ΣΙΝΕΜΑ

Thanksgiving: «Ονειρευόμουν να κάνω μια σλάσερ ταινία σαν το Scream ή το Halloween»

Το OneMan εξασφάλισε μια πρώτη ματιά στην ταινία τρόμου Thanksgiving του Eli Roth.

O Eli Roth πάντα ήταν έτοιμος για την πιο ακραία σλάσερ ταινία που θα μπορούσες να φανταστείς. Τον γνωρίσαμε εξάλλου από τα αξέχαστα καλτ Hostel και το Cabin Fever – αν δεν ήταν αυτός έτοιμος, τότε ποιος;

Το Thanksgiving είναι λοιπόν η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που είχε έρθει από την αρχή της καριέρας του σκηνοθέτη, ο οποίος εξηγεί πως μεγαλώνοντας, πάντα ονειρευόταν να μπορέσει να κάνει μια σλάσερ ταινία σαν τα Scream ή τα Halloween. Αλλά, το μαντέψατε: πιο ακραία, πιο βίαια. «Κάθε πλάνο θα είναι money shot», όπως λέει.

Είναι όμως κι εκπλήρωση μιας πολύ πιο πρόσφατης υπόσχεσης. Όταν ο Tarantino κι ο Rodriguez γύριζαν το σούπερ καλτ Grindhouse τους, το δίπτυχο εκείνο από το οποίο γεννήθηκαν το Death Proof και το Planet Terror, ανάμεσα στις δύο ταινίες υπήρχαν ένα μάτσο ψεύτικα, ακραία τρέιλερ που είχαν γυρίσει άλλοι φίλοι τους σκηνοθέτες.

Τα τρέιλερ εκείνα ήταν για ταινίες που δεν υπήρχαν – ακόμα. Έκτοτε, δύο από εκείνα τα τρέιλερ είχαν γίνει μετά ταινίες, το Machete και το Hobo with a Shotgun. Το Thanksgiving, είναι το τρίτο.

Το Thanksgiving κυκλοφορεί στα σινεμά 7 Δεκεμβρίου από την Feelgood Entertainment.

Στην εφηβεία του, ο Roth και ο φίλος του Jeff Rendell κατανάλωναν σταθερά ταινίες τρόμου. «Μεγαλώσαμε στα ‘80s, τη χρυσή εποχή των σλάσερ ταινιών», θυμάται. «Black Christmas, Halloween, My Bloody Valentine, April Fool’s Day, New Year’s Evil… Αυτό για εμάς είναι το σινεμά στο απόγειό του», δηλώνει ο Roth. Με το ψεύτικο τρέιλερ, είδε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σλάσερ που διαδραματίζεται στα ‘80s, όπως δεν το έχει κάνει το Χόλιγουντ τόσα χρόνια.

«Το να γυρίσω αυτό το τρέιλερ ήταν απίστευτα διασκεδαστικό. Κάθε πλάνο ήταν αποκεφαλισμός ή γυμνό. Είναι τόσο γελοίο! Είναι τόσο λάθος και τόσο άρρωστο, που είναι σωστό!», έλεγε τότε περιχαρής ο σκηνοθέτης. Και τώρα, πάνω από μια δεκαετία αργότερα, εκείνο το τρέιλερ γίνεται ταινία. Για 17 χρόνια οι φανς τον ρωτούσαν αν θα γίνει ποτέ αληθινή ταινία. «Μας είχε ενθουσιάσει η ανταπόκριση στο τρέιλερ, συνεχώς ψάχναμε μία ιστορία από πίσω», ομολογεί.

Στο –επιτέλους, αληθινό– φιλμ Thanksgiving, ένας μυστηριώδης δολοφόνος εμπνέεται από τη Μέρα των Ευχαριστιών και τρομοκρατεί τη Μασαχουσέτη διαλέγοντας έναν –  έναν τους κατοίκους. Κι αυτό που αρχικά μοιάζει με τυχαίες δολοφονίες εκδίκησης, γρήγορα αποκαλύπτεται πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, διαβολικού σχεδίου. Θα αποκαλύψει η πόλη το δολοφόνο ώστε να επιζήσουν τις γιορτές ή θα καταλήξουν καλεσμένοι στο διεστραμμένο εορταστικό του δείπνο;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια πρώτη ματιά στην ταινία που εξασφάλισε το OneMan, λίγο πριν η ταινία κυκλοφορήσει στα σινεμά.

*Το Thanksgiving κυκλοφορεί στα σινεμά 7 Δεκεμβρίου από την Feelgood Entertainment.