ΣΙΝΕΜΑ

‘The Accountant’: Ο Affleck βάζει τα γυαλιά (και τα όπλα) του λογιστή

Ο σκηνοθέτης του ‘Warrior’ έχει έναν διαφορετικό τύπο λογιστή στο μυαλό του.

Το ‘The Accountant’ μας είχε τραβήξει την προσοχή από το πρώτο, αινιγματικό του τρέιλερ, αλλά το φρέσκο, μεγαλύτερο τρέιλερ που κυκλοφόρησε από την Warner Bros. μας δίνει την πιο καθαρή ματιά που θέλαμε να έχουμε για όσα θα δούμε τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Τα δύο γερά χαρτιά που έχει το ‘Accountant’ είναι ο σκηνοθέτης και το καστ του. Μπορεί ο Gavin O’Connor να μη μας έδωσε το καλύτερο αποτέλεσμα με το ‘Jane Got a Gun’, αλλά το ‘Warrior’ μας είχε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει με τον Ben Affleck που προφανώς επένδυσε πολλά στον συγκεκριμένο ρόλο για να αφήσει στην άκρη το προσωπικό του πρότζεκτ ‘Live By Night’, την παντός καιρού Anna Kendrick, το πολυβόλο γνωστό και ως J.K. Simmons, τον Jon Bernthal που έκλεψε την παράσταση στο ‘Daredevil’ από τον ίδιο τον Daredevil, τον προσφάτως τιμημένο με ακόμα μία υποψηφιότητα Emmy Jeffrey Tambor και τον αειθαλή John Lithgow. Δηλαδή είμαστε σε φάση που μπορεί και να τσαντιστούμε αν δεν είναι καλό.

Στο νέο τρέιλερ μαθαίνουμε περισσότερα για την παιδική ηλικία του Christian Wolff και απ’ ότι φαίνεται, οι ειδικές γνωστικές του ικανότητες ώθησαν την οικογένειά του να τον απομακρύνει από την κοινωνία, αντί να του δώσουν τη βοήθεια που έπρεπε για να διαχειριστεί όσα τον έκαναν ξεχωριστό. Ως ενήλικος Ben Affleck πια, ο Christian δουλεύει ως λογιστής για παράνομες επιχειρήσεις όπως καρτέλ, αλλά δεν είναι μόνο η δική του ζωή πια που πρέπει να προστατεύσει.

* Το ‘The Accountant’ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Οκτωβρίου.