ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα τηλεπαιχνίδια που πρέπει να δούμε στην Ελλάδα (πια)

Με αφορμή το 'Raid the Cage' που φέρνει στην Ελλάδα ο ΑΝΤ1, το ΟΝΕΜΑΝ έψαξε και βρήκε 8 τηλεπαιχνίδια του εξωτερικού φτιαγμένα για το ελληνικό δαιμόνιο.

Το ‘Raid the Cage’ έρχεται στην ελληνική τηλεόραση με μια ελαφρά αλλαγή στον τίτλο (σ.σ. ‘Raid of Cage’), αλλά με το ίδιο κόνσεπτ με το αυθεντικό που σκέφτηκαν οι Ισραηλινοί ‘νονοί’ του.

Στα του παιχνιδιού, οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο κλουβί γεμάτο με δώρα, το οποίο μπορούν να ρημάξουν για 90 δευτερόλεπτα, κάθε φορά που απαντούν σωστά σε μια ερώτηση.

 

Μην στα πολυλογώ, το παιχνίδι δεν είναι κάποιος τέρας καινοτομίας ούτε θα αλλάξει την ελληνική τηλεόραση, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει, θα πάρει την ευκαιρία του από τους τηλεθεατές. Αυτό είναι το δίκαιο έτσι κι αλλιώς.

Ώριμο και σοβαρό μπροστά στη δίψα του Έλληνα τηλεθεατή για τηλεπαιχνίδια που θα τον καθηλώσουν, το ΟΝΕΜΑΝ έκανε την απαραίτητη έρευνα και παρουσιάζει οκτώ περιπτώσεις παιχνιδιών που μοιάζουν (τουλάχιστον από μακριά) εξαιρετικές.

Αγαπητοί διευθυντές προγράμματος, φέρτε πίσω την πλάκα στην τηλεόραση με:

The Mole (Βέλγιο)

Η βασική ιδέα: Δώδεκα παίκτες υπόκεινται σε πνευματικές και σωματικές διαδικασίες, συγκεντρώνοντας ένα ποσό με κάθε νίκη τους, το οποίο στο τέλος των 12 επεισοδίων περνάει στα χέρια του μεγάλου νικητή. Το πρόβλημα είναι πώς ένας εκ των παικτών είναι ρουφιάνος της παραγωγής που σαμποτάρει τη συλλογική προσπάθεια, χωρίς να τον καταλάβουν οι υπόλοιποι.

Γιατί στην Ελλάδα: Τι; Έχουμε ένα σωρό ρουφιάνους στην Ελλάδα; Μην το ξαναπείς αυτό.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο Χλαπάτσας; Ή μήπως η Ευγενία Μανωλίδου λόγω προϋπηρεσίας σε τηλεπαιχνίδια;

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

Το Κάστρο του Τακέσι (Ιαπωνία)

Η βασική ιδέα: Παρακαλούνται οι αναγνώστες του ΟΝΕΜΑΝ που δεν έχουν περάσει ούτε ένα απόγευμα βλέποντας αυτό το μεταμοντέρνο έπος στον παλιό ΣΚΑΪ να ψάξουν αλλού τη βασική ιδέα του παιχνιδιού.

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί είναι το μοναδικό τηλεπαιχνίδι που θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι θα τιμούσαμε με αίτηση συμμετοχής όλοι οι συντάκτες του ΟΝΕΜΑΝ και οι φίλοι τους.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γιατί ξέρει από τέτοια (σ.σ. Wipe Out). Στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου επιβάλλεται να είναι η Ελένη Καρποντίνη.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

Blokken (Βέλγιο)

Η βασική ιδέα: Δύο παίκτες απαντούν ερωτήσεις και ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις τοποθετούν τουβλάκια στο ατομικό τους Tetris. Πόσο έπος; Πόσο; Το παιχνίδι προβάλλεται 19 συνεχόμενα χρόνια στη βελγική τηλεόραση.

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί κι εμείς μεγαλώσαμε με Tetris. Και είμαστε σίγουρα καλύτεροι από τους Βέλγους.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Γιώργος Λιανός. Για κάποιο λόγο, είμαστε βέβαιοι ότι έχει παίξει μαραθώνιους Tetris. Επίσης, έχει μια κάποια πείρα στην παρουσίαση, η οποία θα χρειαστεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις για παρουσίαση από geeks δεν θα γίνονται δεκτές.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

The Amazing Race (Η.Π.Α.)

Η βασική ιδέα: Έντεκα ομάδες των δύο ατόμων (σ.σ. δυάδες που συνήθως έχουν κάτι που να τους ενώνει, βλέπε αδέρφια, σύντροφοι, κολλητοί κ.ο.κ.) κάνουν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, που περιλαμβάνει ταξίδια σε διαφορετικές χώρες με κάθε μέσο (όντως ΚΑΘΕ μέσο).

