν για περισσότερες από 52 συνεχόμενες ώρες κλεισμένοι στην τουαλέτα χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Τα 90-100 λεπτά μιας ταινίας είναι τουλάχιστον ένας απτός λόγος να ξεχαστούμε στα ιδιαίτερα.

Τι βλέπεις: ‘Lincoln’ του Steven Spielberg με τον Daniel Day-Lewis, γιατί θέλεις κάτι μεγαλειώδες.

Στο μετρό του Συντάγματος

 

Έχεις αράξει ποτέ στην αποβάθρα χωρίς να βιάζεσαι να πάρεις έναν συρμό και να γυρίσεις σπίτι; Αν όχι, κάν’ το, έχει σπάνιες ψυχοθεραπευτικές ικανότητες. Αν μάλιστα το κάνεις και σε συνδυασμό με μια σπουδαία σεναριακά ταινία, ακόμα καλύτερα. Ναι, στο Σύνταγμα υπάρχει wi-fi.

Τι βλέπεις: Προφανώς το ‘Πριν Τα Μεσάνυχτα’ του Richard Linklater με τον Ethan Hawke

Σε ένα κάποιο beach bar

 

Το μυαλό σου θα έπρεπε να είναι στην κοινωνικοποίηση, αλλά ποιος είπε ότι το Nova GΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μαγνήτης για καινούργιες γνωριμίες. Σοφό θα ήταν να μη βλέπεις κάτι φτιαγμένο κυρίως για αντρικό κοινό, γιατί φαντάζομαι ότι προτιμάς να τραβήξεις κορίτσια στο stand σου.

Τι βλέπεις: ‘Ο Απίστευτος Μπαρτ Γουόντερστοουν’ του Don Scardino με τον Steve Carell

Στα TGI Friday’s

 

Ευκαιρία για την τέλεια ανατροπή. Το να βρίσκεις κάτι να χαζέψει το μάτι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σου αναποδογυρίζεται. Με τις υπηρεσίες του Nova GO, το θέμα είναι να βρίσκεις κάτι να τσιμπάς ενώ βλέπεις την ταινία σου. Εχμ, νομίζω ότι στα Friday’s θα βρεις διάφορα να τσιμπήσεις.

Τι βλέπεις: ‘The Expendables 2’ του Simon West με τον Sylvester Stallone

Στο γραφείο

 

Με τρόπο, έ; Την ώρα που ο διευθυντής φεύγει για ραντεβού, την ώρα του ‘αν με χρειαστείς κάτι, πάρε με στο κινητό’.

Τι βλέπεις: ‘3096 Μέρες’ της Sherry Horman με την Antonia Campbell-Hughes

Στο διάδρομο του γυμναστηρίου

 

Τι να σου κάνουν οι οθόνες που δείχνουν ‘Οικογενειακές Ιστορίες’ και ‘Κάτι Ψήνεται’; Νεράκι θα φεύγουν τα χιλιόμετρα στο διάδρομο με την κατάλληλη ταινία στο tablet σου. Κατά προτίμηση κάτι action. Σε γυμναστήριο είσαι.

Τι βλέπεις: ‘G.I. JOE: Αντίποινα’ του John M. Chu με τον Dwayne Johnson

Στο τρόλεϊ 6

 

Πιλοτικό πρόγραμμα από τις Οδικές Συγκοινωνίες με ασύρματο ίντερνετ στο 6 και στη λεωφορειακή γραμμή 302. Τι πιο τέλειο απ’ το να κάνεις ότι δεν ζεις το σημειωτόν του τρόλεϊ ενώ επιστρέφεις από τη σχολή ή τη δουλειά, χαζεύοντας μια ταινία. Όχι τίποτα βαρύ, ήσυχα πράγματα.

Τι βλέπεις: ‘Jack Reacher’ του Christopher McQuarrie με τον Tom Cruise