Σκοπός είναι να φτάσουν πρώτοι στα pit stops που έχουν οριστεί για κάθε στάδιο της ‘κούρσας’ ή σίγουρα όχι τελευταίοι, γιατί αντιμετωπίζουν κατάματα το σενάριο του αποκλεισμού από τη συνέχεια.

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί το παιχνίδι είναι βασισμένο στη σχέση που ενώνει τα δύο άτομα κάθε ομάδας, οπότε η γκρίνια θα πηγαίνει σύννεφο. Για φαντάσου η μια ομάδα να απαρτίζεται από πρώην οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από την πλάκα, το θέλουμε και στην Ελλάδα γιατί το αμερικάνικο είναι καταπληκτικό, με απίστευτα locations και σασπένς.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο Χρήστος Φερεντίνος. Όχι ο Τάσος Δούσης. Ούτε η Μάγια Τσόκλη. Ούτε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

The Newlywed Game (Η.Π.Α.)

Η βασική ιδέα: Δύο νιόπαντρα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων. Όχι δεν είναι τόσο απλό ούτε τόσο φλώρικο. Όσο περνούν οι γύροι, οι ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο αδιάκριτα προσωπικές ή σχετικές με τη σεξουαλική ζωή τους. Αυτό που καλούνται οι σύντροφοι είναι να αποδείξουν πόσο καλά ξέρουν το ταίρι τους. Επίσημα στατιστικά μιλούν για δεκάδες διαζύγια λόγω του παιχνιδιού που περίπου 50 χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 50 ΧΡΟΝΙΑ!

Γιατί στην Ελλάδα: Όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Ίσως γιατί θα απομυθοποιηθεί ο γάμος στα μάτια των γονιών μας;

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο γνωστός παντρεμένος Νίκος Αναδιώτης. Ή μήπως η Ευγενία Μανωλίδου λόγω προϋπηρεσίας σε τηλεπαιχνίδια;

Ένα βίντεο θα σε πείσει

Jeopardy! (Η.Π.Α.)

Η βασική ιδέα: Αυτό το αρχαίο τηλεπαιχνίδι (σ.σ. προβάλλεται στο NBC από το 1964) είναι απλά ένα ‘ανάποδο’ κουίζ, στο οποίο οι παίκτες καλούνται να φτιάξουν οι ίδιοι τις ερωτήσεις, έχοντας στα χέρια τους πληροφορίες γενικών γνώσεων (από Ιστορία μέχρι ‘Ονόματα, Ζώα, Φυτά, Πράγματα’).

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί μας λείπουν τα κουίζ τηλεπαιχνίδια και γιατί για πρώτη φορά θα χρειαστεί ο παίκτης να κάνεις τις ερωτήσεις. 

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, έτσι για να παραμυθιαστούμε λίγο ότι γύρισε το ‘Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος’.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

The Singing Bee (Η.Π.Α.)

Η βασική ιδέα: 4-5 διαγωνιζόμενοι επιλέγονται από την παρουσιάστρια, ενώ βολτάρει στο ξεκίνημα της εκπομπής ανάμεσα στο κοινό της εκπομπής. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να συνεχίσουν να τραγουδούν διάφορα γνωστά άσματα από τη στιγμή που η μπάντα της εκπομπής θα σταματήσει να τα τραγουδάει.

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί έχει άπειρο γέλιο. Θυμήσου απλά την τελευταία φορά που πήγες σε karaoke με την παρέα σου.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Οποιοσδήποτε εκτός από τη Ναταλία Γερμανού, που για έναν σατανικό λόγο είναι η πρώτη που σκέφτηκα.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

My Dad Is Better Than Your Dad (Η.Π.Α.)

Η βασική ιδέα: Σαν βγαλμένο από κυριακάτικη ταινία από μεσημεριανό ΑΝΤ1, το ‘σενάριο’ του παιχνιδιού θέλει ταλαίπωρους μπαμπάδες να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε διάφορες αστείες και ‘ίουυυυ’ δοκιμασίες. Το καλύτερο μέρος είναι εκεί που τα μικρά ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τον πατέρα τους να κερδίσει και να μην ρεζιλέψει την οικογένεια. Αγγελούδια βρε. 

Γιατί στην Ελλάδα: Γιατί οι χαζομπαμπάδες είναι είδος σε άνθηση από καταβολής του κόσμου.

Ο τέλειος παρουσιαστής: Ο Γιαννάκης, ο μικρός γιος του Διονύση Μαυροτσούκαλου στο ‘Ευτυχισμένοι Μαζί’.

Ένα βίντεο θα σε πείσει

 

Προτάσεις για υπερεπικά τηλεπαιχνίδια και στο @illanastasiadis